Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Októbertől többletpénzhez juthatnak a háziorvosok

Októbertől többletpénzhez juthatnak azok a háziorvosok, akik minőségi munkát végeznek; az ehhez szükséges finanszírozási kormányrendelet módosítását a kormány szerdai ülésén fogadta el - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.
A háziorvosok a júliusi jelentéseik alapján október 1-től juthatnak hozzá a részleges teljesítményfinanszírozáshoz - mondta a miniszter.

A minőségellenőrző rendszer tizenegy indikátort vizsgál, többek között a betegek szűréseken való részvételét, a krónikus betegek utógondozását. Az országos átlagtól való pozitív eltérést pontozzák, illetve ez után jár többletpénz.

A rendszer csak "jutalmaz", az átlag alatt teljesítő doktorok nem kapnak többletpénzt.

Kérdésre közölte, a rendszer tesztüzemmódban már január óta működik a praxisoknál, és havonta tájékoztatták az orvosokat, hogy az adott hónapban miként teljesítettek.

Székely Tamás elmondta azt is, erre az évre 300 millió forintot különítettek el a költségvetésben a jól teljesítő háziorvosok többletfinanszírozására.

Az egészségügyi miniszter úgy becsülte, a nagyon jól teljesítő praxisok havonta akár 100 ezer forinttal is többet kaphatnak, de átlagosan egy praxis havonta több tízezer forint többletforráshoz juthat a többletteljesítményért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktornak csapódott egy autó a 48-as úton

Ketten megsérültek abban a személygépkocsiban, amely egy álló traktornak csapódott a 48-as számú… Tovább olvasom