Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Öt népszavazási kérdést hitelesített az OVB

Öt népszavazási kérdést hitelesített hétfői ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).
A testület hitelesítette azt a kérdést, amelynek célja az elektronikus információszabadságról szóló törvény módosítása, annak érdekében, hogy az OVB honlapján hozza nyilvánosságra a területi választási bizottságok és az egyéni választókerületi választási bizottságok levelezési címét, faxszámát, elektronikus levelezési címét és honlapjának internetes elérhetőségét.

Azt is hitelesítették, hogy az országgyűlési képviselők csak a bizonylattal elszámolható kiadásaik után kaphassanak választókerületi pótlékot és lakhatási támogatást. Hitelesítették azt a népszavazási kérdést is, hogy az országgyűlési képviselői tisztség összeférhetetlen legyen a polgármesteri tisztséggel.

Hitelesítették azt a népszavazási kérdést is, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt arról: az Alkotmánybíróság előtti eljárásban bármely magyar állampolgár igényelhesse valamennyi indítványozó által kezdeményezett eljárás iratait és azokról másolatot kérhessen. Hitelesítették azt is, amely arra irányult, hogy jogszabályban rögzítsék: az Alkotmánybíróság a beérkezett indítványokat és az indítvánnyal kapcsolatban hivatalból beszerzett jogalkotói, szakértői véleményt a beérkezést követő napon hozza nyilvánosságra.

Olvasóink írták

  • 2. dühös 2010. május 18. 09:16
    „Helyes. Hogy a nép is szóhoz jusson.
    Mert a képviselőink saját érdekeik ellen nem fognak döntéseket hozni, mint tudjuk....”
  • 1. dodó 2010. május 17. 21:18
    „Jó felvetések. Meglepő, hogy népszavazásra engedik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar sikerek az ifjú tudósok versenyén

Két magyar diák is a díjazottak között szerepelt a 2010-es Nemzetközi Tudományos és Innovációs… Tovább olvasom