Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Sukoró-ügy: nem tűrték az ellenkezést

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési (ITDH) Zrt.-vel is összerúgta a port Sukoró-ügyben a Gyurcsány-kabinet, mert az állami cég nem tartotta kívánatosnak a kaszinókomplexum felépítésének közpénzből történő támogatását - mondta Rétfalvi György, az ITDH leváltott vezérigazgatója a Magyar Nemzet szerdai számában.
Rétfalvi György arról számolt be a lapnak, hogy komoly szakmai viták alakultak ki a társaság, illetve a gazdasági tárca vezetői – ezen belül Varga István miniszter és Mester Zoltán szakállamtitkár – között. Mint mondta, egyebek között ez vezetett oda, hogy a tárca kikezdte a személyét, majd mindenféle vizsgálatokat rendeltek el a szervezetnél, amelyek eredményére hivatkozva végül idén januárban elbocsátották.

A volt vezérigazgató elmondta: az akkori kabinet egyedi kormánydöntéssel támogatott befektetésként kezelte a sukorói kaszinóépítési tervet, s több mint két és fél milliárd forintot ítélt oda az izraeli–amerikai beruházóknak.

Az ITDH időben jelezte a szaktárcának: nem ért egyet a projekttel. Indokolásában az állami cég azzal érvelt, hogy a rendelkezésre álló szűkös forrásokat ingatlanfejlesztések helyett inkább munkahelyteremtő befektetések ösztönzésére kellene fordítani, erre ugyanis alig jut pénz. Emellett Rétfalvi azért sem tartotta támogathatónak a sukorói beruházást, mert a befektetők egy 200 milliárd forintos fejlesztési tervvel álltak elő, amihez képest annyira elenyészőnek tűnt a 2,5 milliárd forintnyi közpénz, hogy az érdemben nem befolyásolhatta a külföldiek végső döntését.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2010. július 21. 13:24
  „Persze, 200 milliárdos fejlesztési terv. Nyilván "szellemi apport".
  Az állam részesedése meg 1-2%, /esetleg a telek/, miközben tőkét ténylegesen csak ő (illetve az adófizetők, magyarok EU-sok) adnak.

  Honnan ismerős ez a befektetés-megosztás???”
 • 3. dodó 2010. július 21. 10:17
  „Túl nagy a csönd a Zsidó Világtanács alelnöke, az izraeli-magyar állampolgár, sukorói lakos, adócsaló "befektető-üzletember", a jó és nekünk annyira kedves Joav Blum körül!”
 • 2. 648452 2010. július 21. 08:39
  „"az MSZP a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt"
  "az SZDSZ eleve azért volt erősen antikommunista, hogy az első választásokon minél több szavazatot szerezzen. Az SZDSZ nem egyszerűen koalíciót kötött a szocialistákkal, hanem rájuk telepedett. Horn Gyula nem egyszer panaszkodott nekem, hogy az MSZP-n belül is nagyon erős a neoliberális lobbi, Vitányi, Szekeres, Kovács László hatalma." (Szűrös Mátyás)”
 • 1. Moolnaar 2010. július 21. 08:22
  „Csukják már le, könyörgöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hintára akasztotta fel magát a lány

Megdöbbentő módját választotta az öngyilkosságnak egy fiatal lány Szigetváron. A lakótelepi… Tovább olvasom