Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Tizenhat nagydíjból négy a megyébe

Minden eddiginél sikeresebben szerepeltek a régió cégei a Magyar Termék Nagydíj idei pályázatán, a 16 trófeából négyet megyeiek érdemeltek ki.
A győri Ablakcentrum Kft., az Audi Hungaria Motor Kft., a Ceres Sütőipari Kft. és a Pannon-Flax Győri Lenszövő Rt. képviselői vehették át tegnap a Parlament felsőházi termében a Magyar Termék Nagydíjat. Az Audi most másodszor, csakúgy, mint az Ablakcentrum, amely tavaly után ismételt, ahogy a Győri Lenszövő Rt. is, s ez utóbbi cég hét év alatt négyszer kapta meg a nagydíjat.
A rangos elismerésre 164 cég jelentkezett, a zsűri 158 terméket vizsgált meg és bírált el.

A jelentkezők közül a zsűritől nagydíjat 16-an kaptak, további 14 pályázat részesült elismerő oklevélben, s 20 dicsérő oklevélben. A díjakat Podolák György, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke adta át.

A dízelmotor már nyert

A győri Audi Hungaria Motor Kft. a közvetlen befecskendezéses (FSI) technológiájú, benzinüzemű motorral nyerte el a díjat. Az FSI technológiával működő négyhengeres Otto-motorok már több mint két éve, az ugyanilyen technológiával működő hathengeres benzinüzemű motorok pedig ez év elejétől készülnek a győri gyárban. Ebben az évben a 2 literes, négyhengeres FSI motorból 86 ezret, a 3,2 literes hathengeres FSI motorból 20 ezret szerelnek össze az Audi Hungariánál. A díjat a személyügyekért felelős ügyvezető igazgató, Alois Huber vette át.
Az Audi már második alkalommal szerepelt sikeresen a Magyar Termék Nagydíj pályázaton, 2002-ben az adagolófúvókás technológiájú dízelmotor nyerte el a megtisztelő címet.

A legnagyobb sütőcég

A Ceres Sütőipari Kft. az egykori Győri Sütőipari Vállalat jogutódja, s talán a helyiek sem igen tudják, hogy az ország legnagyobb sütőipari cége 600 alkalmazottjával. Az utána következő cégnek feleannyi az árbevétele, mint a Ceresnek. A társaság számos terméket visz a piacra, s Békéscsabán vagy éppen Debrecenben éppen úgy ismerik, mint a fővárosban. Mint Tormáné Kása Margit ügyvezető igazgató a Kisalföldnek elmondta, most készítik elő a cég exportját. Két német áruházi láncnak szállít majd termékeket. A Ceres elősütött péksüteményeivel érdemelte meg a Magyar Termék Nagydíjat, míg egy másik gyártmányát oklevéllel ismerték el.

Világosabb ablakok

A győri központú Ablakcentrum Kft. a hazai műanyag ablakokat gyártó cégek talán legsikeresebbike. Több mint 300 cég számít itthon vetélytársának. A társaság az idei pályázaton az úgynevezett Slim System ablakával aratott sikert. Az újfajta rendszernél az üveg és a keret egy szerkezetet alkot egy speciális szilikon ragasztókötéssel. Az ablak keskeny szárnyának és a hiányzó szárnyperemnek köszönhetően az ablak nagyobb bevilágítási felületet nyújt.

Strapabíró anyagok

A Pannon-Flax Győri Lenszövő Rt. kapott már nagydíjat lentartalmú szöveteire, abroszaira, munkaruházati termékcsaládjaira, amivel most nyert, a Nyco gyakorlóruhához és munkaruhához tervezett korszerű alapanyag. Egyként alkalmas harcászati célra, azaz katonai ruhának, ahogy munka- és formaruhának is kiváló nagy strapabírósága miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szezon - a rendező nyilakozata

"A Moszkva tér után szerettem volna egy jelen idejű filmet készíteni, így született meg a Szezon.… Tovább olvasom