Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szerdától igényelhető az iskolatej-támogatás

Szerdától igényelhető az idei, szeptember 1. és október 31. közötti szállítási időszakra szóló iskolatej-támogatás - közölte a Vidékfeljesztési Minisztérium.
A közlemény szerint az idén a VM 2010-hez képest kétszeresére, 800 millió forintra emelte a támogatást, amelyet mostantól a tejfeldolgozók is igényelhetnek.

A programban a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet, vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt, ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások és az általános iskolások.

A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja, ami alapján 20, 50 és 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programra.

A kérelmeket személyesen vagy postai úton lehet benyújtani az igénylő székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségéhez.

Az idén 45 napra csökkent a korábban három hónapos kérelem-elbírálási határidő. Az MVH a hiánytalan és jogszerű támogatási kérelmekről a beérkezést követő 45 napon belül dönt, és haladéktalanul elrendeli a támogatás összegének átutalását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkal kevesebb új lakás épül

Az idei év első háromnegyedében 8.147 új lakás épült, 38 százalékkal kevesebb, mint egy évvel… Tovább olvasom