Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Századvég: a többség elutasítja a székházfoglalást

A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint az emberek több mint kétharmada elutasítja a székházfoglalást mint véleménynyilvánítási formát.
A szervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismertette annak a telefonos, országos reprezentatív felmérésnek az eredményét, amelyet a Fidesz budapesti székházánál március 7-én történtek után végeztek a felnőtt lakosság körében. A kutatás az esemény ismertségét és a demonstráció megítélését vizsgálta.

Utaltak arra: múlt csütörtökön mintegy hetven tüntető hatolt be a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházának udvarára, így tiltakozva az alaptörvény negyedik módosítása ellen. Egyes demonstrálók felmásztak az épület erkélyeire. A tüntetők este hagyták el a székház területét.

A március 9-én és 10-én, 600 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt körében elvégzett közvélemény-kutatás eredménye szerint a lakosság döntő többsége hallott arról, hogy tüntetők hatoltak be a Fidesz székházának udvarára és erkélyére, hogy így tiltakozzanak az alaptörvény módosítása ellen. A megkérdezettek döntő többsége, 82 százaléka azt mondta, hallott az esetről.

A Századvég közlése szerint a megkérdezettek 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább nem ért egyet a véleménynyilvánítás ezen formájával, 27 százalékuk inkább egyetért vele, és 5 százalék volt azoknak az aránya, akik nem tudtak vagy nem akartak válaszolni a kérdésre.

"A korábbi tapasztalatok és a kutatás eredményei is azt igazolják, hogy az ilyen jellegű közéleti, politikai megnyilvánulásokkal szemben többségi elutasítás figyelhető meg a lakosság körében" - áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 7. balihoho 2013. március 12. 18:38
  „Ja, ez az a Fideszes közvélemény kutató?”
 • 6. zehn 2013. március 12. 14:59
  „Századvég? komolytalan, fidesz bérenc banda. Szóra sem érdemes.”
 • 5. Léni 2013. március 12. 13:31
  „Kedves Gíró-Szász András!

  Amennyiben az én munkámat dotálná Orbán Viktor oly bőkezűen /átlagban egy oldalnyi anyag 170 ezer.-Ft/
  mint az önét, vagy az én vállalkozásom kapna több száz millió forintot, az én véleményem is ez lenne!”
 • 4. DMagóg 2013. március 12. 13:18
  „", ... hogy az ilyen jellegű közéleti, politikai megnyilvánulásokkal szemben többségi elutasítás figyelhető meg a lakosság körében"
  Nem elutasítás, csak józan gondolkodás! Nem célszerű! Ilyen egyszerű! Csak az udvarra mentek be, s nem foglaták el a székházat, mert mire is jutottak volna? Eszük ágában sem volt elfoglalni! Csak egy jónak tűnő helyszíne (az udvar) a tüntetésnek! Beképzeltség az elfoglalás vizionálása!
  Engem sem kérdezett a Századvég Alapítvány, pedig adnék egy-két unortodox szempontot a kutatásaikhoz!”
 • 3. queenmargareth1 2013. március 12. 13:08
  „ja, megkaptam a levelét Orbánnak, elsőbbségivel jött...persze eltüzeltem olvasás nélkül.”
 • 2. történész 2013. március 12. 12:49
  „Századvég FIDESZ hívatalos cége...engem special nem kérdeztek,sőt környezetemből ami már többség senkit.”
 • 1. queenmargareth1 2013. március 12. 12:45
  „a fideszbérenc Századvég persze, hogy elutasítja...2006-ban nem utasítgatta el a rombolást, gyújtogatást, és az intelligens emberek csak tüntetni mentek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Manpower: mérsékelten bővülnek az álláskeresők lehetőségei a második negyedévben

A legnagyobb munkaerő-felvételi kedv a gyártás területén mutatkozik, azon belül is az autógyártás lehet a húzóágazat. Tovább olvasom