Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

NGM: a távközlési szektor különadója nem ütközik az uniós jogba

A távközlési szektor különadója nem ütközik az uniós jogba, ezért magyar kormány bízik abban, hogy az Európai Unió Bírósága - elfogadva a magyar jogi érveket - az Európai Bizottság keresetét el fogja utasítani - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint a magyar kormány meg van győződve arról, hogy a hatályos magyar szabályozás teljes mértékben összhangban áll az uniós joggal. A magyar kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az ágazati különadó nemcsak a távközlési szektor szereplőit terheli, nem akadályozza a belépést a távközlési piacra. Célja a gazdasági válság körülményei között az általános adófizetési kötelezettséget meghaladó közteher-viselésre képes adózók által az államháztartás egyensúlyának javítása. Olyan adó, amely - az adott helyzetre alkalmazandó uniós jogszabály rendelkezése hiányában - jogszerűen, nemzeti hatáskörben hozott törvényi intézkedés - tájékoztatott az NGM.

A közlemény szerint a magyar kormány sajnálattal ugyan, de tudomásul veszi, hogy a távközlési szektorra kivetett különadóra vonatkozó kötelezettségszegési eljárásban az indoklással ellátott véleményre 2011. november 29-én adott magyar választ, az abban foglalt jogi érveket az Európai Bizottság elutasította, és úgy döntött, hogy az ügyet az Európai Unió Bírósága elé viszi.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: az OGY törvényes keretek között elégtételt ad a magyaroknak

Lázár János szerint joga van hozzá, hogy képviselje azt az ügyet, amelynek segítségével az… Tovább olvasom