Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Terrorista álca egy új víruson

Egy a napokban felbukkant új számítógépes egy régi trükk új változatát használja fel annak érdekében, hogy minél több gépet tudjon megfertőzni.
A cseles kártevő ugyanis egy magától Osama Bin Laden-től származó videóüzenetnek álcázza magát, és így próbálja meg rávenni a felhasználókat, hogy indítsák el őt.

A "Famus F" nevű féreg a "More terrorism this year" ("Több terrorizmus idén") tárgyú emailben érkezik, és azt állítja, hogy a felhasználó a csatolt állományban Bin Laden legújabb beszédéről készült videót találhat.

Ezen kívül a kártevő előzékenyen megkéri a felhasználót, hogy lehetőleg minél több barátjának és ismerősének küldje tovább az anyagot, hogy azok is részesülhessenek "áldásos" tevékenységében. Ha sikerül a felhasználót elindítására rávennie, a féregprogram magától is megkeresi az áldozatul esett gépen fellelhető email címeket, amelyekre sebtiben továbbítja is magát.

A Famus F egyébként nem az első féregprogram, amely a közismert terroristavezér hírhedtségét próbálja saját hasznára fordítani. Egy a nyáron felbukkant másik vírus ugyanis Bin Laden öngyilkos fotóit ígérte hasonló módon a felhasználóknak elindítása esetére.

PC Forum

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak idénymunka

Mind a középiskolások, mind az egyetemisták, főiskolások körében egyre népszerűbbek a különböző diákmunkák. A diákok általában zsebpénzüket, ösztöndíjukat szeretnék megtoldani egy kis pluszpénzzel, de az elmúlt évek tanulsága szerint egyre többen saját továbbtanulásukat finanszírozzák a „diákmelóval”. A diákszövetkezeteknél feltétel a nappali tagozatos diák-viszony. Tovább olvasom