Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Továbbra sincs megállapodás, folytatódik a BKV-sztrájk

A csütörtök kora esti egyeztetésen sem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a sztrájkot kezdeményező 14 szakszervezet vezetősége között a kollektív szerződésről, a sztrájk folytatódik - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a megbeszélés után újságírókkal Budapesten.
Nemes Gábor elmondta: több adatot kértek a munkáltatótól, de a déli órákra csak a 15 éves üzleti modellre vonatkozó információt kapták meg. Emellett kérték a 2010-es üzleti tervet, ezt pedig nem készült el most este fél 7-re, és a munkáltató nem is tudta vállalni, csak holnap fél 10-re - tette hozzá.

A tárgyalások a szakszervezet és a BKV vezetése között pénteken 13 órakor folytatódnak.

Arra a kérdésre, hogyan lehetséges, hogy nincs üzleti terve a BKV-nak, holott a hírek szerint az alapján született a kormánnyal a megállapodás, azt mondta, ezen ők is meglepődtek. A sztrájkbizottság szóvivője beszámolt róla: még nem kaptak visszajelzést Bajnai Gordon miniszterelnöktől, de sajnálják, hogy a miniszterelnök nem tartja fontosnak, hogy ebben a kérdésben nyilatkozzon, holott - mint fogalmazott - szerencsés lenne tisztázni, az ő értelmezésében mit jelent a szándéknyilatkozat.

Az MTI kérdésére, hogy a sztrájkalap meddig teszi lehetővé, hogy a sztrájkot folytassák, kijelentette: nincsenek abban a helyzetben, hogy a sztrájkalappal "problémáik lennének", a munkavállalók elszántságát tapasztalták és - mint mondta - a munkavállalók jelezték, hogy a sztrájksegély nélkül is hajlandóak a hosszú távú érdekek miatt kitartani.

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese is nyilatkozott az újságíróknak, és azt mondta, azért nincs megegyezés, mert a szakszervezetek újabb dokumentumokat kértek, és ezeket pénteken adják majd át. Arra, hogy a szakszervezet szerint nincs a BKV-nak üzleti terve, kijelentette: a cégnek 10 és 15 éves üzleti modellje van, ezt bontják le éves szintre. A BKV 2009-es könyvelése még nem zárult le, ahogy fogalmazott, "áthúzódó tételek" vannak, és amíg ez nem zárul le, nem lehet az igazgatóság asztalára megalapozott tervet letenni. Az üzleti terv tavasszal szokott elkészülni minden évben - tette hozzá.

Arra a hírre, hogy Kocsis István vezérigazgató kora este tárgyalt Bajnai Gordon miniszterelnökkel, azt mondta, erről nincs információja, Székelyné Pásztor Erzsébet pedig azt mondta, Kocsis István nem járt Bajnai Gordonnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől öt százalék a távhő áfája

Péntektől 18-ról 5 százalékra csökken a távfűtés áfája, amelynek eredményeként országosan a mintegy… Tovább olvasom