Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Rágalmazás miatt feljelentik Budai Gyulát

Juhász Ferenc MSZP-s honvédelmi miniszter rágalmazásért feljelenti Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost.

Juhász Ferenc rágalmazásért feljelenti Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost. Ezt a volt MSZP-s honvédelmi miniszter közölte pénteken.

A feljelentést a jogászok most készítik elő, s annak benyújtása után indulhat a rágalmazási per az illetékes bíróságon - mondta az egykori tárcavezető. Hozzátette: személyiségi jogok megsértése miatt már kezdeményezett egy pert Budai Gyula ellen, s abban hamarosan ítélet várható.

Juhász Ferenc közölte: az elszámoltatási kormánybiztos szerinte "igaztalan, minden alapot nélkülöző", a sajtó által újra és újra közölt állításai ellen nem tud mást tenni, mint a bírósághoz fordulni.

Az elszámoltatási kormánybiztos olyan honvédségi lakások értékesítése esetében tett tavaly februárban feljelentést az ügyészségen, amelynek engedélyezéséhez jogszabályi háttér volt, s ennek megfelelően 11 éven át gyakorlatként működött a tárcánál - hangsúlyozta. Juhász Ferenc szerint ezt az ügyészség is elismerte abban a levélben, amelyben a mentelmi jogának felfüggesztését kérte az Országgyűléstől, hiszen - mint mondta - többek között volt egy olyan mondatrész, amely szerint "a katonákat megillető kedvezménnyel értékesítették a lakásokat".

"A Honvédelmi Minisztérium mind az én, mind pedig Szekeres Imre minisztersége idején törvényesen járt el a lakásértékesítéseknél, a tárca nem követett el semmilyen jogsértést" - hangsúlyozta Juhász Ferenc. Elmondta még: szerinte Budai Gyula "megrendelésre szállítja az általa kreált állítólagos ügyeket". "Az alaptalan gyanúsításokkal az elszámoltatási kormánybiztos, és megrendelője, a kormány, a világon, Európában és itthon egyaránt nagy felháborodást kiváltó ügyekről, a demokratikus jogok semmibe vételéről és az országot a csőd szélére sodró, értelmetlen gazdaságpolitikájáról akarja elterelni az emberek figyelmét" - értékelte a szocialista politikus.

Az Országgyűlés múlt pénteki ülésén függesztette fel a volt honvédelmi miniszter mentelmi jogát. A szocialista képviselő mentelmi ügyét a legfőbb ügyész megkeresése után kezdte tárgyalni az Országgyűlés mentelmi bizottsága és 6 igen, illetve 2 nem szavazattal kezdeményezték mentelmi jogának felfüggesztését. Polt Péter jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanújával indokolta a felfüggesztést.

Juhász Ferencet Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos jelentette fel az úgynevezett luxuslakásügyben, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hozzájárult ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át minisztériumi felsővezetőknek és tábornokoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: senki sem szólhat bele a magyar jogalkotásba

A tervek szerint január elején megkezdődnek az IMF-fel a tárgyalások, amelyek fontosak, de nem… Tovább olvasom