Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Nyilvántartásba vették az első jelölteket

Az egyéni választókerületekben csak azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.
Nyilvántartásba vették az első jelölteket az áprilisi országgyűlési választásra; a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján olvasható adatok szerint országos szinten kedd estig négy jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok.

Budapesten az 1-es országgyűlési egyéni választókerületben (V. kerület) vették nyilvántartásba jelöltként Rogán Antalt (Fidesz-KDNP), a 14-esben (XVII. kerület) pedig Dunai Mónikát (Fidesz-KDNP).

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es országgyűlési egyéni választókerületében Bene Ildikót (Fidesz-KDNP), Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a 3-asban (Kisvárda) Seszták Miklós Istvánt (Fidesz-KDNP) vették nyilvántartásba.

A négy jelölt nyilvántartásba vételéről kedden döntöttek az illetékes választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala, a www.valasztas.hu szerint országos szinten kedd este 8 óráig (a már nyilvántartásba vetteken kívül) 32 jelöltet jelentettek be, ám róluk a bizottságok még nem döntöttek.

Ez azt jelenti, hogy eddig 36 politikusnak sikerült összegyűjtenie és leadnia a jelöltséghez szükséges legalább 500 ajánlást.

A már nyilvántartásba vetteken kívül Budapesten kedd estig már heten adták le az ajánlóíveket, négyen-négyen Hevesben és Pest megyében, ketten-ketten pedig Bács-Kiskunban, Békésben, Fejérben, Győr-Moson-Sopronban, Somogyban, Tolnában. Egy-egy jelölt nyilvántartásba vételéről kell még dönteniük a választási bizottságoknak Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében.

Az egyéni választókerületekben csak azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást. Az ajánlóíveket hétfőn vehették át a pártok a választási irodáktól, akkor kezdődött meg az aláírások gyűjtése.

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-áig gyűjthetik az ajánlásokat, és addig kell leadniuk azokat az egyéni választókerületi választási bizottságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 18-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom