Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Sólyom ismeri a gazdasági válasággal kapcsolatos terveket

Tájékoztatta az államfőt Gyurcsány Ferenc és két minisztere a gazdasági válság kezelését célzó konkrét intézkedések végleges kormánydöntés előtti tervéről - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) közleményében.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Szűcs Erika szociális -és munkaügyi minisztert, valamint Veres János pénzügyminisztert pénteken fogadta Sólyom László hivatalában.

A pénteki találkozót megelőzően január 26-án a kormányfő szakminisztereivel már tájékoztatta Sólyom Lászlót a globális pénzügyi és gazdasági válság magyarországi hatásairól, valamint az ezek kezelését célzó kormányzati cselekvés irányairól. Akkor a felek abban állapodtak meg, hogy a konkrét kormányzati tervek elkészültével ismét tájékoztató találkozóra kerül sor a Sándor-palotában.

Olvasóink írták

 • 4. Power 2009. február 13. 18:38
  „Milyen "válasággal kapcsolatos terveket" ismer Sólyom László? Már a cím is el van írva!”
 • 3. KolompárRómeó 2009. február 13. 17:19
  „Érdemes elolvasni:

  http://www.es.hu/?view=doc;22065”
 • 2. achilleus 2009. február 13. 15:31
  „A közmegegyezés "szilárd alapjairól" ...
  "Kifogásolja a LIGA, hogy a miniszterelnök csak az "elvtársakkal", a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségével (MSZOSZ) egyeztetett a válságkezelésről, amit a szakszervezeti szövetség az OÉT arculcsapásának tart. Az érdekképviseleti szövetség pénteki közleménye szerint Gyurcsány Ferenc - nemzeti konszenzusról szóló kijelentései ellenére - ismét csak a "számára kedves elvtársakkal", a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségével (MSZOSZ) hajlandó egyeztetni a beharangozott válságkezelő csomag részleteiről. Az MSZOSZ tagszervezeteinek elnökei csütörtökön találkoztak a kormányfővel és Kiss Péter kancelláriaminiszterrel. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke szerint a konzultációra azért volt szükség, mert a szakszervezet azokat a munkavállalókat képviseli, akik a reál-, illetve a versenyszférában dolgoznak, vagyis akiket a legsúlyosabban érint a válság. A LIGA hangsúlyozza: a "Gyurcsány Ferenc számára oly kedves MSZOSZ-en" kívüli öt országos szakszervezeti konföderáció "lesöprése" egyértelművé tette, hogy a csütörtöki tárgyalófeleknek nem a munkavállalók és a társadalom érdekei a fontosak, hanem csak saját "urambátyám világuk".”
 • 1. achilleus 2009. február 13. 14:45
  „"konkrét intézkedések végleges kormánydöntés előtti tervéről"

  Végleges? Vajon mit hazudozott össze-vissza már megint ez a 3 kretén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Csaknem hatezer támogatási kérelem érkezett az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázataira… Tovább olvasom