Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Szalai Annamária lemondását követeli az LMP

Budapest - Az LMP közleményben szólította fel Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét, nyilatkozzon arról, részt vett-e a Fidesz hétfői frakcióülésén.

Ha ez ugyanis igaz, akkor az LMP szerint azonnal le kell mondania a Médiatanács elnöki posztjáról - fogalmazott az ellenzéki párt keddi közleménye.

Szalai Annamária az MTI megkeresésére azt nyilatkozta: ha az LMP-frakció meghívja, hozzájuk is elmegy.

Ha igaz, hogy a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz frakcióülésén, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt, amely kimondja, hogy a Médiatanács elnöke pártpolitikai tevékenységet nem folytathat - olvasható az LMP közleményében, amelyben azt is kijelentik: egy párt zárt frakcióülésén részt venni "nem más, mint pártpolitikai tevékenység."

A Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes által jegyzett dokumentumban az áll: a jelek szerint Szalai Annamária úgy tesz, mintha elfelejtette volna, hogy jelenleg már nem a Fidesz országgyűlési képviselője, hanem egy autonóm államigazgatási szerv vezetője, aki - egyébként épp az említett Fidesz-frakcióülés hatására - már rendeletalkotási joggal is rendelkezik.

Az MTI megkeresésére Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke röviden azt válaszolta, hogy ha az LMP-frakció meghívja, hozzájuk is elmegy.

A Fidesz hétfői frakcióülésén, Lázár János frakcióvezető megfogalmazása szerint "rövid polémia" után a képviselők döntöttek arról, hogy elfogadják Rogán Antal országgyűlési képviselő, a médiatörvény-tervezet előterjesztője javaslatát, mely szerint az alkotmányban rögzítik az NMHH elnökének rendeletalkotási jogát.

NMHH: Szalai Annamária törvényi kötelezettségének tett eleget

Törvényi   kötelezettségének tett eleget Szalai Annamária, amikor elfogadta a Fidesz képviselőcsoportjának meghívását a frakció hétfői ülésére,   hiszen a megbeszéléseken a Médiatanács elnöke leendő   jogalkalmazóként nyilvánított véleményt a médiatörvény tervezetéről   - olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez   kedden eljuttatott közleményében. 

A kommünikét a hatóság kommunikációs igazgatósága arra   reagálva adta ki, hogy a nap folyamán az LMP közleményben szólította   fel Szalai Annamáriát, az NMHH elnökét: nyilatkozzon arról, részt   vett-e a Fidesz hétfői frakcióülésén.  

Ha igaz, hogy a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz   frakcióülésén, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt, amely   kimondja, hogy a Médiatanács elnöke pártpolitikai tevékenységet nem   folytathat - olvasható az LMP közleményében, amelyben azt is   kijelentik: egy párt zárt frakcióülésén részt venni "nem más, mint   pártpolitikai tevékenység."  

Az NMHH később kiadott közleménye rámutatott arra, hogy a   hatóság elnöke részvételével törvényi kötelezettségének tett eleget tett, továbbá az országgyűlési képviselők   jogállásáról szóló hatályos jogszabály értelmében járt el, amely   kimondja, hogy "az állami szervek kötelesek az országgyűlési   képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a   munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni". 

Az NMHH közleménye azt is megjegyzi: ha az LMP frakciója   meghívja Szalai Annamáriát a saját frakcióülésére, ő azon is   szívesen részt vesz. 
 
A Fidesz hétfői frakcióülésén, Lázár János frakcióvezető   megfogalmazása szerint "rövid polémia" után a képviselők döntöttek   arról, hogy elfogadják Rogán Antal országgyűlési képviselő, a   médiatörvény-tervezet előterjesztője javaslatát, mely szerint az   alkotmányban rögzítik az NMHH elnökének rendeletalkotási jogát.

Olvasóink írták

 • 9. Ferrer 2010. december 21. 21:37
  „5. hozzászólás anyahajókabinajtóhajtogató
  7. hozzászólás dodó

  És én még azt hittem, hogy a jobbikos papagájkodás már lejárt :) Nem az ilyen mocskos liberálszocialistakapitalistakommunistanyilas LMP-sek ártanak a legtöbbet e hazának, hanem a buta emberek. Ne vegyétek magatokra :)”
 • 8. DélMagyarFan 2010. december 21. 21:36
  „A kuruc.info pedig egy 65 évvel ezelőtt elbukott ideológia és az azt vakon követők utódainak, valamint utcai verekedő és kődobáló kötődéssel rendelkezők kedvenc "hír"portálja.”
 • 7. dodó 2010. december 21. 20:47
  „Helyesbítek (utólagos engedelmeddel): < Közel-kelet gyökerekkel és kötődéssel rendelkező > üzleti vállalkozás ugyanúgy mint a néhai SZDSZ.”
 • 6. anyahajókabinajtóhajtogató 2010. december 21. 18:27
  „Az LMP nem párt, hanem egy üzleti vállalkozás ugyanúgy mint a néhai SZDSZ.”
 • 5. anyahajókabinajtóhajtogató 2010. december 21. 18:26
  „LMP = liberalizmus, liberalizmus = SZDSZ. A liberalizmus a társadalmak romba döntője. Különösen aljas, hogy az LMP az egyébként támogatandó környezetvédelem álarca mögé bújva ugyanazt a szélsőséges, kizsákmányoló és deviáns liberál-kapitalizmust képviseli, mint az SZDSZ. Az LMP mögött semmiféle társadalmi bázis nincs, csak a szélsőségesen liberális médiahatalom. Az fújta fel ekkora lufivá. A jobbik ezzel éppen ellentétes helyzetben van. A legnagyobb társadalmi bázissal rendelkezik, de a legnagyobb médiaellenszélben kénytelen küzdeni.”
 • 4. csak_pontosan 2010. december 21. 17:42
  „De igen, ezért az LMP(szdsz) monnyon le!”
 • 3. achilleus 2010. december 21. 17:26
  „Ezt a "monnyon le" szöveget nem Torgyán úr honosította meg a Horn-kormány idején? Amúgy igen ragályos, az biztos.”
 • 2. igazságkereső 2010. december 21. 17:11
  „Hagyja mindenki békén Szalai Annamáriát! Itt az ideje rendet tenni a médiák területén is, mert mindaddig, amíg "győzikék, pákók,meg a naptáras szintű értéktelen emberek alkotják egyes csatornák fő műsoridejét,egy fillért nem érdemelnek meg, mert köztudott,hogy a moslékot is olcsón szokták kihozni a háztájiban!Itt lenen az ideje értékes,művészi színvonalú műsorok megteremtésének,sajnálatos,hogy erre még Kolosi úr,műsorigazgató még nem jött rá a hosszú évek alatt!”
 • 1. dodó 2010. december 21. 17:06
  „Az LMP a délmadár házi pártja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintegy 47 milliárd forint a kórházak adóssága

Az ország 163 fekvőbeteg-ellátó intézményének jelenleg összesen 47,5 milliárd forint fizetési… Tovább olvasom