Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Szájer: európai színtéren is meg kell védeni eredményeinket

Csak kellő erőt felmutatva, az emberek támogatását maga mögött tudva lehet majd megvédeni a rezsicsökkentést - mondta a politikus.
A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listájának második helyezettje szerint a május 25-ei EP-választás arról szól, hogy a következő időszakban az európai színtéren is meg tudja-e védeni Magyarország azokat az eredményeket, amelyeket eddig elért.

Szájer József erről vasárnap Kőszegen, a pártszövetség EP-választási fórumán beszélt. Közölte: csak kellő erőt felmutatva, az emberek támogatását maga mögött tudva lehet majd megvédeni a rezsicsökkentést, a különadók politikáját, a munkaalapú társadalom érdekében tett kormányzati lépéseket.

Szavai szerint az elmúlt években nagyon gyakran az igazi politikai front nem itt Magyarországon, hanem Brüsszelben és Strasbourgban húzódott.

Szájer József hangsúlyozta: a legfontosabb eredmény a gazdaság talpra állítása volt, még akkor is, ha a magyar vállalatok megerősítése és helyzetbe hozása érdekében még rengeteg a tennivaló.

Egész Európában Magyarország volt az egyetlen ország, amely külső segítség nélkül oldotta meg azt a feladatot, hogy kijusson a válságból - hangoztatta a kormánypárti politikus.

"Saját erőnkből, a magyar emberek két keze munkájának eredményeképpen tudtuk elérni azt, hogy ma Magyarország az unió egyik legjobban fejlődő gazdaságú országa" - jelentette ki.

Hozzátette: az emberek még egyáltalán nem érzik úgy, hogy eljött volna a Kánaán, de a válság legsúlyosabb időszakán sikerült túljutni, pedig emlékezetes, hogy a krízis Magyarországon hamarabb kezdődött, ami szavai szerint a szocialisták "hanyag és felelőtlen országlásának" a következménye volt.
Szájer József elmondta: a magyar kormány legfontosabb törekvése az volt, hogy a közteherviselés jegyében szétterítse a válság terheit, ezért vezették be a multinacionális cégeket és a bankokat érintő különadókat, ezeket a lépéseket azonban a kormány nem tudta volna megtenni, ha nem lett volna meg a kétharmad, ha nem érzi maga mögött a polgárok támogatását.

A politikus a kőszegi vár lovagtermében 250 ember előtt elmondott választási beszédében szólt a létrehozott 300 ezer új munkahelyről, a bevezetett rezsicsökkentésről, a családtámogatási rendszer fejlesztéséről, valamint a keresztény értékeket vállaló alaptörvényről.

Véleménye szerint annak, hogy többi között ezeket is támadás érte az Európai Parlamentben, ideológiai, de legfőképpen gazdasági okai voltak, de hozzájárult a magyar baloldalnak nem a magyar emberek érdekeit előtérbe helyező politizálása is.

Emlékeztetett: az alaptörvényt, a médiatörvényt is közvetlenül azután érték támadások Brüsszelből, hogy a magyar kormány a multinacionális cégek vagy a bankok érdekeit sértő lépést tett, vagy éppen egy-egy nagy cég nem nyert el valamely megbízást.

Szájer József utalt arra: a kifogásolt magyar törvényekről később rendre kiderült, hogy azok nem sértenek uniós jogot, amin pedig javítani kellett, abban egyezség született, és kijavították.

Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, a térség országgyűlési képviselője szintén az összefogásra buzdította a hallgatóságot, szavai szerint ennek a Kőszegen és környékén élők már sokszor bizonyítékát adták.

Nehéz napokon vagyunk túl, de összefogva ismét sikerült megvédeni Kőszeget és a környező településeket - utalt az utóbbi napokban a térségben kialakult árvízi helyzetre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fa dőlt a vasúti pályára

Jelentős késések a dél-balatoni vasútvonalon. Tovább olvasom