Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Rendőrök kísérték a balhés buszt

Ellenőrizték a Nagykanizsán felszállókat és autóval követték rendőrök a balatonmagyaródi buszjáratot hétfőn, miután karácsony előtt a zalai község polgármestere hatósági védelmet kért a diákokat ért zaklatások miatt.
A nagykanizsai autóbusz-pályaudvaron hétfő kora délután rendőrök ellenőrizték a balatonmagyaródi autóbuszra felszálló utasokat, akik közül néhányat igazoltattak is. Az útjára indult buszt később rendőrautó is követte a végállomásáig - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az ellenőrzések azután indultak el, hogy a rendszeres zaklatások miatt rendőrségi védelmet kért a helyközi buszjáratokon utazó diákok számára Balatonmagyaród polgármestere, erről karácsony előtt számolt be a Zalai Hírlap. Németh Zoltán polgármester a lapnak arról beszélt, hogy a fiatalokat folyamatosan piszkálják, szekálják az autóbuszra Zalakomárban felszálló társaik, rendre előfordul a lökdösődés, a másik megalázása és a fenyegetőzés. A fiatalok ellen pedig senki nem mer fellépni.

A napilap munkatársa az autóbuszon tapasztaltakról azt írta: a zalakomári általános iskolánál a felszálló diákok magvadult rajként vágtattak fel a járműre. A gyerekek fékezhetetlennek tűntek, kizárólag az autóbuszon helyet foglaló, idősebb romákkal szemben mutattak némi tiszteletet.

Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek megerősítette, hogy a rendőrség fokozottabban figyel a balatonmagyaródi járatra, de a mikéntről további részleteket nem kívánt közölni.

A hétfő kora délutáni járat utasai azt tapasztalhatták, hogy már Nagykanizsán figyelték a felszállókat a rendőrök. Miután a busz Zalakomárig eljutott, onnan Balatonmagyaródra már úgy ment tovább, hogy mögötte a végállomásig kísérte egy rendőrautó. Az MTI úgy tudja, hogy ez idő alatt nem történt atrocitás a buszon.

Olvasóink írták

 • 8. mosómasa 2010. január 05. 06:20
  „5. Járnak suliba, de minek. Ott nincs rendőri kíséret! Nem hiszem, hogy ott áldott jó , fegyelmezhető diákokká változnak. Tanulni/tanítani biztosan nem lehet tőlük. A tanároknak sincs semmi eszköz a kezükben.Még azt sem teheti meg az iskola, hogy nem engedi be a falai közé az ilyen renitenseket, mert tan kötelesek, s nem lehet őket kirúgni, s ők ezt nagyon jól tudják.”
 • 7. 751510 2010. január 04. 21:03
  „"kizárólag az autóbuszon helyet foglaló, idősebb romákkal szemben mutattak némi tiszteletet."
  Miért? Mert rasszisták. Vagy ők nem lehetnek?”
 • 6. rozator 2010. január 04. 21:01
  „moderálva”
 • 5. dodó 2010. január 04. 20:25
  „Nyolc nap, és jónéhány média után a DM is megjelenteti!(etnikai célzás nélkül)

  "Cigány tanulók terrorizálják a Volán utasait":: 2009-12-28. 20:57
  "Rendőrökkel a zalakomári bűnöző..... ellen?": 2010-01-03. 11:42 <moderálva>”
 • 4. CID 2010. január 04. 20:17
  „Azért nézzük a dolog jó oldalát is. Az "idősebb romákkal szemben" tiszteletet mutató "emberkezdemények", legalább suliba járnak. :)”
 • 3. Rosmary53 2010. január 04. 20:15
  „Sosem lesz rend...mindig lesznek olyanok, akik a megvadult rajban bátrak...szinezet nélkül. Régen volt kalauz, aki hangoskodott, kapott 2 taslát, és legközelebb csak sunnyogva szállt fel, ha mert. Ja, de akkor minden egyenruhásnak tisztelet járt...hogy miért? Ki tudja? ...de így volt. Az iskoláról, szülőkről meg sem emlékezem, mert azoknak jogaik és " terjedő hatáskörük" van... ezért " senki sem mer fellépni a fiatalok ellen "...ez a szomorú. Pár tizenéves rettegésben tarthat másokat. Mindenütt az agresszívitás....TV, DVD, mozi, játékok..áh, de minek is írok ...sajnos, nem lesz szebb a világ...”
 • 2. flexsnake 2010. január 04. 19:11
  „Én már csak egy jó kávét kérnék :D
  Ne pattogj, ők a jövőid :) Szorgos kiskatonák akik helyre rakják a rasszistákokat :D”
 • 1. Conquer 2010. január 04. 17:48
  „"A gyerekek fékezhetetlennek tűntek, kizárólag az autóbuszon helyet foglaló, idősebb romákkal szemben mutattak némi tiszteletet."

  Vajon milyen származásúak ezek a fékezhetetlennek tűnő gyereknek nem nevezhető ....? Hát persze, hogy cigányok. Külön kell őket rakni egy másik buszra, ahogy Dél-afrikai Köztársaságban is voltak .... buszok. Lehet ilyet, hiszen az emberi méltóság első az egyenlők között az alapjogokban.

  ... a rendőröknek néhányszor fel kellene szállnia Zalakomárban és ha csúnyán néznek ezek .... úgy elverni őket gumibottal, hogy két hétig felkelni se tudjanak. Utána megtanulnák a rendet. <moderálva...>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP tudomásul veszi az államfő döntését

Tudomásul veszi az MSZP a köztársasági elnök azon döntését, hogy nem írta alá és véleményezésre… Tovább olvasom