Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Pénzhiánnyal küzd a rendőrség

Komoly pénzhiánnyal küzd a rendőrség. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy Budapesten arra sincsen pénz a rendőrségen, hogy valamennyi nyárigumit lecseréjék télire. De kevesebb pénz van benzinre is.
A fővárosban pedig több körzeti megbízotti irodát is bezárnak. A miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy 12 milliárd forint plussz pénzt kap a rendőrség. Ebből pénzből az ígéretek szerint év végére a mostaninál 1800-al több rendőr teljesít majd szolgálatot.

Kevesebbszer indulhatnak a rendőrautók jaunár óta. Év elejétől spórolni kell ugyanis a benzinnel. A szegedi rendőrség szóvivője a Délmagyar című lapnak azt nyilatkozta, hogy ők 20 százalékkal kevesebb kilométert autózhatnak. A szóvivő ezt a Híradóknak már nem akarta elismételni.

Az RTL Híradó információi szerint a rendőrésgen takéroskodnak a téli gumikkal is. Úgy tudják Budapesten, a rendőrség tulajdonában lévő autókon, csak két keréken lehetett lecserélni a gumit nyáriról télire.

A miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy plussz pénzt kap a rendőrség. Az igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta, ebből nem csak a rendőrök fizetését biztosítják majd. Elmondása szerint ez lehetőséget ad, a dologi kiadások benzin és mások finanszírozására, annak érdekében, hogy több járőrözés, több szolgálat legyen ellátható.

Az ORFK adatai szerint Magyarországon 1700 rendőr hiányzik az utcákról. Csak Budapesten 1000-el kevesebb a rendőr, mint amennyi kellene. A Fidesz szerint erről a kormány tehet. Répássy Róbert, a Fidesz képviselője úgy fogalmazott, hogy a kormány dilettáns döntéseivel először leépítette a rendőrséget, alkalmatlanná tete feladatai ellátására, a megszorítások miatt 3 ezerrel kevesebb rendőr van a törvényben előírtnál.

A miniszterelnök azt is belejentette, hogy hamarosan 100 új körzeti megbízottat neveznek ki. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy Budapesten viszont körzeti megbízotti irodákat zárnak majd be. Információik szerint azért, mert nincsen pénz a fenntartásukra. A hivatalos indoklás szerint pedig azért, mert csak kevesen kérnek segítséget a körzeti meghízottaktól.

Olvasóink írták

 • 7. flexsnake 2009. február 27. 15:05
  „spiler, eddig is maguk oldották meg.”
 • 6. flexsnake 2009. február 27. 15:04
  „És az Rtl klub híradója honnan tudja ,,úgy" ?
  Azt nem veszi át valaki hogy Lakatos Gáspár ufót látott? Tessék megkérdezni a felet amelyikről írnak.”
 • 5. spiler 2009. február 27. 10:42
  „JAVASLATOM A MUNKAHELYRE A RENDŐRÖK IS BUSSZAL TROLIVAL MENJENEK,NE JÖJJÖN ÉRTÜK A SZOLG.SZGK.,MÁRIS 1-200.000,-FT-OT LEHET SPÓROLNI.”
 • 4. vovozs 2009. február 27. 08:32
  „a rendőrség majd visszavág

  1 vagy minket büntett orrba-szájba
  2 bemutat az államnak és több lesz a figyelmeztetés, kevesebb a bevétel.”
 • 3. gróf 2009. február 27. 08:04
  „"Komoly pénzhiánnyal küzd a rendőrség. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy Budapesten arra sincsen pénz a rendőrségen, hogy valamennyi nyárigumit lecseréjék télire. De kevesebb pénz van benzinre is."

  Február végén ez égető probléma!
  Még szerencse, hogy csökkent a benzin ára.”
 • 2. flower 2009. február 27. 06:41
  „Semmi baj fiúk !
  Én már hozzá is járultam a költségnöveléshez.
  Biztonsági öv nem becsatolásáért most fizettetnek ki velem 30 000 Ft-ot.
  És ez egy remek, fejlesztendő módszer, ahogy rólam legombolták.
  Egyszercsak valahol leáll 4 rendőrautó ( benzin nem is nagyon kell hozzá ), lestoppol, és közli a szabálysértés tényét. Meg is van a benzinpénz.”
 • 1. dodó 2009. február 26. 21:50
  „Hihetetlen!

  Pedig csak tavaly 36 milliárddal csökkentették a költségvetésüket! Ennyi nem elég?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is előzetesben a pátkai polgárőrök

Elutasította a pátkai Molotov-koktélos támadással gyanúsított polgárőrök szabadlábra helyezési… Tovább olvasom