Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Szörnyű gyermekhalál egy budapesti élményfürdőben

Meghalt egy gyermek csütörtökön egy budapesti fürdőben. Búvárokkal keresték a gyermeket, a IV. kerületi élménystrandon. A holttestet végül a gépházban találták meg - tájékozatott Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság helyettes szóvivője.
A tűzoltóhoz nem sokkal negyed 4 után érkezett a bejelentés, hogy nyoma veszett egy gyereknek a főváros egyik élményfürdőjében, a IV. kerületi Íves utcában.

A tűzoltók négy autóval- összesen 20 fővel - vonultak a helyszínre, beleértve a búvárszolgálat embereit is. A gyermek holttestére végül a gépházban bukkantak rá, azt egyelőre nem tudni, hogy miként kerülhetett oda.

Lezárják a medencét

A hatósági vizsgálatokkal párhuzamosan belső vizsgálatot rendelt el az Aquaworld Zrt. a strandon csütörtökön meghalt kisgyermek halála miatt. A szörfmedencét, amelyben a gyermek életét vesztette a vizsgálat végéig lezárják - tájékoztatott közleményében az Aquaworld. Azt írják, hogy felvették a kapcsolatot a vízelvezető külföldi gyártójával, hogy megelőzzék az újabb tragédiákat.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. sevenof9 2009. július 24. 20:50
  „ha egy etnikum esett volna bele mar lenne nagy ajvekolas...etnikum ertsd cig nig zsid stb”
 • 31. sörpocak 2009. július 24. 18:42
  „Szépen mosakodik a cég. Mutatta a tv, hol esett be a gyerek. Borzalmas! Úszómester nincs, vagy ezen is spórólnak a minél több bevétel miatt? Egy ilyen, ekkora csapóajtó, vagy inkább szűrőajtó hogyan nyilhat lefelé? A törvényt kijátszva megint megússzák. Én biztosan szétvrtem volna a vezér fejét, érdekelne is mi lesz utána. Haljon a fővezér és csapata is, ha ennyire felelőtlenek. Felelőtlenek? Ma magyarországon senki sem ellenőrzi, ellenőrízheti a strandok biztonságát. Mindent lehet, de ezt nem. Éppen mondták, hogy önmagukat ellenőrzik, ha egyáltalán ellenőrzik! Majd keresnek egy senkiházit, aki elviszi a balhét, a főnökség meg megussza a saját baromságaikat.Ezt a fürdőt be kellene zárni. Jogállamban ezt meg is tennék, de nálunk.....?”
 • 30. flexsnake 2009. július 24. 18:37
  „valaki engedélyezte a működését. A kérdés hogy milyen előírás van medencékre?
  Mit az élelmiszeripar? Ha nem halsz bele a hozzávalókba akkor akár cipőfőző is lehet benne. Nyomokban mogyorót tartalmazhat.”
 • 29. achilleus 2009. július 24. 18:00
  „28. hozzászólás hiúz3 2009.07.24. 17:11
  Már kinyitott, a kritikus rész kivételével a többi működik:
  2009-07-24 16:22
  Tragédia után is kinyitott az Aquaworld
  A csütörtöki halálos baleset ellenére kinyitott a fővárosi Aquaworld - igaz, a szörfmedencét, amelynek hullámgépébe tegnap beleesett egy 9 éves fiú, nem lehet használni. Egyelőre nincsenek vizsgálati részeredmények a tragédia ügyében. Az élményfürdő vezetése nem tud arról a sajtóinformációról, miszerint 10 napja már jegyzőkönyv készült volna a vízforgató rendszer rácsfedelének meghibásodásáról. A cég csütörtökön felvette a kapcsolatot a gyártóval, úgy tűnt, hogy a képviselő Budapestre is érkezik, ma azonban már nem érik el a szörfmedence készítőjét. A fürdő vezetése belső vizsgálatot rendelt el, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt nyomoz - ismeretlen tettes ellen.”
 • 28. hiúz3 2009. július 24. 17:11
  „Őszinte részvétem! Belegondolni is szörnyű. Borzasztóan sajnálom a családot.
  Azt gondolnám, hogy egy 9 éves gyermek elég nagy már ahhoz, hogy néhány percig egyedül legyen. Nem tartom a szülőket felelősnek a tragédiért.
  Ebből látszik, hogy mennyire elanyagiasodott világban élünk. Semmi nem számít, csak a bevétel. Addig tartanám bezárva az aquaparkot, amíg a vizsgálat tart. A veszteségek tudatában (talán) észben kapnának.
  Viszont Magyarországon nem így szokott lezajlani az ilyen eset, hanem ráhúzzák a vizeslepedőt egy "huszadiksenki"-re, aki kap hat hónap felfüggesztettet és minden megy ugyan úgy tovább.”
 • 27. sevenof9 2009. július 24. 16:17
  „egy normalis orszagban ez a ceg tobbet nem rughatna labdaba,de ezt ugyis kimossak penzzelmvesztegetessel,dumaval,megkent koztisztviselokkel es a mediaval.”
 • 26. flexsnake 2009. július 24. 15:59
  „24. feltettem a kezem. Nem azzal van a baj ha búvárkodnak. Normális körülmények között nem fordulhatnak elő balesetek. A nemnormális körülmény ha balesetveszélyes a strand a gyerek meg nincs állandó felügyelet alatt.
  Nem vagyok rossz úszó de még én is megkérem a havert hogy figyeljen ha úszok mert pl a tisza örvényes egy medencében meg ha görcsöt kap a lábam akkor annyi. Oda kellene figyelni. A szülőknek a gyerekre a strand vezetőségének meg a balesetveszélyre. És az nem kifogás hogy tudunk róla meg jegyzőkönyveztük.”
 • 25. sevenof9 2009. július 24. 13:59
  „ivy, probalj meg a sziki homokos alju medencejeben buvarkodni :)
  a sportusziban meg nem lehetett strandolni,mert a furdomester kivagott,mint a huzat. Akkor meg rend es fegyelem volt,aki pancsikalni akart,ment a szueba.”
 • 24. IVY 2009. július 24. 13:17
  „Nem ártana a T.aquaparkoknak és strandoknak lenézni a mélybe is.
  Megszaporodtak a hasonló balesetek.
  Mert mit csinálnak a kissrácok általában egy strandon?
  Búvárszemcsi fel és csak a kisgatyás fenekük látod egész nap.
  Búvárkodnak, keresgélnek a medence alján.
  Tegye fel a kezét, aki nem hasonlóan tett gyerekkorában!”
 • 23. Mathiasking 2009. július 24. 12:26
  „R.I.P.

  Élménmyfürdő? Kinek?”
 • 22. sevenof9 2009. július 24. 12:15
  „amig a fejekben balkani allapotok uralkodnak,addig az ilyesmit siman megusszak.
  az eu csatlakozas nem megyo vagy orban alairasaval fejezodott be,hanem az 50 eves mutyikorszak lezarasaval kellene,hogy kezdodjon. jo az oda,jozsikam,mogdrotozzuk oszt jovan,parasztnak tanyara minek jobb?
  igenyesseg.
  a torvenyek es standardok betartasa-nem azert,mert jon az apeh ellenor,hanem mert eleteket menthetunk.”
 • 21. 620829 2009. július 24. 11:18
  „RÉSZVÉTEM!!!!!!!”
 • 20. Marcipános 2009. július 24. 10:46
  „Részvétem a családnak. Még belegondolni is szívfájdító, hogy mit érezhetnek most :(”
 • 19. flexsnake 2009. július 24. 10:45
  „régi szép idők.... mikor egy széttört sörösüveg miatt 10 négyzetmétert körbe kellett keríteni és átporszívózni a füvet. Mert úgy nem maradhatott hogy valaki belelépjen. Most valahogy csatornafedelek is libeghetnek....”
 • 18. Hunter81 2009. július 24. 10:39
  „Elég szűkszavú a cikk! Nem csak ezt a parkot kellene ellenőrizni, hanem az összeset, remélem a hatóságok idejében intézkednek és nem kell megvárni még egy halálesetet!!!”
 • 17. achilleus 2009. július 24. 09:59
  „A sietség megbosszulja magát!!!!! VIGYÁZZUNK vele Szegeden is!!!!!!!!
  "A Bors megtalálta az élményparkot 17 milliárd forintból felépítő Interestate Ingatlanfejlesztő Zrt. egykori műszaki vezetőjét. Kemény Gábor 2006. december 4-től 2008 szeptemberéig volt az építés műszaki vezetője. A férfi most megdöbbentő kijelentéseket tett.
  - Négy hónappal az Aquaworld átadása előtt felmondtam. Bár az Aquaworldöt életem fő művének tekintettem, ellenkezett az elveimmel, hogy elkapkodva adják át. Több időre lett volna szükség a fürdő biztonságossá tételére, a tavaly decemberi átadással borítékolhatóvá vált a tragédia. A megnyitó óta már többen kulcscsonttörést szenvedtek a park csúszdáin. Biztos, hogy a rendőrség engem is elővesz a tragédiával kapcsolatban, de az én lelkiismeretem tiszta. Az Aquaworld üzemeltetője közölte: belsô vizsgálatot indított, lezárják a szörfmedencét..."”
 • 16. c3po 2009. július 24. 09:57
  „A péntárhoz miért nem lehet hozzáférni? Azt megtudják oldani, hogy a bevételük nehogy illetéktelenek kezébe jusson? Akkor a .... aknafedelet miért nem lehet lecsavarozni, spéci zárral rögzíteni? Ilyen helyen a z elmozdíthatatlan aknafedő alatt lennie kéne még egy másiknak. Felháborító, hogy ez megtörténhet! Felháborító, hogy a felelősök megússzák! Nem hiszem, hogy egy gyerek az élményfürdőben azt találná a legérdekesebbnek, hogy aknafedeleket szereljen le! Az üzemeltető nem alkalmas arra, hogy a fürdőt üzemeltesse! Az úszómester hol <moderálva> volt? Nem a csajokat kéne stírölni!!!!”
 • 15. sörpocak 2009. július 24. 09:50
  „Azonnal bíróság elé állítani az ilyen intézményvezetőt! Egy biztonsági rács nélküli lefolyó alkalmas a közveszélyokozásra. Ha ezt a fürfőt valaki(k) így üzemeltetik, akkor hulljon a fejük. De! Hulljon annak is, aki így engedélyezte, mivel tudtom szerint időközönként ezeket a biztonsági elemeket engedélyezni kell. Ha pedig, már ez egy jóideje jegyzőkönyvileg jegyezve volt, akkor sok itt a felelős!
  Részvétem a családnak, egy gyerek elvesztése, pláne ilyen körülmények közt, borzasztó.
  sevenof9! Te mekkora marha vagy!Szégyelld magad!”
 • 14. Lakos 2009. július 24. 09:38
  „Elképesztő! ERRE NINCS MENTSÉG! Egy ilyen rácsot még szándékosan sem lehetne leszerelni egy nem illetékesnek. A vezetőség jobban teszi, ha nem magyarázkodik!”
 • 13. atipusos 2009. július 24. 09:27
  „"az aknafedél rögzítésével lehetett a gond, ami korábban már meglazult, és ezt a problémát a fürdőben tíz napja jegyzőkönyvbe is vették"”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csákánnyal és egy vödör vízzel mentek lopni

Csákánnyal és egy vödör vízzel indult lopni három férfi szerdán este Bogádra. Egy boltot akartak… Tovább olvasom