Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Szinte biztos, hogy ősszel nem lesz gázáremelés

Szinte biztosra vehető, hogy ősszel nem drágul a gáz - mondta az MTV Híradónak Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gázszolgáltatókkal tárgyaló államtitkára szombaton.
A tárca nyár óta tárgyal a szolgáltatókkal és kereskedőkkel. A Híradó idézte a Magyar Nemzetet, a napilap arról írt, hogy a szolgáltatók is tettek javaslatokat a költségcsökkentésre, például azt, hogy a kihasználatlan ügyfélszolgálatokat bezárnák, vagy rövidebb ideig tartanák nyitva.

A Híradó információi szerint a szolgáltatók javaslatai között szerepel az is, hogy ne 90 napon, hanem 60, vagy akár már 45 napon belül ki lehessen kötni a gázt a nemfizető fogyasztóknál. Így akarnák elérni, hogy a hátralékosok minél gyorsabban törlesszék a tartozásaikat, hiszen így a szolgáltatók is hamarabb a pénzükhöz jutnának.

Völner Pál kifejtette: közel a megegyezés a gázszolgáltatókkal, méghozzá olyan, amely garantálja, hogy ősszel nem lesz gázáremelés.

A kormány egyszerre szeretné elérni, hogy ne legyen gázáremelés, de a szolgáltatók se legyenek veszteségesek - tette hozzá az infrastruktúráért felelős államtitkár.

A gázárakat eddig negyedévenként felülvizsgálták. A minisztérium már nyár óta tárgyal a gáz-nagykereskedővel, az E.On-nal arról, hogy az egyes gázszolgáltatók a mostaninál alacsonyabb áron vásárolhassák az import gázt. Így ősszel a lakossági árakat - az olaj drágulása és a dollár árfolyamának ingadozása ellenére - sem kellene emelni.

Völner Pál azt mondta: "a nagykereskedővel a vége felé járunk a tárgyalásoknak, hogy hogyan lehet ezt a bizonyos ármixet kialakítani az importárnál, ami a szolgáltatók számára egy alacsonyabb árú beszerzést biztosítana."

A cégek bezárnák a kihasználatlan ügyfélszolgálati irodákat, emellett szigorúbb büntetéseket szeretnének az energialopások ellen. A Híradó szerint a kormány legkésőbb a fűtési szezon kezdetére szeretne megállapodni a szolgáltatókkal.

Az MSZP a Híradóval azt közölte: támogatják, hogy a kormány igyekszik féken tartani a gáz árát, mert - ahogy fogalmaztak, ez egy nemzeti ügy.

Olvasóink írták

 • 12. történész 2010. augusztus 15. 15:45
  „ha ezt az önkormányzati választás után hallom ,,,,biz isten elhiszem,,”
 • 11. napfenyfurdo_mutyi 2010. augusztus 15. 09:02
  „EZT MOST lendvai ELVTÁRSNÖ MONDTA?”
 • 10. Írástudatlan 2010. augusztus 15. 08:49
  „Hól vólt hól nem vólt....”
 • 9. szocsoba 2010. augusztus 15. 07:28
  „Ezt egyszer már mondta egy nagy vezérünk!!!”
 • 8. horvathi 2010. augusztus 15. 07:12
  „Ugyan miért is lenne bármilyen gáz- (vilany- stb.) áremelés ősszel, amikor semmi sem indokolja ezt? Sőt egyenesen csökkenteni kellene az eddigi energia árakat!

  A vadkapitalizmus időszakában elkótyavetyélt energia szolgáltató cégeinket pedig újra állami kézbe kellene venni, a szemét franciák meg takarodjanak haza és ott próbáljanak meg ekkora méretű extra profitokat kisajtolni a lakosságból, mint amiket velünk kifizettettetnek! Hasonlóan szemét otthoni magatartásuk esetén 1-2 napon belül utcára vonulna a francia lakosság és égő autók lángjai világítanák meg a francia éjszakákat.”
 • 7. N.P. 2010. augusztus 15. 06:20
  „"A cégek bezárnák a kihasználatlan ügyfélszolgálati irodákat," -- ennek a megtakarításnak a cégek eredményére való hatása gyakorlatilag 0. Még elérhetetlenebbek lesznek.”
 • 6. Zsoltee0716 2010. augusztus 15. 00:47
  „Mesékben, hopp egy reggel fel kelve nézve a számlát baszki ez több mint a múlt hónapba, pedig akkor több gáz ment el!
  Az a baj, hogy tök mindegy ki van hatalmon akkor is szivni kell. Mikor lesz bér emelés, mikor lesz a minimálbér 100eft?
  Sztrájk lesz így... olyan, mint Görögbe, de itt 24 óra alatt omlik össze a rendszer! ez kellene ide de kimeri ezt meg tenni. Tegyük már meg! Miért lehet velünk így kicseszni. Ez lenni unió, hát árban talán, de fizetésben pff szánalmas....”
 • 5. radic 2010. augusztus 14. 23:00
  „"nem lesz gázáremelés"

  Hol hallottam én már ezt?”
 • 4. keiner 2010. augusztus 14. 22:11
  „Na pérsze, MOt kihagynak ebböl.
  Szerintem is, kampany, mert nálunk a gázcégek már bemondtak, hogy emelik.”
 • 3. koxos 2010. augusztus 14. 22:00
  „nem a f....”
 • 2. tótkomlósi 2010. augusztus 14. 21:35
  „majd novemberben.
  Az a kis bizonytalansági hányados azért benne van.
  Amikor meg lesz az önkormányzati narancs eső, utána azonnal előszedik a kormány programot. Addig csak vezetik a népet az orránál fogva. Ez kell a magyarnak, nesze!”
 • 1. Lakos 2010. augusztus 14. 21:20
  „Kampány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakóháznak ütközött egy autó Szécsényben

Szécsény határában a benzinkút utáni részen lakóháznak ütközött egy autó szombaton - erősítette meg… Tovább olvasom