Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Őrizetbe vették Kásler Árpádot

A Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője egyik szervezője volt annak a keddi ülődemonstrációnak, amely több órán át akadályozta a közlekedést a budapesti Astoriánál.
Őrizetbe vették Kásler Árpádot, a Haza Nem Eladó Mozgalom vezetőjét, aki egyik szervezője volt annak a keddi ülődemonstrációnak, amely több órán át akadályozta a közlekedést a budapesti Astoriánál. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint a rendőrök kedden közérdekű üzem működésének megzavarásának gyanújával három embert állítottak elő, egyiküket őrizetbe vették.

Kásler Árpád honlapján az olvasható: "Kásler Árpádot 72 órára bent tartják, feltehetően gyorsított eljárást indítanak ellene. Arra kérünk mindenkit, hogy ezzel kapcsolatban senki ne tervezzen semmilyen egyéni akciót további kérésig, ne csináljunk nagyobb bajt, mint ami van...".

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére szerdán azt közölte, hogy a rendőrök kedden a késő esti órákban három embert állítottak elő közérdekű üzem működésének megzavarása gyanújával. Közülük egy embert a rendőrök bűnügyi őrizetbe vettek - írta a rendőrség.

Kásler Árpád kedden délután a honlapján azt közölte, nem jutottak be Áder János köztársasági elnökhöz a Haza Nem Eladó Mozgalom és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének vezetői, ezért az Astoriához vonultak, hogy ülődemonstrációjukkal fizikailag megakadályozzák a kereszteződés autós forgalmát.

A mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A demonstrálóknál "kártérítést a becsapott hiteleseknek" és "a devizahitelesek nem akarnak adóforintot" feliratú transzparensek voltak.

A mozgalom vezetője az MTI-nek azt mondta: érdemi párbeszédet akarnak a devizahitelesek ügyéről a kormányzat és a civilek között, szerintük a kabinet eddig a bankok érdekeit képviselő "álcivilekkel" folytatott párbeszédet.

Kedd este, nem sokkal nyolc óra előtt "felfüggesztették" a budapesti Astoria útkereszteződésének teljes felszíni közlekedését akadályozó ülődemonstrációt a szervezők. Egyikük, Kásler Árpád azt mondta: ha a köztársasági elnökhöz eljuttatott, az augusztus 19-i "nemzetgyűlésükön" elfogadott, a devizahitelesek ügyét érintő határozatukra nem kapnak érdemi és valódi választ, akkor ötven városban fognak lezárni útkereszteződéseket.

A be nem jelentett politikai demonstráció a közösségi közlekedés több járatát is érintette. A rendőrség átmenetileg a belváros több pontját is lezárta.

Olvasóink írták

 • 14. NP1 2013. augusztus 22. 18:24
  „Ebgondolat

  Egy normális országban igazad is lenne, de:
  "Csütörtök éjféltől egész hétvégére lezárják Orbán házának környékét a Terrorelhárítási Központ döntése nyomán. A TEK honlapján közzétett dokumentum szerint a Cinege út környékét azért kell lezárni, mert ,,védett személy" tartózkodik az ingatlanban."”
 • 13. Ebgondolat 2013. augusztus 22. 12:10
  „És még szélsőségesen jobboldali "újságírók" voltak kiadva azon, hogy Alföldi Istvánjában orbánt vélték felfedezni, miközben pezsgővel a kezében gőggel, dölyffel tekint le alattvalóira. Csak a nem teljesen épeszű nem látja, hogy ez már sokkal közelebb van Fehéroroszországhoz, mint Európához.
  Bár, azt is szeretném hangsúlyozni, ha valakinek problémája van az állammal vagy önmagával, az ne a többi ember életét nehezítse a különböző megmozdulásaival! Állják körbe a Parlamentet, minisztériumokat, orbánbasi házát, de ne akadályozzák a többi embert mindennapjaikban!”
 • 12. kumisz 2013. augusztus 22. 10:58
  „Csak idő kérdése volt.”
 • 11. pog 2013. augusztus 22. 08:20
  „itt látszik jól működik az O.V vezette népet félemlítő gépezet egy kis ellenállás és már őrizetben is..ellentétben a környző országokkal..”
 • 10. NP1 2013. augusztus 22. 06:21
  „Nyilván ezek a szerencsétlenek komoly veszélyt jelentenek a társadalomra, ellentétben a kordonbontókkal, traktorokkal Pesten piknikezőkkel, a TV székház fölgyújtóival és kirablóival...”
 • 9. KukoricaJános 2013. augusztus 21. 22:44
  „Sejtettem,h ez lesz a vége.”
 • 8. kormoska 2013. augusztus 21. 20:53
  „Itt tájékoztatnám Kasler Árpádot,hogy elkésett:A hazát már régen eladták!”
 • 7. _csutak_ 2013. augusztus 21. 20:27
  „Azok keménykednek akik az egész népet meglopták?”
 • 6. keletaru 2013. augusztus 21. 19:24
  „A lényeg a kresz szigorítása . Szeretném látni a gazdasági életben is ezt a szülői szigort . Mint látjuk a gazdasági életet ! Itthon .”
 • 5. Horton 2013. augusztus 21. 19:15
  „<moderálva>”
 • 4. történész 2013. augusztus 21. 19:03
  „Fél és reszket a párt mindenkitől akit nem tud elnyomni.Nem újdonság,hiszen orbánt is mindig őrizetbe vették bizonyos napokon a kádári korszakban...megtanulták...”
 • 3. orszagzaszlo936 2013. augusztus 21. 18:25
  „S mikor tartóztatják le ennek a bankok által elkövetett csalásnak a tetteseit, gazdasági és politikai kitalálóit és támogatóit?”
 • 2. C6H12O6 2013. augusztus 21. 17:49
  „Mit kellett volna? Még százezren melléülni? Vagy mindenkit letartóztatni?”
 • 1. pachakuti 2013. augusztus 21. 17:07
  „A tegnapi "előre be nem jelentett tüntetésen" kellett volna!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tankönyvek csaknem 70 százaléka már megérkezett az iskolákba

A szülők meghatározó többsége az augusztus 15-i határidőre befizette a tankönyvek árát - közölte az… Tovább olvasom