Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Pénteken is ülést tart az Országgyűlés

A képviselők az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló indítványhoz érkezett módosító javaslatokról szavaznak majd.
A pénteki ülésnapról a Fidesz-frakció által kezdeményezett, soron kívül összehívott Házbizottságon született döntés kedden este - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az ülést követően.

Altorjai Anita ismertetése szerint az ülésnapon ez az egyetlen napirendi javaslat szerepel annak érdekében, hogy a törvényjavaslatot december 23-áig el tudják fogadni a képviselők. A délelőtt 11 órakor kezdődő ülésen csak napirend előtti felszólalások lesznek, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések nem.

A Házbizottság tárgyalt a december 19-ei ülésnap napirendjéről is. Ezen a napon az ülés kezdetekor mandátumigazolásra is sor kerül. A Fidesz Csóti Györgyöt jelöli Láng Zsolt megüresedett helyére - közölte Altorjai Anita.

A 19-ei ülésnapon az interpellációs időszakot követően főként módosító indítványokról szavaz először a Ház, ezt követően zárószavazásokra kerül sor. Ekkor döntenek a képviselők a nemzetiségek jogairól, a helyi önkormányzatokról, a szakképzésről, a köznevelésről, a közszolgálati tisztviselőkről, a megváltozott munkaképességűek ellátásáról, a villamos energiáról, valamint a honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról és szolgálati viszonyáról, emellett a jövő évi költségvetésről lesz zárószavazás.

Altorjai Anita közölte azt is: várhatóan december 23-án ülésezik utoljára az Országgyűlés, de ennek az ülésnapnak a napirendjéről a december 19-én ülésező Házbizottság dönt majd.

A házelnök bejelentette, hogy Fellegi Tamás miniszter tárca nélküli miniszterré történő miniszterré történő kinevezését megelőző meghallgatásokra még a héten sor kerül, a Házbizottság pedig úgy foglalt állást, hogy a Gazdasági és informatikai, valamint a Számvevőszéki és költségvetési bizottság hallgassa meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat és autó ütközött Szászbereknél - két sérült

A fénysorompó tilos jelzése ellenére próbált áthajtani a síneken Szászberek határában kedd este egy… Tovább olvasom