Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Oszkó Péter megkapta az idézést a Sukoró-ügyben

Megkapta az idézést a Fejér megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter, akit tanúként hallgatnak majd meg - írta a Magyar Nemzet pénteken.
A lapnak a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia. Oszkó Péter a Magyar Nemzetnek felidézte, hogy 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy az MNV indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt.

A lap emlékeztet: Joav Blum kaszinóépítési célra vásárolt egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst, majd ezek fejében akart megszerezni egy 70 hektáros állami területet Sukorón, a Velencei-tó partján. A megállapodásban az állt, hogy az MNV akarja telekcsere révén megszerezni - útépítéshez - Joav Blum három külterületi gyümölcsösét.

Olvasóink írták

 • 5. bánki 2011. október 07. 10:44
  „No coment !

  ...
  Bajnai, Oszkó és az offshore-világ
  Nem offshore, de attól még nem is legális. Röviden így foglalható össze a ciprusi cégekkel végzett nemzetközi adótervezés hazai gyakorlata. Az új kormány két prominens vezetője, Bajnai Gordon miniszterelnök és Oszkó Péter pénzügyminiszter utolsó magánszférában betöltött pozíciójában ciprusi struktúrákkal is foglalkozott. Most az offshore adóparadicsomok ellen nyitottak frontot. Rendet teszünk a fogalmak körül.
  Brückner Gergely
  2009. június 2. 06:30
  Dicséretes lendülettel indult el a Bajnai-kormány az adókörnyezet értelmes javításának irányába. Tervei szerint fellép az offshore-paradicsomokban bejegyzett vállalkozások segítségével végrehajtott adóelkerülések ellen is (lásd keretes írásunkat!). Ugyanakkor az a két személy, akikhez az új adószabályok leginkább köthetők, azaz Bajnai Gordon miniszterelnök, illetve Oszkó Péter pénzügyminiszter még mindig nem tisztázta őszintén, hogy mi igaz a sajtó által gyakran feltett kérdésből: tényleg adóparadicsomok segítségével optimalizáltak adót?

  A miniszterelnök korábban a Wallis-cégcsoportot vezette, a pénzügyminiszter pedig a Deloitte tanácsadó céget, ahol adószakértőként közvetlenül is foglalkozott nemzetközi adótervezéssel. Rablóból lesz a legjobb pandúr? Vagy éppen azokra csap vissza az offshore elleni harc, akik lépnek végre valamit? Nézzük meg kicsit alaposabban is, milyen gyakorlatot folytattak az érintett politikusok, mennyire tekinthető az offshore-nak, és mennyire volt legális?"”
 • 4. jozko 2011. október 07. 10:36
  „Oszkó Péteren nem könnyű fogást találni - nem ostoba.

  Olyannyira nem az, hogy nem húzza ki a más talpából a tüskjét csak azért, hogy a magáéba szúrja!”
 • 3. babar 2011. október 07. 08:20
  „A fideszeseket a 8 év szoci vezetés alatt elszámoltatták már, s született rengeteg elmarasztaló ítélet! Most is ez folyik csak fordított a felállás..”
 • 2. spiler 2011. október 07. 06:58
  „Ez az enber okosabb mint BUDAY ,ügyészség se fog tudni rajta fogást találni...a fideszeseket mikor halgatják ki....mikor lesz már rendes elszámoltatás,ahol megáll az ügy a törvény előtt is és megbüntetik,esetleg vagyonnából valamit fizet is a politikus....ha most nem akkor a KÖVETKEZŐ KORMÁNY NAGY FELADATA LESZ,bárki legyen is az arra fogok szavazni.........”
 • 1. DobóI 2011. október 07. 06:13
  „Na végre a ciprusi offshore-os adócsaló lehetőséget kap, hogy az ügyészségen bizonyitson..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czomba: A magyar munkapiac kettőssége a munkanélküliség

A magyar munkapiac sajátos kettőssége a magas munkanélküliség és az, hogy a vállalkozások ennek… Tovább olvasom