Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Terrorcselekménynek minősül a politikusok elleni támadás

Terrorcselekmény gyanúja miatt nyomoznak az éjszakai, politikusok elleni molotov-koktélos támadások miatt. Korábban ilyenkor rongálás és garázdaság miatt indult eljárás, most azonban konkrét bizonyítékok merültek fel arra, hogy a támadásokkal nyomást akartak gyakorolni az állam ügyeiben döntő emberekre.
Az éjszaka négy helyen történt támadás, Gödön, Rácalmáson, Kunhegyesen molotov-koktélt dobtak szocialista országgyűlési képviselők házára, Dunaújvárosban egy politkus lakása előtt a lábtörlőt gyújtották fel.

Keresztes Imre, a támadások miatt vizsgálódó Központi Nyomozó Főügyészség vezetője elmondta, hogy az ügyekben azért a súlyosabb minősítés, mert konkrét bizonyítékok vannak arra, hogy a támadásokkal az állam ügyeiben döntő emberekre akartak nyomást gyakorolni.

Ezen bizonyítékok egy része a képviselőket ért zaklató hívások és levelek, melyekben arra akarják fenyegetéssel rávenni őket, hogy ne szavazzák meg hétfőn az egészségbiztosítással kapcsolatos törvényt.

Mint már hírül adta, Gödön, Dunaújvárosban, Rácalmáson és Kunhegyesen történtek az éjszaka támadások. Három helyen molotov koktélt dobtak a politikusok házára, Dunaújvárosban egyikük lakása előtt a lábtörlőt gyújtották meg, a tűz az ajtóra is átterjedt.

Senki nem sérült meg egyik helyszínen sem. A támadások tényét az érintett megyei rendőrkapitányságokon megerősítették. Herbály Imre, szocialista képviselő lakására az éjszaka közepén dobtak gyúlékony anyaggal töltött palackot.

A politikus elmondta, hogy a zajra a felesége ébredt fel. A politikus ezután háza földszintjére ment, ahonnan a zaj jött. Előbb arra gondolt, hogy a tűzhellyel, vagy a kazánnal történt valamilyen baleset, de azután meglátta a lángokat az erkélyen. A kutyának kirakott kosár és a benne lévő pokróc égett, mellette hevert a palack is. A politikus szerint őt nem befolyásolja a fenyegetés, de aljas dolognak tartja, hogy a családját is fenyegetik ezzel.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. catroot 2008. február 09. 11:44
  „20. Tolj be még egy unicumot, hogy jobban érezd magad, majd elmúlik!”
 • 21. Feri 2008. február 09. 11:42
  „Sajnos az ő politizálásuknak köszönhető, hogy nagyon sokunkban felmegy a pumpa. Sajnos sokan már addig eljutottak, hogy így akarják figyelmeztetni őket! Sajnos a tüntetőket már lecsűrhézték (sajnos erre sokan rá is szolgáltak, de nem mindenki). Sajnos az emberek már nagyon elkeseredettek, mert akiket ők megválasztottak, akiket a bizalmukkal megtiszteltek, azok elárulták őket. Sajnos ezek az emberek haragjukban ilyeneket tesznek. NEM SZABAD! Ez csak az áruló politikusokat segíti!
  Megint jön a szélsőjobbozás, a Magyar Gárdázás, megint jön a terrorista veszéllyel riogatás! Egyszerűen csak menjetek oda az ilyen politikusokhoz és beszéljetek velük, tüntessetek ellenük, vegyék már észre magukat! De a gyújtogatás, a porok küldözgetése nem vezet eredményre. Legyünk különbek náluk, ezt mutassuk meg nekik. Ők már erkölcsi nullák, mi ne legyünk azok!
  Ne segíts nekik!”
 • 20. Kapuvári 2008. február 09. 09:23
  „Egy-két komcsizsidó megérdemelné a kötelet,vagy a 9mm-t,nem ilyen kis molotov-koktélocskát!már lázadni se tud rendesen a magyar!egy tisztességes forradalmat se tudunk már megcsinálni!”
 • 19. anonym 2008. február 09. 00:46
  „Egó és a többiek!
  terror: egészen azellenfél fizikai megsemmisítésig menő erőszak. 2. a rémület és a megfélemlítés légköre 3. erőszak, hatalmaskodás.
  Tehát mielőtt véleményeznének gonkodjanak el! Hova vezet ez az erőszak.Ma az Ő házukba ,holnap úgy lehet a tiédbe dobálnak!Háború nélkül is tönkre tesszük egymást! Nem jó példa a fiataloknak!Az országunknak nem erre van szüksége ! EMBEREK vagyunk!”
 • 18. kult 2008. február 09. 00:43
  „de amúgy baromi jó hivatkozási alap ám, hogy "mit meg nem engednek maguknak, és ez jogosít fel minket", de onnantól kezdve akik gyújtogatnak, randalíroznak, vagy ezt támogatják, ők is lesüllyednek. innentől meg nekik ne legyenek elvárásaik.”
 • 17. kult 2008. február 09. 00:29
  „gyújtogatáshoz nem kell ész.
  de nem is épít...”
 • 16. faxkivan 2008. február 09. 00:24
  „Van pár ember aki magát jobboldalinak állítja be és ilyen eszmék mögé bújva "politizál" - közben csak szánnivaló vadbarom. Minden esélyét eljátszátok Magyarországnak amit állítólag annyira imádtak. Irány a munkahely, melózzatok, főzzetek vacsorát a családotoknak, olvassatok irodalmat, csak ne legyetek ekkora faszfej erőszakosak és olyan hülyék hogy az erőszakot támogatjátok. Meg akartok halni? Lehet dobálni Molotov-koktélt, de a végén ti húzzátok a rövidebbet és senki nem lesz nektek hálás csak leköpnek.”
 • 15. kzolas 2008. február 08. 22:32
  „Ideje volt ,tudják meg hogy a választóikat is kellene képviselniük,nemcsak a feneketlen zsebüket”
 • 14. Tornádó 2008. február 08. 20:32
  „Ha a balliberális képviselőknek tiszta lenne a lelkiismeretük, akkor nem kellene mitől félniük!”
 • 13. Kolompár Rómeó 2008. február 08. 20:23
  „1: ha fel akarok valamit gyújtani, főleg több helyen is, akkor az sikerül és nem csak a fal lesz kicsit fekete
  2: ha tisztelt "képviselőink" (igen, képviselők: képviselik saját érdeküket) azzal foglalkoznának, ami a dolguk lenne, akkor nem fosnának ilyen "atrocitásoktól".”
 • 12. ego 2008. február 08. 18:58
  „Ez az egész terrorosdi egy marhaság, ez még nem itt kezdődik egy felhajtás az egész ,mert nagyeszű politikusaink elkezdtek fosni.
  Azért kedves radenkó hagyd ezt a fejtegetést, amiről beszélsz az kocsmapolitika...hatalmas baromság.”
 • 11. herGott 2008. február 08. 18:52
  „orbán dörzsöli a markát neki a kedvez a káosz a felfordulás”
 • 10. radenkó 2008. február 08. 18:40
  „A terrorcselekmény szó önmagában téves megfogalmazás mivel terrorcselekményt csak az állam ellen lehet végrehajtani.
  A képviselők pedig nem állam fogalma alá tartoznak tehát terrorcselekmény tőrvényi tényállása nem valósult meg.
  Amit a Lendvai mond az nem igaz és ezt ő is tudja saját soraikban kell keresni a tettest vagy tetteseket.
  Ez nem más mint elterelő hadművelet a komcsik részéről.”
 • 9. Dodó 2008. február 08. 17:52
  „Aki ezen nem háborodik fel sőt indokokat keres az ilyen aljas dolgok igazolásához az nem magyar ember hanem egy kis pöcs. És nem kérek elnézést. Torgyán József, Szájer József ellen is elkövettek hasonló dolgokat éppen amikor kormányon voltak - érdekes módon azok az elkövetők sem lettek meg mégsem volt senki annyira hülye hogy azt találja mondani ők maguk robbantottak bombát a lakásuknál. A magyar jobboldal szokásosan hülye rajongótábora viszont párját ritkítja a marhaság szajkózásában, most is.”
 • 8. batray 2008. február 08. 17:00
  „wazze h ezt más csinálta volna, nem csak a kutya pokróca égett volna wazze ezek az erkélyen tartják a kutyaházat? wazze
  yaya Tádé,de elég egyet találgatni wazze”
 • 7. Tádé 2008. február 08. 16:43
  „A rendőrség Teve utcai épületére lövöldözőket egy éve keresik. Nem találják. Vajon miért? Kettőt találhatsz...!”
 • 6. Kapuvári 2008. február 08. 16:10
  „hát amit a mocskos,hazugok csinálnak a becsületes,tisztességes magyar emberrel az minek minősül?mert szerintem az a terror...gyurcsányterror!”
 • 5. Bax 2008. február 08. 16:06
  „Hallatlan dolog, ilyesmi még a Balkánon sem fordul elő. Magyar Gárda? Vagy csak szimplán elmebeteg emberek?”
 • 4. Cc 2008. február 08. 16:01
  „Félünk elvtársak félünk??? Be kellene vezetni a felségsértés tényállást”
 • 3. anonym 2008. február 08. 16:01
  „terror !
  A fene sem hitte volna, hogy neked milyen betyár jó logikád van? Mondd ,hol lehet ilyenre szerttenni ? Vagy csak úgy ,kipattan az okos agyadból?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2009-től 200 milliárd forintos adócsökkentés?

200 milliárd forintos adócsökkentést tart elképzelhetőnek a miniszterelnök 2009-től. Mint… Tovább olvasom