Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Reklámszövetség: torzítja a reklámadó a piaci versenyt

A reklámadó torzítja a versenyt a magyarországi médiapiacon, gátolja a fejlődést és az innovációt, negatívan hat a tartalomszolgáltatás mennyiségére és minőségére.
A reklámadó torzítja a versenyt a magyarországi médiapiacon, gátolja a fejlődést és az innovációt, negatívan hat a tartalomszolgáltatás mennyiségére és minőségére – hangsúlyozta Hivatal Péter, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) alelnöke szerdán Budapesten, a szövetség alapításának 40 éves évfordulója alkalmából rendezett eseményen.

A rendezvényen hozták nyilvánosságra az E&Y tanácsadó cég által az MRSZ felkérésére készített tanulmányt, amely szerint a médiapiac mérete a gazdasági válság kibontakozása után folyamatosan csökken Magyarországon.

Az egész piac megszenvedte a válságot – fogalmazott Hivatal Péter.
A jelentés szerint több mint ezer médiaszolgáltató működik az országban, ugyanakkor a bevételek 90 százalékát 100 médiaszolgáltató adja – ismertette.

Ez utóbbi vállalatok összesített árbevétele 2008 és 2013 között több mint 15 százalékkal csökkent, jelentős részük üzemi eredmény szintjén veszteséges is volt – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: független szervezet világítsa át a közmunkaprogramot!

"A korrupt kormány tehát egy korrupt rendszerbe kényszeríti bele a polgármestereket" - mondta… Tovább olvasom