Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szanyi: nagyon-nagyon sokan meg fognak lepődni

Az MSZP a Fidesznél jobban fog szerepelni a választáson - mondta a szocialista politikus.
Az MSZP a Fidesznél jobban fog szerepelni a választáson - jelentette ki Szanyi Tibor, a szocialisták országgyűlési képviselője csütörtökön Dunaújvárosban, a "kormányváltó erők" jelöltjének kampányrendezvényén.

Szanyi Tibor várakozásai szerint az előrejelzésekhez képest "nagyon-nagyon sokan meg fognak lepődni".

"Bármilyen megoldásra inkább bólintanék, mint azokra a várakozásokra, amelyeket a közvélemény-kutatások sugallnak" - fogalmazott. Úgy vélekedett, hogy a "kormányváltók szövetsége" többségbe fog kerülni az egyéni körzetekben, Budapesten egészen biztosan.

"Hogy aztán milyen ramazuri lesz, azt nem tudom, mert vannak ezek a kamupártok, amelyekre +rámértek 1-2-3 százalékokat+, amit én egyszerűen nem hiszek el" - mondta. Szerinte ezek zavaros közvélemény-kutatások, és területileg is szélsőséges eredmények lesznek.

Szanyi Tibor kiemelte: a vasárnapi, operaháznál rendezett baloldali nagygyűlés óta "felszakadt az emberekben a korábbi tartózkodás", és egyre kevésbé mondják, hogy félnek kifejezni pártpreferenciájukat. Jelezte: mindenki nagyon készül arra, hogy leadja voksát.

Az ellenzéki képviselő aggodalmát fejezte ki a választás körülményei miatt, mert szerinte 10-20 százalékban nem stimmelnek az ajánló aláírások, 10-20 százalékban érvénytelenek a határon túli szavazatok és hasonló anomáliák vannak a mozgóurnák előzetes adategyeztetésein is, nincs auditálva a választások számítógépes háttere. Úgy véli, ezek "mérhetetlen bizonytalanságot" ébresztenek az emberekben.

Magyar András képviselőjelöltről Szanyi Tibor elmondta: nincs kétsége a győzelme felől, de "minél többen menjenek el szavazni, hogy még jobban nyerhessen".

Magyar András hangsúlyozta, hogy október óta a Fejér megyei 4-es választókerület kilenc településén az aktivistákkal együtt sokat dolgoztak. Azt mondta, az utolsó pillanatig kampányolni fog, és nyerni fog a körzetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézőpont: 47 százalékos a Fidesz-KDNP támogatottsága

Az intézet közvélemény-kutatása szerint a baloldali közös lista 28 százalékos eredményre számíthat. Tovább olvasom