Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Pszichológusokat hallgattak meg tanúként a romagyilkosságok ügyében

Pszichológusok tanúkénti meghallgatásával folytatódott a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszék előtt.
Kiss Árpád elsőrendű vádlott, és testvére, Kiss István másodrendű vádlott indítványozta az őket korábban megvizsgáló pszichológusok meghallgatását.

Erre az időre zárt tárgyalást rendeltek el, mert - mint az eljáró bíró közölte - a tanúk meghallgatása során a vádlottakról a nyilvánosságra nem tartozó személyes adatok is elhangozhatnak.

Miszori László, a bírói tanács elnöke a tárgyalás kezdetén közölte, hogy március 19-én a debreceni Perényi utca 1. szám alatt található Underground elnevezésű szórakozóhelyen - nem nyilvános - szemlét tartanak.

A korábban Perényi-1 néven működő szórakozóhelyen dolgoztak a vádlottak, s a négy férfi 2009. augusztus 21-i elfogásakor ott, a fal mögé rejtve találták meg egy besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt, a romák elleni támadássorozatnál használt vadászfegyverek egy részét.

A vádlottak közölték, hogy részt vesznek a szemlén.

A romák elleni támadások ügyében Kiss Árpádot, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A következő tárgyalást pénteken tartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor március 15-én a Kossuth téren mond beszédet

Orbán Viktor kormányfő március 15-én, az állami ünnepségsorozat részeként a Kossuth téren 15… Tovább olvasom