Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Péntektől nincs MDF-frakció - már ma egyeztetnek

Péntektől hivatalosan is megszűnt az Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciója. A megszűnésről Herényi Károly frakcióvezető csütörtökön tájékoztatta a Házbizottságot is.
Szili Katalin házelnök péntek reggelre egyeztetést hívott össze, amelyen a négy másik frakcióval a 2006-ban kötött politikai megállapodást tekintik át - itt beszélnek majd egyebek mellett arról, mi legyen az MDF bizottsági helyeivel.

Az MDF képviselőcsoportjának megszűnése egyben azt jelenti, hogy a frakció valamennyi képviselőjének bizottsági tagsága is megszűnik. Nemcsak a bizottsági helyek jövőjét kell azonban tisztázni, hanem a médiatestületekbe delegált tagok és más olyan tisztségek sorsát is, amelyek a megszűnő frakcióhoz kötődtek - ilyenek voltak például a jegyzői vagy a bizottsági tisztségviselői pozíciók. Azért is egyeztetnek erről pénteken, hogy hétfőre már tisztázhassák a bizottsági helyek sorsát. Utóbbi téma várhatóan a Házbizottság hétfői rendkívüli ülésén is szóba kerül - mondta Szili Katalin.

A Házbizottság csütörtöki ülésén Herényi Károly azt is bejelentette, hogy az Alkotmányügyi bizottsághoz fordultak néhány, a frakciót érintő kérdésben, mindez azonban a képviselőcsoport megszűnését nem befolyásolja, mivel annak létszáma továbbra sem éri el a tíz főt - közölte a házelnök.

Szili Katalin megerősítette: ha az MDF időközben megtalálná a hiányzó, tizedik képviselőt, a frakciót ismét megalapíthatják. Arra a kérdésre, hogy alakulhat-e olyan új képviselőcsoport, amelyet nem feltétlenül egy konkrét párt neve alatt szerveznek meg, a házelnök azt válaszolta: az egy új helyzet lenne, és annak megfelelően kellene megvizsgálni a feltételeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három órán belül elfogták a Vas megyei postarablót

Három órán belül elfogta a rendőrség a szerdai úraiújfalui postarablás gyanúsítottját és megtalálták… Tovább olvasom