Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Nevetéssel gyógyítanak a kórházakban

Tízéves fennállását ünnepli március elsején a Mosolygó Kórház Alapítvány. A civil szervezet önkéntesei magyar és külföldi kórházakban gyógyuló gyermekeknek szereznek örömteli pillanatokat.
A jubileumi ünnepséget a budapesti Intercontinental Hotel báltermében tartják meg: március elsején egy brazil karneváli hangulatot idéző jótékonysági gálaestre várják szeretettel a nagylelkű támogatók jelentkezését. Az alapítvány amellett, hogy mosolyt csal a kórházakban a betegséggel küzdő gyermekek arcára, más úton is támogatja a gyógyuló kicsiket.

A március elsejei gálaest bevételének 80 százalékát az alapítvány
A március elsejei gálaest bevételének 80 százalékát az alapítvány gondozásában lévő kórházak gyermekosztályainak támogatására fordítják Csáky-Bornemissza Éva grófnő, az alapító és dr. Albert Royaards elnök a tervekről is beszélt. Fotó: Cser Dániel

– Tíz évvel ezelőtt mindössze négy emberünk volt, akik egyszerre csak egy kórházban tudtak foglalkozni a gyerekekkel. Azóta sok minden változott: most már 450 önkéntes, mesemondó, zenész, bábos és bűvész mulattatja a betegeskedő gyerekeket Magyarország 23 kórházában – mondta el Csáky-Bornemissza Éva grófnő, az alapítvány alapítója. Emlékeztett rá: tudományos kutatások bizonyítják, hogy gyermekek gyógyulását igen komolyan elősegíti, ha mosolyognak és jó kedvűek.

Fotó: Cser Dániel
Fotó: Cser Dániel

– De nem csak egy apró mosolyt szeretnénk az arcukra csalni: igyekszünk őket egyaránt erőssé és boldoggá tenni, és egyúttal a környezetüket is úgy alakítani, hogy a gyógyulás minden pillanata örömteli legyen – tette hozzá a grófnő. Így kezdődött meg 2010-ben az alapívány falfestő projektje, mely során 11 kórház gyermekkórtermeit díszítették fel falfestményekkel. Az alapítvány elnöke, dr. Albert Royaards kiemelte: már más külföldi országokban is “letűzték a magyar zászlót". A szomszédos Horvátország, Szlovákia és Szlovénia mellett a Mosolyogó Kórház Alapítvány önkéntesei nevettetik a beteg gyermekeket Japán, India, Indonézia és Szingapúr egyes kórházaiban is.

S. D.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nedves és száraz: kétkukás rendszer jön 2015-től

Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul Magyarországon 2015. január elsejétől – mondta Illés Zoltán Mezőfalván. Tovább olvasom