Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Tényleges életfogytiglant kapott a kettős gyilkos

A vád szerint a bodroghalmi férfi 2011. január 1-jén megölte szomszédait, egy 70 éves házaspárt. Az ítélet nem jogerős.
Nem jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék szerdán azt a bodroghalmi férfit, aki a vád szerint 2011. január 1-jén megölte szomszédait, egy 70 éves házaspárt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

A Czibrik Attila vezette bírói tanács K. Attilát bűnösnek mondta ki aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntettében; halmazati büntetésként életfogytig tartó fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

"Az így kiszabott szabadságvesztésből feltételes szabadlábra nem bocsátható" a vádlott - mondta az első fokon eljáró bíró.

Az ítélet indokolásában a bíró hangsúlyozta: a bűncselekmény közfelháborodást keltett; fontos a bűncselekmény előzményeit is megvizsgálni, emellett az idős emberek védtelenek voltak, ráadásul a vádlottat még támogatták is. Mint mondta: a férfit "a társadalomból ki kell emelni, oda többé nem kerülhet vissza".

A bűncselekményt felidézve elmondta, hogy az egyébként büntetlen előéletű férfi eredetileg újévet ment köszönteni a szomszédba, majd az udvarra érve meghallotta az idős embert, ahogy a kazánházban tevékenykedett. Bement hozzá és ismeretlen okból szóváltásba keveredett vele. Emiatt - a tényállás szerint - hazament és nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. Nem tisztázható okokból később "felfegyverkezett, baseball ütőt és bozótvágót vett magához.

Visszament a kazánházba, ahol folytatódott szóváltása a 70 éves sértettel, majd előkapta a baseball ütőt és legalább 14 ütést mért rá, elsősorban a fejére. Miután meggyőződött arról, hogy áldozata meghalt, letakarta egy pokróccal. Hazaindult, ám ekkor kilépett a házból az idős férfi felesége, ezért bement hozzá és vele is végzett. A szakértői jelentés szerint az asszonyt legalább 42 ütés-vágás érte.

A férfi ezután hazament, a gyilkossághoz használt eszközöket különböző helyekre rejtette, majd visszatért áldozatai házába, ott töltötte az éjszakát. Később magához vett pár értéktárgyat, amelyek közül néhányat értékesített.

Az első fokon eljáró bíró felhívta a figyelmet arra, hogy bár a vádlott a kezdetektől beismerte a bűncselekmény elkövetését, olyan genetikai szakértői vélemények támasztják alá bűnösségét, amelyek döntőek. Az eljárás során valódi megbánást pedig nem tanúsított. Egyéb szakértői vélemény megállapította, hogy a vádlott nem szenvedett elmebetegségben, a bűncselekmény elkövetésekor is "megszokott" italos állapotában volt, de nem tekinthető alkoholistának.

K. Attila, illetve ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, a per másodfokon a Debreceni ítélőtáblán folytatódik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolt egy boltot a rablásért elítélt férfi

A 24 éves miskolci férfi börtönbe vonulása előtt búcsú bulit akart tartani, ehhez kellett ital és… Tovább olvasom