Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Partnerséget ajánl a kormány a cigányságnak

A magyarországi cigányság kérdésében súlyos félreértések vannak - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Partnerséget ajánl a kormány a cigányságnak - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere pénteken Miskolc lyukóvölgyi városrészében, ahol közösségi házat adott át.

Balog Zoltán kifejtette: a kormány azon az állásponton van, hogy a romák olyan magyar állampolgárok, akiknek segítségre van szükségük, és ezért "elvárhatjuk azt, hogy éljenek is ezzel a lehetőséggel". A Lyukóvölgyi Közösségi Ház épp azért van, hogy ezt megtanítsák az itt élőknek, "az akarást is meg kell tanítani" – hangsúlyozta a miniszter.

Ha valaki meghallja Lyukóvölgy nevét, nyomorúság, emberi szenvedés, bűnözés jut az eszébe. Vannak, akik lemondanak ezekről a területekről, de "ez nem az a kormány, nem az a városvezetés" – fogalmazott Balog Zoltán.

Kitért arra, hogy a magyarországi cigányság kérdésében súlyos félreértések vannak: az egyik ilyen az, amikor valakik azt állítják, hogy a cigányság valamennyi tagja bűnöző, kizárólag a rendvédelmi szerveknek van feladatuk ezen a téren. Egy másik téves elképzelés, amikor azt mondják, a cigányok kizárólag áldozatok, kötelességünk rajtuk segíteni – tette hozzá.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a közbiztonság mellett a felzárkóztatás is kiemelten fontos. Közölte, a Lyukóvölgyi Közösségi Házat 42 millió forintból újították fel és bővítették is. Ebből 35 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom több kórházban az influenza miatt

Az influenzajárvány miatt több egészségügyi intézményben látogatási tilalmat vezetnek be. Tovább olvasom