Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 30°C Még több cikk.

Új, hangos portál cukorbetegeknek

Magyarországon egyedülálló technológia segíti, hogy egy internetes oldal a vakok és gyengén látók számára is elérhető, hangos oldal legyen.
Magyarországon egyedülálló technológia segíti, hogy egy internetes oldal a vakok és gyengén látók számára is elérhető, hangos oldal legyen. A Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége által szerkesztett, az érintettek és az érdeklődők tájékoztatását szolgáló weboldal (a www.macosz.hu), megújult külsővel és tartalommal várja a látogatókat – mégpedig hangosan.

A Macosz a felvilágosítást, nevelést, a betegoktatást, a képességfejlesztést és az ismeretterjesztést tekinti fő feladatának, legyen szó személyes találkozásról, tájékoztató kiadványról (például a Cukorbeteg élet című újságról), vagy napjaink legmodernebb eszközéről, az internetről. A honlap megújításának célja, hogy a már betegek és a kórt elkerülni vágyók még több aktuális információhoz jussanak, hogy a könnyen kezelhető, jól átlátható weboldalon minden olyan adatot, tudnivalót megtaláljanak, ami e betegséghez kapcsolódik. A szervezők és szerkesztők célja az is, hogy olyan interaktív fórumot teremtsenek, ahol gyors és szakszerű válaszokat kaphatnak az érdeklődők – mondta el Kincses János, a Macosz elnöke.

Az új weboldalon tanácsadó, dietetikus válaszol a feltett kérdésekre, s arra is van mód, hogy az olvasók (betegek) kicseréljék tapasztalataikat. A hírlevélre feliratkozók minden aktualitásról első kézből szerezhetnek értesülést. Tápláléktáblázat, kalkulátor és receptek is segítik a betegek mindennapjait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem baj, ha a jók előretörnek

„Érdekes fejlesztéspolitikai kérdés, hogy hiba-e, ha a jók előretörnek. Azt kell mondanom:… Tovább olvasom