Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Új Színház: nyilvános a műsorterv

Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét. Kodolányi János, Páskándi Géza, Hunyady Sándor, Nyírő József, Tomcsa Sándor, Jókai Mór, Bessenyei György, Pozsgai Zsolt és Wass Albert művei mellett láthatja a közönség Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját is, amelynek rendezésére pályázatot írnak ki.
Dörner György a Színház.hu portálon tette közzé csütörtökön az Új Színház idei és 2012/2013-as évadának műsortervét.

Bár az új vezetés első bemutatóját csak márciusban tartják, már a meghirdetett februári programon is változtatna Dörner György: 26-án Kocsis István Árva Bethlen Kata című művének felújított előadását tűznék műsorra Kökényessy Ági és Vass György szereplésével.

Az első új bemutató március 23-án lesz Kodolányi János Földindulás című művének előadása a főbb szerepekben Szakács Tiborral, Koncz Gáborral, Bánsági Ildikóval, Koncz Andreával és Lux Ádámmal, Pozsgai Zsolt rendezésében. A következő premiert április 20-án tartják: Páskándi Géza Vendégség című darabját tűzik műsorra, a rendező Pataki András lesz.

Több zenei sorozatot is terveznek: Mikrokozmosz címmel magyar zeneszerzők gyermekeknek írt műveit dolgozzák majd fel egy Galántai Csaba rendezte szériában, de egy zongorasorozatot is láthat majd a közönség.

A tervek szerint magyarországi és határon túli társulatok magyar darabjait is vendégül látják. Az évad végén, május 28-án pedig előbemutatót tartanak a Mert a mamának így jó című zenés vígjátékból, amelyet az egyik szabadtéri színházzal közösen visznek színre. A produkció ősztől lesz látható az Új Színházban.

A tervek szerint augusztus 6-án új nyári színházat avatnak, amely az elkövetkező években az Új Színház művészeinek kínál majd lehetőséget. Hunyady Sándor A három sárkány című vígjátékát mutatják be, amely ősztől szintén a színház műsorán szerepel. Az új nyári színházról a műsortervből csak annyi derül ki, hogy a Dunántúlon lesz, a pontos helyet és az elképzeléseket február közepe után ismertetik.

Tárgyalásokat folytatnak különböző nyári színházi helyszínekkel, szeptemberben ugyanis egyhetes fesztivált szerveznének, amelyen a nyári bemutatókat tűznék műsorra.

A 2012/2013-as évadban Nyírő József Jézusfaragó ember című művét, Gyurkovics Tibor Kreutzer szonátáját és Tomcsa Sándor Műtét című tragikomédiáját is láthatja a közönség.

November második felében tartják Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját. A rendező személyére pályázatot írnak ki még február végén. A 2012-es évet díszbemutatóval zárják: Jókai Mór A bolondok grófja című vígjátékát viszik színre.

A jövő évad második felében Bessenyei György Ágis tragédiája című műve és Pozsgai Zsolt Razziája mellett Wass Albert A funtineli boszorkány című darabját tűzik műsorra, amely zenés, mozgásszínházi változatban kerül a közönség elé. A tervek szerint jövő májusban megkezdődnek a próbái egy új zenés magyar műnek is, amely már a nyári színházi helyszínre készül.

Olvasóink írták

  • 2. magyarock1 2012. január 06. 09:05
    „Te nem is kellesz oda. Végre egy nemzeti érzelmű, NEM liberális színház a fővárosban. Drukkolok nekik.”
  • 1. deszkás 2012. január 05. 19:14
    „Az Újszinház nekem olyan mint a CBA,kerülöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőt bontott le a szél Miskolcon, ledőlt egy kémény is

Az erős szél lebontotta az egyik épület lemeztetejét mintegy húsz négyzetméteren Miskolc belvárosában. Tovább olvasom