Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Puch: Gyurcsány hagyja békén az MSZP-t, ne ártson tovább!

Az MSZP pártigazgatója azt kéri Gyurcsány Ferenctől, hagyja békén az MSZP-t, és ne ártson tovább. Puch László az fn.hu-nak adott interjúban azt mondta a volt miniszterelnökről, hogy "türelmetlen, impulzív, a cél érdekében semmilyen eszköz sem drága neki, forradalmi hevületében mindent fölrúg, lebont".
Puch László - aki korábban a szocialista párt pénztárnoka volt - kijelentette: az MSZP alapvető érdeke, hogy vezetésében megszűnjön a jelenlegi kétfejűség. Hozzátette, februárban, amikor legutóbb interjút adott a portálnak, még nem sejtette, hogy "Gyurcsány Ferenc titokban új pártot jegyeztet be". "Ha tudtam volna, már akkor javaslom neki: aktivizálja és üzemeltesse azt a formációt. Minket meg hagyjon dolgozni" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy van-e metszete a gyurcsányi és a Mesterházy-féle világképnek, a pártigazgató azt válaszolta: nincs. Arra a felvetésre, hogy Mesterházy Attila pártelnök tavaly ősszel azt nyilatkozta, év végére rendet tesz "házon belül", a pártigazgató úgy reagált: "nem könnyű a feladat, hiszen a probléma oka egy volt miniszterelnök-pártelnök. Aki ugyan komoly teljesítményre képes, rendelkezik víziókkal, de a társadalmi megítélése nem éppen pozitív".

Puch László szerint Gyurcsány Ferenc más típusú pártot képzel el, mint a tagság többsége, ez a fő baj; "sosem ennek az MSZP-nek, hanem egy általa megálmodott pártnak akart az elnöke lenni". "Gyurcsány úgy kalkulált, minél rosszabb állapotba kerül az MSZP, annál nagyobb esély nyílik előtte a párt elfoglalására. Türelmetlen, impulzív, a cél érdekében semmilyen eszköz sem drága neki, forradalmi hevületében mindent fölrúg, lebont. Csakhogy soha semmit nem épít a romok helyén. Ma Mesterházy és sokak sziszifuszi, operatív munkájára van szükségünk, hogy a társadalommal megértessük: változik az MSZP, szükség van ránk" - fejtette ki, hozzátéve, hogy szerinte a volt kormányfőnek az MSZP infrastruktúrája, szervezettsége kell.

Az esetleges pártszakadást firtató felvetésre a volt pénztárnok öt és tíz közé tette azon frakciótagok számát, akik Gyurcsány Ferenccel tartanának ebben az esetben.

Kijelentette: szerinte a vitának legkésőbb a következő, a tervek szerint őszi kongresszuson el kell dőlnie. Hangsúlyozta, ha Gyurcsányban nincs belátás, "egyetlen lehetőségünk marad: a politikai elszigetelés". A pártból való kizárásának lehetőségét viszont elvetette, az azzal járó procedúra ugyanis szerinte rengeteget ártana az MSZP-nek.

A pártigazgató szólt arról is, hogy az MSZP-ben Gyurcsány Ferenctől függetlenül is zajlik gondolkodás arról, hogyan mossák le magunkról a korrupt párt "imidzst". A pártelnök felkért - emlékeztetett - három, nagy tekintélyű, makulátlan szocialista politikust, Katona Bélát, Gál Zoltánt és Gráf Józsefet, hogy nyilvánosan véleményezzen belső etikai ügyeket.

Megjegyezte, véleménye szerint például Zuschlag János és Hagyó Miklós ügyében Gyurcsány Ferencnek is lehetne mondanivalója. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, azt válaszolta, "csupán annyit, hogy helyükön kellene kezelni az ügyeket".

"A most zajló fejezetben, úgy tűnik, Gyurcsány számára egyetlen ellenfél létezik a Magyar Szocialista Párton belül, és ezt az embert Puch Lászlónak hívják. Egyet kérek tőle: hagyja békén az MSZP-t, ne ártson tovább! Mindennél fontosabb most a belső béke. (...) Belátom, csekély az esély. És azzal is tisztában vagyok, hogy alapvetően nem én vagyok a célpont, hanem arról van szó, hogy a személyemen keresztül akarja elfoglalni a párt szervezetét" - mondta Puch László.

Az fn.hu-n megjelent interjút Gyurcsány Ferenc is megosztotta követőivel a Facebook-oldalán. Mindössze annyit fűzött hozzá: "a pénz(tárnok) beszél, a karaván halad...".

Olvasóink írták

 • 14. egyszegedi 2011. május 18. 09:20
  „Lehet olvasni:
  http://nepszava.com/2011/05/velemeny/greczy-zsolt-es-bartus-laszlo-levelvaltasa.html
  Valamire magyarázatot kapunk.”
 • 13. csendesen 2011. május 18. 06:15
  „Nagyapám véleménye szerint a politika egy boszorkánykonyha. Soha nem azt teszik az asztalra amit kifőznek.A szörnyű az egészben ráadásul az ahogyan etetik saját hazájuk lakosait. Természetesen a szavazók eszik is becsülettel. A kommunizmust felejtsük el, elmúlt. Sokkal szörnyűbb számomra, hogy a ´90 évektől beköszöntött demokrácia sem hozott semmi jót, legalább is a tisztességesen és becsületesen élő és dolgozó embereknek. Ezt értem minden eddig hatalomra került pártra. Csak addig fontos a szavazó amíg valamelyik nem nyer. Aztán folytatódik minden ugyanúgy tovább. És a honpolgárok még mindig nem laktak jól.”
 • 12. TrombiFrédi 2011. május 17. 19:04
  „Egy "klasszikus balos mondás szerint": Összenő, ami összetartozik!!!”
 • 11. LukSzusz 2011. május 17. 17:29
  „Táncsics Alapítvány.,1,5 MILLIÁRD forint van benne ami az MSzP-é,Gyurcsány a péntárnok,a többi alvezér,de honnan ez a sok pénz,?
  Kitől szedték be?
  Mit csinálnak belőle?
  Behordják a szenet öreg néninek?
  Vagy elsöprik a havat az utcán,Timúr és csapata?
  A MSZP akkor újul meg ha a régi,öreg kommcsikat elzavarják,Kovács,Lendvai,Szekeres stb.
  Ezek ha maradnak akkor nem szartunk a kútba ,csak a kávájára,onnan piszkáltuk bele.!
  Valahogy így néz ki az MSZP megújulás.”
 • 10. Horizont 2011. május 17. 16:15
  „Lehet, hogy téved (nem először) :D - és mégis ő a célpont? :D Ilyen az élet :)”
 • 9. Horizont 2011. május 17. 16:14
  „Puch és a tiltakozás :-DDD”
 • 8. saturnus 2011. május 17. 16:04
  „Puch László és a többi karierpolitikus kapaszkodnak a politikai pénzes helyükhöz de már be fellegzett nekik.Ha nem lépnek le ki fogvonúlni a párt tagság.Minden féleképpen Gyurcsány lessz a befutó és ezeket a érdek politikusokat kirepíti a p..csába.Igen őket is börtönbe kell csukni megérdemlik.”
 • 7. queenmargareth 2011. május 17. 16:02
  „Az mszp megérdemli Gyurcsányt.
  A pénzüket köszönhetik neki, úgyhogy kussoljanak és tűrjenek, vagy lépjenek át a diktátorhoz.”
 • 6. Buvana 2011. május 17. 15:59
  „Ez <moderálva> nem csak a cocialistáknak árt hanem az egész nemzetnek. Hahó emberek ébresztő, le kellene már zárni végleg a vörös múltat. Nem a Stadler Józsit kell meghurcolni hanem az élősködő Gyurcsány féléket”
 • 5. fidxaros 2011. május 17. 14:25
  „Zuschlag mellé kellene ültetni Puchot, akkor mesélje csak el az MSZP finanszírozását, a pártfinanszírozást!
  AKI KÁRT TESZ AZ A RÉGI KOMMUNISTA BÁRÓK, AKIK RAGASZKODNAK A FIATAL testben, lélekben, anyagilag lecsupaszított POLITIKUSOK "FUTTATÁSÁHOZ" ELŐJOGAIKHOZ.
  AKI KÁRT TESZ AZ A PUCH, pénztárnok FÉLÉK, AKIK NEM ENGEDIK KITISZTÍTANI A PÁRTFINANSZÍROZÁST, MERT AZ TARTJA EL FEUDUMUKAT.
  ÜGYÉSZ URAK, ERRE TESSÉK UGRANI!”
 • 4. jozko 2011. május 17. 14:20
  „Zsákutca.”
 • 3. csergemerge 2011. május 17. 13:27
  „Süllyed a hajó...”
 • 2. Én2 2011. május 17. 12:09
  „Igaz , nem Gyurcsány árt az mszp-nek ők maguknak ártanak mivel nem tesznek semmit. Ebből a semmit tevésből akarja Gyurcsány felrázni őket de ez nekik nem tetszik.Jól, kényelmesen el vannak apró süket demagóg dumákkal. Ennek az ideje már lejárt.”
 • 1. varadipal 2011. május 17. 11:57
  „Nem Gyurcsány ártott a pártnak, hanem a sok seggnyaló tolvaj, karrierpolitikus és szemellenzős hülye, aki körbevette a hosszú nyelvével. Azok apjukat anyjukat felakasztották volna, hogy elmehessenek az árvák ingyenvacsorájára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postásautónak ütközött egy kamion az M7-es autópályán

A vízelvezető árokba lökte a Magyar Posta Nagykanizsa irányába tartó teherautóját egy mögötte haladó… Tovább olvasom