Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Selmeczi: a Fidesz nem fogad el foglalkoztatási tanácsokat a bukott baloldaltól

A szocialisták kormányzása alatt 2002 és 2010 között megduplázódott a munkanélküliek száma - hangoztatta Selmeczi Gabriella.
A Fidesz nem fogad el foglalkoztatási tanácsokat a bukott baloldaltól - reagált Selmeczi Gabriella a szocialista Gúr Nándor vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Az MSZP-s országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kormány elüldözte a fiatalokat az országból egyebek mellett azzal, hogy nem teremtett nekik munkalehetőséget.

A Fidesz szóvivője reagálásában hangsúlyozta: a szocialisták kormányzása alatt 2002 és 2010 között megduplázódott a munkanélküliek száma. A szakképzést leépítették, az egészségügy területét hatezren hagyták el 2010 előtt.

Mint elmondta: a kormányváltás óta nő a foglalkoztatottság és a fizetések vásárlóereje is. Folytatódik egy 60 százalékos béremelési program az egészségügyben - tette hozzá.

Selmeczi Gabriella kiemelte, hogy a hiányszakmák ösztönzésére ösztöndíjak működnek, a szakképzést pedig a munkaerőpiac kívánalmainak megfelelően alakították át. A jövőben így sokkal értékesebbek lesznek a diplomák és a szakképzettségek is.

Olvasóink írták

 • 10. DMagóg 2013. július 29. 08:22
  „8.igazságkereső2013.07.28. 17:51: "Vagy tévedek?!"

  Általában nem tévedsz, csak másról beszélsz, mint amiről szó van (a cikkben).”
 • 9. _csutak_ 2013. július 28. 19:45
  „@igazságkereső:
  Kedves barátom, jelen cikk a fideszről szól, tehát arra írtam a véleményemet.
  A gondolatmenetedet követve Grósz Karcsiig kellene visszamenni a spontán privatizélésig.”
 • 8. igazságkereső 2013. július 28. 17:51
  „#5.csutak! Elvárható Tőled írásod tartalmát tekintve, hogy méltón emlékezz meg Antall József néhai miniszterelnökről is, aki 15 millió magyar miniszterelnöke óhajtott lenni és mint kiderült tevékenysége közel három év alatt, hogy 10 millió magyarnak sem tudott jó országvezetője lenni! Mindent kiárusított, kiszolgáltatottá tette Magyarországot, az utána következők pedig maguknak kaparintották meg azt,ami még a vagyonból megmaradt! Vagy tévedek?!”
 • 7. gondolom 2013. július 28. 17:29
  „<moderálva>”
 • 6. achilleus 2013. július 28. 16:34
  „5. _csutak_ 2013.07.28. 15:16
  Arról nem is szólva, hogy Selmecyék vezették be a valutában való eladósodás lehetőségét"

  Nyilván erre a törvényre gondolsz:
  http://www.complex.hu/kzldat/t0100093.htm/t0100093.htm
  "Az Országgyűlés a piacgazdaság kiépítésének következményeként, a forint konvertibilitását teljessé téve, az Európai Unióhoz történő csatlakozásra való felkészülés érdekében törvényt alkot a devizakorlátozások megszüntetéséről, a tőke szabad áramlásának elősegítéséről. (...)" A vak is belátja, hogy ezt a törvényt, ha az EU-hoz akarunk csatlakozni, mindenképp meg kellett volna hoznia valakinek.
  Ami a devizahitelt illeti, itt egy kis történet:
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/20/devizahitel_elterjedese/
  "Bár kevesen tudják, a magyar devizahitelezés története már az 1990-es évek végén megkezdődött. Akkor, amikor az évtized második felétől érvényes devizaliberalizáció hatására a német érdekeltésűg MKB Bank 2000-ben bevezethette a piacra saját euróalapú lakossági hitelét. Ez azonban - a kezdeti devizaalapú gépkocsilízing-konstrukciókhoz hasonlóan - nem hozott átütő változásokat a hitelezési, finanszírozási piacon. A devizahitelek valódi elterjedésére még éveket kellett várni, nem meglepő, hogy kezdetben a konstrukció is eltért a későbbi tömeges termékektől. Így például az elbírálás egyedi szempontok alapján működött és (...)"
  - És amiben pedig mindenki egyetértett 2002-ben, hogy 2008. január 1-től már úgyis euróval fizetünk. Na ez nem lett így. Nyilván mennyivel egyszerűbb lett volna, ha egyáltalán nincs árfolyamkockázat. De az euró lehetősége egyszercsak és 2002 után elszállt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A9s_az_eur%C3%B3”
 • 5. _csutak_ 2013. július 28. 15:16
  „Selmeczy fogalomzavarral küzd!
  Valaki elmagyarázhatná neki, hogy ők és a szocialisták a tagságuk miatt az MSZMP jogutódjai!
  Az mszp akkor baloldali amikor az én nővérem kutyusa a KDNP elnöke:)
  Baloldali pár - Marxi terminológia szerint- a Munkáspárt, hisz ők képviselik a proletárokat.
  A többi csoportocska csak a koncon osztozkodó csipet csapat.
  Arról nem is szólva, hogy Selmecyék vezették be a valutában való eladósodás lehetőségét és az 1990 óta eltelt idő egyharmadában ők voltak azok akik az országot igyekeztek kifosztani, romlásba dönteni.
  Ehhez a többi párt asszisztált.”
 • 4. Qllancs 2013. július 28. 15:12
  „T. 1,
  orbán CSAK orbántól fogad el ..bármit is. Csak ők egyeztetnek. A többinek : KUSSSSSS!
  gabika! NEM kéne olyan sokat kintt állni a napon !!Felforr az agyvize !!!”
 • 3. Ezmársok 2013. július 28. 15:05
  „A Fidesz csak a sorozatban, 2002-ben és 2006-ban is bukott Fidesztől fogad el tanácsokat :) De a többszöri Fidesz-bukás náluk nem számít. Szerintük az nyílván fényes győzelem volt! :)”
 • 2. balihoho 2013. július 28. 14:01
  „Nem hogy a bukott baloldaltól, de egyáltalán, senkitől, egy ellenzékitől sem, fogadnak el tanácsokat, hiszen anélkül is tudják, hogyan lehet éhbérért rabszolga munkát végeztetni, ma, Magyarországon. A munkavállaló kényszer helyzetben van, akár fiatal, akár idősebb, mert az ígért egy millió új munkahelyből, még idő arányosan is csak töredék valósult meg. Érthető, hogy amelyik fiatalnak, lehetősége van arra, hogy a jobb fizetés, megélhetés reményében, külföldön dolgozhat, az előnyben részesíti azt, az itthoni közmunkás bérszínvonal helyett. És sajnálatosan, ezt a bérszínvonalat is Orbánéknak köszönhetjük, mivel ezzel nem éppen a munka kedvet növelik, ellenkezőleg! Még azzal is meg utáltatják a munkát, aki tisztességes bérért, hajlandó lenne, rendesen dolgozni.”
 • 1. DMagóg 2013. július 28. 13:18
  „"A Fidesz nem fogad el foglalkoztatási tanácsokat a bukott baloldaltól - reagált Selmeczi Gabriella ..."

  Gabika! A Fidesz kitől fogad el tanácsokat? Felsorolná?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt-PM: ne trükközzön a kormány a választásokon!

Az Együtt-PM szerint választási csalást lehetővé tevő technikai megoldásokra utalt egy… Tovább olvasom