Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Törölték a magyar Red Bull Air Race futamot

Az engedélyeztetési procedúra elhúzódása miatt a szervezők törölték a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság idei budapesti futamát a versenynaptárból - közölte a Master Sky Kft. kedden.
Közleményükben leírták, hogy a Red Bull Air Race ügyvezető igazgatója, Bernd Loidl csalódottságát fejezte ki a verseny törlésével kapcsolatban, különösen azért, mivel egy héttel ezelőtt a portugál futamot is törölniük kellett, a lehetséges házigazda városok közti megállapodás késlekedése miatt. Loidl ugyanakkor hozzátette: reméli, hogy 2011-ben Budapest ismét szerepel majd a gyorsasági műrepülő világbajnokság versenynaptárában, amelyről az augusztus eleji németországi futamot követően adnak majd tájékoztatást.

Loidl azt is elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést az elmúlt hat év "biztonságos és sikeres" versenyei után. Hozzátette: "a Red Bull Air Race Világbajnokság jövőjének biztosítása a legfontosabb, és ebbe beletartozik, hogy időnként nehéz döntéseket is meg kell hozni".

A versenysorozatnak 2004 óta állandó állomása volt a budapesti futam, amely minden évben több mint hatszázezer nézőt vonzott a Duna partjára - írta a szervező cég. Az idei lett volna a hetedik verseny, amelyet augusztus 19-én és 20-án tartottak volna.

A Master Sky Kft. 2003 óta szervezte a gyorsasági műrepülő világbajnokság magyarországi futamait. A versenyt 2003-ban még a tököli reptéren tartották, 2004 óta viszont a Parlament előtti Duna-szakasz adott otthont a versenynek.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden közölte az MTI-vel, hogy ők július 6-i határozatukban elutasították a Red Bull Air Race Világbajnokság 2010-es magyarországi futamának megrendezéséhez szükséges, az eseti légtér kijelölésére vonatkozó kérelmet. Ez ellen tíz munkanapon belül fellebbezést nyújthat be a szervező cég, azonban mostanáig erre nem került sor.

Az NKH a rendezvényt több szempontból is túl kockázatosnak tartja, hangsúlyozták: "egy esetleges légi baleset Budapest belvárosában kiszámíthatatlan következményekkel járna", és emellett a biztonsági költségei is túl magasak. Emellett pedig a szervező által felkért biztonsági erők mellett a rendészeti szervek és mentőszolgálat további egységeinek is készenlétben kellene állniuk, amivel sokszorosan meghaladják egy hasonló - máshol és máskor megrendezett - esemény kiadásait.

A versenyt szervező cég hétfőn az MTI-vel még csak annyit közölt: "bizonytalan", hogy lesz-e augusztus 20-án Red Bull Air Race műrepülő futam Budapesten.

Olvasóink írták

 • 13. 140 2010. július 14. 09:14
  „D”
 • 12. joy 2010. július 14. 07:43
  „7!
  Ezt legföljebb csak te, és némely hasonszőröd szajkózta, épeszű HUNpolgár nem beszélt eddig sem demagóg baromságokat, mint pölö: "önellátóak vagyonk gázból", meg hasonló idiotizmusok...
  :o(”
 • 11. joy 2010. július 14. 07:39
  „Remek.
  6 éven át nem volt problémás, nehéz, veszélyes, most váratlanul az lett.
  Gratulálok a remek teljesítményhez!

  Így legalább nem megyünk föl vendégeinkkel Búpestre, hanem maradunk Szegeden. Ünnepelni itt is tudunk, legföljebb nem a Dunaparton szikkadunk, hanem a Napfényfürdő medencéiben, csúszdáin, gyógymasszázsán élvezkedünk.”
 • 10. szentgyuri 2010. július 14. 06:02
  „:D”
 • 9. dublini 2010. július 14. 00:28
  „Ezennel megalapitom a HÜLYESÉGGEL A HÜLYESÉG ELLEN nevű csoportot :) . A csoport célkitűzése, hogy kiröhögni mindent, amit a kockafejű hivatali bürokraták nagy okosságnak tartanak :):).
  ilyen pl. : ez a tiltsunk meg mindent , ami jó (redbull verseny), szüntessünk meg mindent ami az embereknek egy kis öröm (tüzijáték), fujjunk fel pitiánár ügyeket (parkolás)....

  akar valaki csatlakozni? jelentkezési feltétel: egy darab :D !

  Régi tagoknak ajándék....(eddig ketten vannak) igaz szatyi és gumikacsa111? :)

  :)”
 • 8. nyomdasz63 2010. július 13. 23:25
  „Ide csak pajeszos gépek jöhetnek ! Ugye NKH ?”
 • 7. tótkomlósi 2010. július 13. 22:25
  „Eddig azt szajkózta mindenki, hogy takarodjon ki a külföldi tőke!
  Most meg mikor kizavarják, sírtok?
  Ezt akarta a jobbik elérni. Lehet, hogy sikerül neki?
  Igaz, hogy le se fognak szarni minket ezek után, de sikerült, ez a lényeg. A sikerélmény.”
 • 6. mj52, 2010. július 13. 21:33
  „Ezt a sorozatot Besenyei Péter inditotta el, gyakorlatilag "találta ki", ezek meg megszüntetik, 5 évig semmi gond nem volt vele, a kiadások mellett bevételt is hozott az országnak.
  Mond majd helyette beszédet a vezér a hiveinek.
  Eljött az idő.....”
 • 5. szatyi 2010. július 13. 21:10
  „Csak-csak sikerül magunkat kigolyózni a nagyvilág közérdeklődésre számító eseményeiből. Közben csodálkozunk, hogy a külföldi tőke megbízhatatlannak tart bennünket?
  Nesze neked "országimázs"!”
 • 4. tótkomlósi 2010. július 13. 20:53
  „Az új kormány tagjai nem korruptak! Ezt már megmondták a választások előtt is!
  De, ha nem kapnak meg valami zsíros melót, akkor betartanak bárkinek bármivel!

  A tüzijáték elmaradásánál szolidaritást tudtak vállalni a vendéglátósokkal a haszon elmaradása miatt. Mindjárt lett tüzijáték, mégha "kisebb" is!

  Most ebben az esetben nem számítanak a vendéglátósok????
  Pedig sok külföldi eljött volna!

  Lehet, hogy többé esély se lesz ilyen világversenyre??????

  A sok idióta......”
 • 3. 934683 2010. július 13. 20:53
  „Ez sajnos olyan dolog amihez mi kicsik vagyunk. De IGEN így kell magunkat ki-kvalifikálni bármiből...
  Eddig sem nagyon jegyezték a magyarokat sehol ez is csak tesz rá egy lapáttal...valaki(k) köcsög (ök)”
 • 2. sima 2010. július 13. 20:12
  „Lehet hogy nem az egyik "új" miniszter őrző-védő csapata kapta a megbízást ? Így aztán, rögtön nem lesz biztonságos az egész verseny lebonyolítása. Inkább töröljük a versenynaptárból a budapesti versenyt.
  Elnézést kérek ha nem így lenne , de erős a gyanum hogy valami hasonló van a háttérben.”
 • 1. tótkomlósi 2010. július 13. 19:58
  „Kezdődik a fidesz eröfitogtatása!!!!!
  Nem azok az emberek ülnek a gépekben, mint akik a határozatot hozták!
  Azok tudják, hogy mit csinálnak. Ők értenek a szakmájukhoz, nemúgy, mint azok, akik az ilyen baromságot kitalálják. A következő az mi lesz??????
  Törlik a Forma-1 futamot is?????
  Az is zajos, meg veszélyes, ha akarom!!!!!!

  Külömben meg fényes nappal ki a <moderálva> zavar a duna fölött a repülő???????
  Valami nagykutya lakhat a közelben, aki mindent el tud intézni???????

  Szörnyűűűűűűűűűűűű”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Le kell bontani a felrobbant víztornyot

Valószínűleg le kell bontani a keddi robbanásban megrongálódott víztornyot Fehérgyarmaton; az új… Tovább olvasom