Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Százmilliárdok tűntek el az országból

Budapest - Évi két-háromszáz milliárd forint vándorolt Magyarországról külföldi bankszámlákra az elmúlt években - írta a Magyar Nemzet kedden a Blochamps pénzügyi tanácsadó cég becslései alapján.
A cég szerint a hazai befektetők külföldi számlákon tartott pénzeinek nagyságrendje meghaladja a hazai privátbanki számlákon tartott 2200 milliárd forintot, igaz ennek egy része aztán "külföldi működő tőkeként" hazai fejlesztésekbe kerül vissza.

Karagich István, a cég ügyvezető igazgatója szerint a távozó pénzek nagy részét a vállalkozások és a lakosság legális megtakarítása teszi ki, de jelentős arányt képviselnek a külföldi számlákon a korrupcióból származó jövedelmek is.

Úgy véli, az elmúlt években a beruházások átlagosan 10-40 százalékkal voltak túlárazva, vagyis ekkora hányad vándorolt a zsebekbe, s a korrupcióval "keresett" pénzek mintegy fele landolhatott az országhatáron kívül.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. K.Márton 2010. november 09. 23:33
  „.....
  http://www.youtube.com/watch?v=1xl6PC61W0Y

  Ő legalább őszinte.....! :D”
 • 33. K.Márton 2010. november 09. 23:31
  „Szerintem a bal oldal sem igazán baloldali és a jobb oldal sem igazán jobb oldali!

  Itt érdek csoportok vannak!

  Az egyik érdekcsoportot fidesz-nek hívják a másikat meg mszp-nek!
  Meg persze van több kisebb érdekcsoport aminek nincs akkora hatalma csak max. vélemény formáló
  lehet! Lmp és társai!

  Tehát a fogsom......Két Farkú Kutya pártja!..... :D”
 • 32. frakk 2010. november 09. 23:27
  „http://www.youtube.com/watch?v=7NcLDDJn_-g&feature=related
  Feltétlenül nézze meg aki tudja, és az oldalt levő többi filmet is”
 • 31. K.Márton 2010. november 09. 23:17
  „Szerintem az aprobléma, hogy mindenki bal, meg jobb oldalazik, pedig szerintem itt személyekkel és csoportokkal és azok mentalitásával van a nagy probléma! Legyen az bal, vagy jobb oldali!

  Hiába lenne mind két oldalon egy-két személy aki a pozícióban van és akinek a értékrendje
  nem engedné azt ami ott fent történik!
  Aztán letörik a szarvát, és rá kell, hogy jöjjön, hogy kisebbségként nem tud elérni semmit!
  Ha viszont nagyon ellenkezik kereshet új állást Ő is!
  Szerintem sok politikai pályát választó ember elindul egy céllal, egy jobbító céllal, majd
  meg győzik "erőszakkal" vagy forintális érvekkel, hogy jobb ha nem ficánkol nagyon, mert
  megégetheti magát gyorsan!!!

  Közösségi szinten megválasztják, mert tetszetős az értékrendje, majd fentről lenyúlnak, hozzá, hogy
  nana majd mi meg mondjuk, hogy meddig mehetsz!

  Azért gondolom így, mert volt politikus a családban akinél ez történt és ezért is lett elege az egészből!
  Nem akart báb lenni....! .....Sajnos a pénz emberek írányítanak!
  Ezt gondolom mindenki sejti!

  Csak egy gondolat!
  Szép estét!”
 • 30. Ferrer 2010. november 09. 23:07
  „Miért kell erről cikkezni? Most, hogy győzött a kétharmados fülkeforradalom, nem lehetne inkább a jövőre összpontosítani?”
 • 29. Lacimaci 2010. november 09. 23:03
  „26 macs 2010.11.09. 19:41

  Bővithetnénk 60 évre de minimum 40 a csuszópénzek intézménye az orvosoknak / ügyvédeknek / tüzépesnek stb. nem mai keletű jelenség és nagyban hozzájárult a lakosság egy részének morális lezülléséhez. Jó ha a kormány amit lehet még visszaszerez és nagyon gyorsan mert a kamatok ketyegnek és az állam pénzügyi csődje anélkül hogy ezek a lopott pénzek visszakerüljenek a péztárba elkerülhetetlen. Sajnos elég sok embert kell most azért fizetni, hogy keresse a veszett fejsze nyelét ahelyett, hogy hasznosabb munkát végeznének. Nem a múlton kellene rágodni hanem a most felnövekvő generációk tisztességre és becsületre való nevelésére koncentrálni.

  "2200 milliárd forintot, igaz ennek egy része aztán "külföldi működő tőkeként" hazai fejlesztésekbe kerül vissza"
  Az előző kormányok talán így vették rá a külföldieket, hogy befektessenek itt? Én igazából sosem értettem ki az aki egy korrupt, jogszabályokat állandóan változtató kiismerhetetlen szabályozásokkal ellehetetlenitő gazdaságba/piacra képes befektetni ?

  Szerencse, hogy a külföldi turisták akik nagyrésze emigráns magyar, úgy-ahogy életben tartja a magyar gazdaságot. Itt tartózkodásuk alatt, sok, éhbérért dolgozó ittlakó egy éves jövedelmét költik el. Ez lehet a magas fogyasztói árak egyik összetevője. Egy másik pedig az hogy a bepalizott külföldi befektető a világ más táján elvárható megtérülést próbálja elérni ezen a piacon értsd magyarországon.”
 • 28. utazó81 2010. november 09. 22:14
  „igazságkereső! Sajna már azok sem nagyon tudják fizetni a közüzemi számlákat akik,még dolgoznak és keres nettó 70000 et.Pont ma este hallottam a tényekben,hogy valamelyik gázszolgáltatónak 3 milliárd a kintlevősége.Nem akarom elhinni,hogy ennyi ember nem akar fizetni.Az az igazság ,hogy már nem tudnak fizetni.Felélték az emberek azt a kis tartalékukat.Majd nézzük meg a tavasszal,hogy mi lesz itt ebben az országban.Ezen a télen vagy megfagyunk sokan vagy éhen halunk.Nézzétek meg az élelmiszer árakat, nálunk és pl németországban. Nálunk minden sokkal drágább.A Magyar áru a saját hazánkban sokkal drágább mint a szomszédországokban.Mi meg nagy bírkák vagyunk,hogy mindent csak lenyelünk.”
 • 27. Nagyapo 2010. november 09. 21:28
  „KamuNeni! Teged meg lehet etetni a komcsi dumaval? Na latod ez itt a problema:nagyon sok ilyen ember van az orszagban mint te,akik nem latjak a fatol az erdot,ezert is tart ott az orszag ahol most tart.Husz evig nem valtozott joiranyba semmi az orszagban,meg legalabb husz evig nem fog semmi valtozni,na ezert hagytam en ott az Orszagot,mert nem hagyjak elni sem az embereket,nem hogy JOL ELNI,.....EZ MAGYARORSZAG!”
 • 26. macs 2010. november 09. 19:41
  „igazságkereső,
  tudod azt a 8 évet egy kicsit tágítani is lehetne, mondjuk 20 évre, nem gondolod?
  Amit leirsz az emberek kiszolgáltatottságáról az nagyon igaz, de azt is meg kéne nézni, kik azok a vállalkozók, akik minimálbéren alkalmaznak embreket és sok esetben még azt se fizetik ki. Kik azok, akik eljátszák a próbaidő után dől el, hogy véglegesítünk-e című játékot, aztán szépen kirúgják az alkalmazottat, még indok se kell, kik azok akik a Start kértya időtartamára veszik csak fel az embereket, majd elegánsan kidobják, jön helyette a következő, kik azok akik már a felvételi beszélgetésnél elmondják, hogy csak 80% megy kártyára, a többi zsebbe, aztán vagy megy, vagy nem, az esetek többségében nem.
  Aztán az is érdekes, hogy aki keveset keres, hiába van három gyereke a kedvezményt nem tudja teljes egészében kihasználni, aki pedig többet az a maximumot kapja. Persze, aki többet keres az biztos többet is ér, de mi van akkor, ha másik is sokat ér, de kiszolgáltatott és boldog, hogy van munkája, még ha kevesebb is a fizetése.
  Na, szerinted kik, és miért?”
 • 25. bambinaXX 2010. november 09. 19:36
  „"Idén indult a legtöbb önkormányzati csődeljárás"

  "Százmilliárdok tűntek el az országból"

  világos, nem?
  :(”
 • 24. keletaru 2010. november 09. 19:35
  „Sajna a nagy privatizációkor minden felelős értelmiség ki húzta a magáét !!!! Felellős-éget érezve az alattuk dolgozókért mint látszik . Most meg mutogatnak mint egy kártya zsonglőr szemet megtévesztve !!! Szégyen ami kiderül titkosítják !!!! Szint már mindenkit kiszolgáltak kénye kedvére , csak az itt lakókról feledkeztek meg !!!Szégyen a mi szégyenünk ezt engedtük pokrócozás nélkül .... Én már nem hiszek a régi közmondásban MAGYAR EMBER NEM FELEJT..... Üdv kuci”
 • 23. keletaru 2010. november 09. 19:35
  „Sajna a nagy privatizációkor minden felelős értelmiség ki húzta a magáét !!!! Felellős-éget érezve az alattuk dolgozókért mint látszik . Most meg mutogatnak mint egy kártya zsonglőr szemet megtévesztve !!! Szégyen ami kiderül titkosítják !!!! Szint már mindenkit kiszolgáltak kénye kedvére , csak az itt lakókról feledkeztek meg !!!Szégyen a mi szégyenünk ezt engedtük pokrócozás nélkül .... Én már nem hiszek a régi közmondásban MAGYAR EMBER NEM FELEJT..... Üdv kuci”
 • 22. macs 2010. november 09. 19:30
  „Multkor társaságban hallottam olyan vállalkozóktól, akik külföldre exportálnak, nem hozzák haza a pénzüket. Ennyi és nem több.
  Sopronban élő, de Ausztriában dolgozó ismerősöm is kint tartja a pénzét. Csak annyit hoz haza, amennyi éppen kell. És sokan vannak így.
  Nem biztos, hogy ezek a pénzek korrupciós pénzek, cak az olyan jól hangzik. Egyszer hallottam valahol:" a korrupció az, amiből engem kihagytak".”
 • 21. Én2 2010. november 09. 19:29
  „KomuNeni-mit gondolsz a fideszesek miből gazdagodtak meg miből lettek olyan gazdagok, miből lett akkora vagyonuk amikor életükben sem dolgoztak.El kell számoltatni a 2002-es évet is és akkor mindjárt kapunk ezekre választ.
  Mit igért a fidesz- sok szépet és jót és most már mit nyújt meg lehet nézni ha az mszp csinálná ezt akkor jajgatnátok.Ők ugyanúgy hazudnak és látod a gazdagokat gazdagítják tovább nem a munkásemberekkel törődnek azok dögöljenek.”
 • 20. Egyolvasó 2010. november 09. 17:43
  „Ez magyarország, modern rabszolgatartás, és ha valaki szólni mer jön a karhatalom!”
 • 19. KamuNeni 2010. november 09. 15:15
  „A komcsik fosztottak ki az orszagot es most a fideszre kenik. Nem vagyok hive a fidesznek se a politikanak se. De unom hogy mindenki a fideszt (mostani politikai vezeto part) baszogatja mindenert mikor azok csak most vettek a vezetest es tarjak fel a sok sikkasztast ami a komcsik alatt ment vegbe. Mindegy ha mas part lenne a pozicioba is mert ugyan azt csinalnak mint a fidesz. Feltarnak az elmult part szemetet es titkos ugyleteit.

  Nem a partokkal van baj MO-n hanem a felfogassal univerzalisan. A paraszttol egesz felig a miniszter elnokig.”
 • 18. igazságkereső 2010. november 09. 15:00
  „Természetesen nem kívánom elragadtatni magam,de ami ma Magyarországon van,az minden csak nem polgári! A XXI. század első évtizedének végén odáig jutni családoknak,házaspároknak,hogy kikapcsolások sorozata fenyegesse őket, miközben az országban jó néhányan százmilliókat tüntethetnek el minden jogi következmény nélkül,na kérem,ez az abszurditás! Most adódik a kérdés: mit tesz jelenlegi kormányunk, mit tud tenni,hogy az elmúlt 8 év alatt az országból "kilapátolt"milliárdok visszakerüljenek és önhibájukon kívül a fizetésképtelenség határára,vagy már azon túl is került családok,házaspárok ne rettegjenek a szolgáltatók önkényétől,mert nyilvánvaló az, hogy nem jókedvükben nem fizetnek családok, hanem rajtuk kívül álló okok vezettek odáig,hogy már több számlát sem tudnak kifizetni! Természetesen nem azokról van itt szó, akik italboltokban költik el a pénzüket, családi pótlékukat és minden mást, hanem azokról van itt szó, akik munkahelyét felszámolták,a végkielégítésük még jelentős hátralevő részét nem kapták meg a felszámolótól és a felszámoló látható hozzáállásából úgy ítélhető meg, hogy jó magyar szokás szerint a felszámolás végére valóban csak egy "talicska"marad vagyonként,amivel csak az elmúlt 8 évben a milliárdokat talicskázták ki, a cégvezetők mosolyogva, saját végkielégítési összegüket ki-és átmentve távoztak, de úgy,hogy még mindig "a" kategóriás követelésként van nyilvántartva,miközben a dolgozók már koruknál fogva még állást sem kapnak,évek óta nincs semmi jövedelmük,de a szolgáltatók fenyegetik őket," nem kicsit, nagyon is ,mi az hogy, nagyon is"-hogy egy "klasszikust is idézzek! Mit tesz a kormány,hogy a korábbi kormány által tönkretett családok, házaspárok túléljék egyáltalán ezt az abszolút lehetetlen helyzetet és ne kerüljenek utcára,ne kapcsolják ki a szolgáltatásból őket,mert ők azok akik egyáltalán nem tehetnek semmiről,miközben már az egészségüket emésztik fel az általuk már megoldhatatlan helyzet miatt!Mi a véleménye erről vajon Dr. Botka László polgármester úrnak, aki újabb öt évre nyerte el választói bizalmát, azon választói bizalmát,akik most az utcára kerülés, a kikapcsolások szörnyű borzalmaitól rettegnek, nem kicsit, nagyon!!”
 • 17. frakk 2010. november 09. 14:39
  „elvtársak ne felejtsenek grafikonokat, kimutatásokat megtekinteni, mikor is növekedett meg az ország államadóssága.”
 • 16. Larsson 2010. november 09. 14:37
  „Ez csak rosszabb lesz, mivel csökkentették a gazdagok adóját, ők meg majd kint gyarapítják vagyonukat!”
 • 15. antikos 2010. november 09. 14:27
  „Ez kb 5000 főt érint hazánkban... Ennyit simán megoldanak kínai testvéreink évente. És a fő lehull...”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén indult a legtöbb önkormányzati csődeljárás

Budapest - A helyi önkormányzatok 1996 óta, amióta a törvény erre lehetőséget ad, összesen… Tovább olvasom