Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Több ezren az Élet Menetén

Budapest - Több ezer ember indult el vasárnap délután fél hatkor a VII. kerületi Bethlen Gábor téri Zsinagóga elől az Élet Menetével.
A Holokauszt Emléknapja alkalmából rendezett felvonulással a zsidó, roma vagy másságukért elítélt áldozatokra emlékeztek.

Fotó: Index
Fotó: Index

A résztvevők a Fiumei úton keresztül a józsefvárosi pályaudvar előtti térig sétáltak, ahonnan egykor a halálba induló szerelvények elindultak. A menetet rendőrök vezették fel és a vonulók mellett végig egyenruhások sétáltak.

Fotó: Index
Fotó: Index
A felvonulók között több politikust is volt: Bajnai Gordon miniszterelnök, Lendvai Ildikó az MSZP elnöke, Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes és Gusztos Péter (SZDSZ) országgyűlési képviselő.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2009. április 20. 20:36
  „Jó ez a cím!

  Ez a mostani négyezer is több ezer, ugyanúgy, mint a múltkori (nem ugyanilyen céllal tartott tüntetés) kettőszázötven-ezer résztvevője!
  Ez is több ezer, az is több ezer! Éljen a szabad tájékoztatás!”
 • 4. tahoszegedi 2009. április 20. 16:38
  „ezen a hétvégén ismét tisztára nyalt zsidó seggek voltak Pesten”
 • 3. tahoszegedi 2009. április 20. 16:38
  „Hát hol másutt lenne a lopós liBajanai,mint a cionisták mellett........”
 • 2. m.á. 2009. április 20. 14:24
  „Ácsi gitár! Ez a Dósa-féle gárda, köze nincs se a Jobbikhoz, se a Magyar Gárdához. Most kibújt a szög a zsákból, már nyílvánvaló hogy Dósa komcsi ügynök, a gárda egyenruhájában provokálja az izraelitákat.
  Innentől a vitátoknak sincs értelme, mindketten az szdsz különböző bőrbe bújt provokátorainak szavait öklendezitek vissza és vissza....”
 • 1. comet 2009. április 20. 00:44
  „"zsidó, roma vagy másságukért elítélt áldozatokra emlékeztek."
  És a többi magyar áldozatra mikor emlékezünk? Vagy azok nem számítanak? Pedig a múlt században azok voltak a legtöbben. Nem lenne jobb esetleg közösen ünnepelni?
  2007-ben sokmilló dollár kárpótlást kapott az mszp-SZDSZ kapcsolatokkal bíró Mazsihisz a holocaustért.
  Miért pont ez a zsidó hitközség kapta a jelentős összeget, és milyen alapon, mikor köztudott hogy a deportálásokat a németek végezték a megszállt országban. A magyar hadsereg védte a zsidókat.
  Miért fizet a mai magyar generáció a magyar zsidóságnak olyan 60 évvel ezelőtt elkövetett bűnökért amit nem követett el.
  A "holocaust" talán a leggyakrabban elhangzó szó manapság, és inkább marketing technológiának tűnik mint komoly megemlékezésnek. Kik tették üzletté és milyen alapon a holocaustot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZDSZ: a Jobbik egy neonáci párt

Gusztos szerint megdöbbentő, hogy egy újnyilas, neonáci pártnak magánhadserege lehet. Tovább olvasom