Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Orbán: a jövő évi büdzsé a megújulás költségvetése

Budapest - Orbán Viktor szerint a jövő évi büdzsé a megújulás költségvetése, ugyanis a rendszerváltoztatás óta először nem az örökölt rendszerre épül, hanem egy teljesen újat teremt.
Orbán Viktor kormányfő szerint a jövő évi büdzsé a megújulás költségvetése, Matolcsy György szerint pedig a 2011-es költségvetés lehet Magyarország uniós csatlakozása óta az első, amelyben az ország teljesíti a vállalt 3 százalék alatti hiány mértékét. A Költségvetési Tanács elnöke azonban úgy vélekedett: a javaslatban kirajzolódó költségvetési politika egy kockázatos terv. Hétfőn megkezdődött a 2011-es költségvetés tárgyalása az Országgyűlésben.

A részletekért olvassa el percről perce tudósításunkat!

16:51 - Az új magyar adórendszer modellértékű lesz - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat expozéjában hétfőn.

A kormányfő azt mondta: a magyar modell fair adózást vezet be, példaértékű lesz a mértéke és a gyermekek számának figyelembe vétele miatt. Úgy vélekedett, hogy ebben az adórendszerben érdemes lesz nyíltan többet dolgozni, többet keresni, a rendszer leegyszerűsíti az adózást és családbarát lesz, valamint beindítja a gazdasági növekedést.

Orbán Viktor szerint ahhoz, hogy jövőre sikerüljön a megújulás, tisztában kell lenni azzal: sikeresen változatni csak józan ésszel, határozottan lehet, illetve nem szabad megtorpanni.

16:43 - A miniszterelnök a jövő évi költségvetési törvényjavaslat expozéjában kifejtette: olyan új költségvetésre van szükség, amely az eddigiektől élesen eltérő filozófiára, az együttműködés gazdaságpolitikájára épül.

Fotó: MTI
Fotó: MTI/Beliczay László

2011-ben új alkotmány kell, amely az erős és sikeres Magyarország megteremtését szolgálja. Úttörő adórendszerre van szükség, át kell alakítani az egészségügyet, az oktatást - sorolta, hangsúlyozva, hogy a megújulás évében olyan országgá kell alakítani Magyarországot, ahol nem fordulhat elő, hogy a szabályok ellenkezzenek az emberek igazságérzetével, ahol soha többé nem fordulhat elő az, hogy békés emberekre uszítják a rendőrséget.

Fotó: MTI
Fotó: MTI/Beliczay László

16:39 - Magyarországnak egy éve van arra, hogy kiszabaduljon az államadósság csapdájából - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök a jövő évi költségvetési törvényjavaslat expozéjában.

A kormányfő szerint a 2011. évi költségvetéssel a kormány megállítja az államadósság-növekedést, az új költségvetés az adósságcsapdából való szabadulás első lépése, egy átfogó gazdaságpolitika egyéves, jövő évre eső szakasza.

A kormány ezt a gazdaságpolitikát folytatja majd; a gazdasági növekedéssel emeli a nemzeti össztermék mértékét, a hiányt tartósan 3 százalék alatt tartja és szerkezeti reformokat indít be - emelte ki Orbán Viktor.

Fotó: MTI
Fotó: MTI/Beliczay László

Közölte: ma az államadósságunk meghaladja a 20 ezer milliárd forintot, minden magyar állampolgár fejenként 2 millió forintnyi terhet cipel a hátán. Hozzátette: 2010-ben 1.200 milliárd forintot meghaladó összeget kellett fordítani adósságkezelésre; adósságszolgálat és adósságtörlesztés nélkül a 2011-es költségvetés nem 3 százalékos hiányt, hanem 0,8 százalékos többletet mutatna.

16:24 - Orbán Viktor  miniszterelnök felszólalásában elmondta: teljes megújulásra van szükség egy erős, stabilan növekvő gazdaság megteremtéséhez, tíz év alatt egymillió új munkahely megteremtéséhez és ahhoz, hogy minden magyarnak biztosítani tudják a hazájában való tisztes megélhetés lehetőségét.

Orbán Viktor ezt hétfőn mondta a jövő évi költségvetési törvényjavaslat expozéjában, a parlamentben.

A kormányfő úgy fogalmazott, a magyarok készek a megújulásra és a változásra, tavaszi döntésükkel Európa legstabilabb politikai többségét, kormányát hozták létre. Ez versenyelőnyt jelent, s ezt be is kell váltani, "erre egy évünk van" - mondta.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. sajtkukac 2010. november 17. 06:43
  „8 év volt valami igazán ütős és frappáns program összehozására. Ez lenne az? Valahogy nem akarok megújúlni így :S”
 • 24. történész 2010. november 16. 17:41
  „Titanilla
  Bocsi lehet igazad van,de én arra reagáltam amit írtál az irányról. De azt amiért írtam az Dr Buday úr nevét említi,,,,aki Orbán úr legfelső korrupciós leszámoló biztosa.. nos így már kapcsolódik ahhoz amit az irányról szólt

  és nálam is így van csak szomorú, hogy nincs olyan tiszta ember akiben ma már bízhatnák.A magyar politikus sosem lesz olyan aki nem a gazdagodáson és a korrupción törné a fejét. Mindenkinek pártállástól függetlenül vaj ...vaj...van a fején..mint a tisztelendő úr :ne paráználkodj...elég ha én teszem.
  A forrást megneveztem gondolván aki a mostani félresiklásokkal kapcsolatos írásokat is látni akarja elolvashatja.”
 • 23. Titanilla 2010. november 16. 16:53
  „6. történész : biztosan bennem van a hiba, valószinű tájékozatlan vagyok, de nem értem a reagálásod arra a 2 mondatra, amit írtam. A felsorolt neveket, pedig nem ismerem. Én csak azt tudom, amit a saját bőrömön- pénztárcámon érzek, sajna egyre rosszabb. Lehet Nálad nem igy van!”
 • 22. tintasbarns 2010. november 16. 15:59
  „A hazugság költségvetése. Minden magyar állampolgár nyissa ki fülét szemét száját mert jön a fekete leves.
  Orbán által összeeszkábált költségvetés minden fillérjét az adó fizetők fogják megfizetni búsásan-.
  Ezt nyújtja a kétharmad mert ezt akarja nemzeti együttműködés.”
 • 21. Ramirez 2010. november 16. 12:31
  „Olyan költségvetés ez mint amikor az ember talál egy pénztárcát az utcán...”
 • 20. tüsök 2010. november 16. 11:25
  „Göröngyös lesz!!”
 • 19. 620829 2010. november 16. 09:47
  „Hát........közgazdászok röhögnek az tuti.....a szakmaiatlanság magasiskolája....félreértés ne essék.....az előző 8 év sőt 20 sem volt jobb-----de szégyenlem magam közgazdaként-hogy "nagyjaink"ennyire képesek csak !

  szégyen!!!!!!!”
 • 18. Csirén 2010. november 16. 08:35
  „Teljesen újat teremt. , lecsökkenti az évi 5 millió forint felett keresők jövedelemadóját 16 %-al, majd igyekszik bepótolni azt magánemberek magánnyugdíjpénztári megtakarításiból . Undorító, ugyanaz mint 98 és 2002 között. Akkor sem volt semmi fontosabb, mint Orbán és holdudvara anyagi fellendülésének biztosítása.”
 • 17. tom_peris 2010. november 15. 22:37
  „16. hozzászólás pinkfloyd60 2010.11.15. 22:07

  hogy de mennyire de mennyire igazad van!!”
 • 16. pinkfloyd60 2010. november 15. 22:07
  „Teljesen mindegy,hogy MDF,Fidesz,MSZP. Hazug briganti mind! Az,hogy az ország ilyen szintre sülyedt minegyiknek meg van a felelősége! Az a szomorú,hogy ezt felelőségre vonás nélkül csinálták,sőt csinálják most is!!!”
 • 15. juvefan 2010. november 15. 21:49
  „Még 4év a sötét korszak!

  Ha ez a megújulás büdzséje(bár nem értek hozzá)akkor is rosszul járunk.”
 • 14. fles2 2010. november 15. 20:21
  „1. "minden Magyar állampolgárra 2 millió forintot cipel" Nem mi mondtuk,hogy vegyenek fel kölcsönt!!!Fizesse az vissza aki felvette!!
  2."10 év alatt 1000 ÚJ munkahely" Most nem azon az úton járunk!!!Akkor miért is bocsájtanak el annyi embert az oktatásban,polgármesteri hivatalokban stb....???”
 • 13. lilongwe 2010. november 15. 20:21
  „12. sling

  Nálad az anya/anyja/anyjuk káromkodásnak számít?
  Ez is jellemez téged, asszem ;-)”
 • 12. sling 2010. november 15. 19:54
  „LUTETIA!

  Mert az előző 8 évig kormányzó banda tisztességes volt, ugye?
  Ők a demokratikusság példaképei??
  Ugyan, takarodjanak már el végre a pótköltségvetésükkel együtt a jó édes a.....ba!”
 • 11. té 2010. november 15. 19:48
  „"... ahol nem fordulhat elő, hogy a szabályok ellenkezzenek az emberek igazságérzetével" ilyen biztos nem lesz”
 • 10. szatyi 2010. november 15. 19:48
  „Hát...Lett hintve a demagógia, -rendesen.”
 • 9. tom_peris 2010. november 15. 19:02
  „Avagy dobjuk össze azt a fejenként 2 milliót amit Orbán mond és után foglaljuk bele az alkotmányba hogy a hiány nem lehet nagyobb 0%-nál (azaz csak pluszos költségvetés lehet)...
  És ha ezt nem sikerül teljesíteni akkor a teljes kormánynák, illetve mindenkinek aki elfogadta az országyülésben a költségvetést annak autómatikusan 20 év közügyektől eltíltás és teljes anyagi felelőség a keletkezett adóság miatt!!!
  így ez egy sokkal szebb ország lehetne!”
 • 8. tom_peris 2010. november 15. 18:55
  „és mindezt miért a mi magánnyugdíjj megtakaritásainkból kívánják elérni????”
 • 7. Zsoltee0716 2010. november 15. 18:34
  „Csak a szöveg csak a szöveg az összes politikus ezt csinálja tenni nem sokat tesz. xd új munkahelyek? 1 millió új munkahelyet termetöünk kérem szépen. De közben 2 milliót megszüntetünk.”
 • 6. történész 2010. november 15. 18:21
  „Titanilla

  Mutyimutyi ??
  Színlelt szerződések sorát ellenjegyezte Budai Gyula
  Állítják a becsapott földtulajdonosok, akik évek óta futnak a pénzük után, de még a cipős szekrényt sem kapták meg. Budai manapság az előző kormány idején elkövetett törvénytelenségek feltárásán fáradozik.

  Pesuth László a kizárólagos tulajdonát képező 9689 négyzetméter, azaz közel 1 hektár területű földjét értékkülönbözet megfizetése nélkül egy előszobafalra és egy cipőtartó szekrényre cserélte.

  Tomin Mátyás a kizárólagos tulajdonát képező 8681 négyzetméter, azaz közel 0,9 hektár területű földjét értékkülönbözet megfizetése nélkül egy 57 ezer forintra értékelt étkészletre cserélte.

  A szerződéskötéskor sem Csákné, sem ügyvéd nem volt jelen: a tulajdonosok P. A. jelenlétében írták alá az okmányokat, aki azt ígérte, ezt követően viszi el aláíratni Csáknéhoz és az ügyvédhez. Állta a szavát, az okmányokra aláírás és pecsét került.

  Az atv.hu birtokába került dokumentumok szerint mind a négy szerződést Dr. Budai Gyula ügyvéd ellenjegyezte.
  Forrás:http://atv.hu/cikk/20101114_fiktiv_szerzodesek_sorat_ellenjegyezte_budai_gyula?source=hirkereso

  Tiszta szívvel harc a korrupció ellen”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alternatív költségvetést nyújt be az MSZP csütörtökön

Az MSZP alternatív, "felelős és az embereket szolgáló" költségvetési javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek csütörtökön. Tovább olvasom