Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Orbán: régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk

Régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk, a magyar szabadságot kiteljesítsük határokon belül és kívül - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából írt ünnepi üdvözletében, amelyet csütörtökön juttatott el a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-hez.

 A kormányfő kifejtette: az elmúlt években elindították a nemzetet a határokon átívelő egyesítés útján. "Így leszünk többen, így leszünk erősebbek" - emelte ki, hozzátéve: ezt az erőt éppoly bátran és elszántan, éppoly okosan és leleményesen kell használni, ahogy eleink tették.

A nemzet újraegyesítésének értelme éppen az - folytatta a miniszterelnök -, hogy mindenki, aki magyarnak vallja magát, részt vehessen a magyar nemzet és Magyarország építésében. A határon túl élők részt vehetnek Magyarország erősítésében, az erős anyaország pedig többet tud tenni értük ott, ahol élnek - közölte.

A kormányfő kiemelte: ez az a nap, amikor az egész világ hallja a magyar szabadság hangját. Ez a hang azt mondja, hogy a szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják. "Mi, magyarok kivívtuk. Sokat küzdött a magyarság az elmúlt évszázadokban, hogy ez ma így lehessen" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arra hívott fel: használjuk ki a lehetőséget, amit közösen teremtettünk.

"Legyünk méltó utódai a '48-as magyar hősöknek" - írta a kormányfő, ehhez erőt, hitet és bátorságot kívánva minden magyarnak a magyar szabadság ünnepén.

Olvasóink írták

 • 4. Léni 2013. március 15. 12:09
  „Eljutottam arra a szintre, hogy már csak sajnálni tudom Orbánt .”
 • 3. pachakuti 2013. március 14. 21:18
  „Nincs sem okunk, sem jogunk kételkednünk a kedves vezetőnk szavaiban! Ne feledjük, már a gyurcsány-bukta őszödi beszéd után határozottan kijelentette, hogy ő (ellentétben a huncut milliárdossal) soha - de tényleg soha - nem hazudott!
  Most miért tenné?”
 • 2. Jozsoci 2013. március 14. 20:52
  „Ha ez a cél, hogy a szegényeket halálba keressék, a gazdagokat meg még gazdagabbá tegyék, akkor ez ez sikerült.El kel menni egy szakorvosi rendelésre, több hónapos előjegyzés. Aki beteg, haljon meg. Köszönjük, fideszesek.”
 • 1. queenmargareth1 2013. március 14. 17:59
  „úristen, mit akar?Újból hadat üzenünk az USA-nak?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: Március 15. arra kötelez minket, hogy magyarok maradjunk

A nemzet időről-időre felnevel olyan nemzedékeket, amelyek azoknak az eszméknek a megvalósítására hivatottak, amiket az idősebb generáció már nem tudott megvalósítani - mondta. Tovább olvasom