Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Újabb vádak Hagyó ellen, cáfolnak az érintettek

Nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatóján keresztül, Balogh Zsolt, a cég volt vezetője azt is elmondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában, hogy a volt főpolgármester-helyettessel minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett.
Hagyó Miklós szerint minden, a Magyar Nemzetben megjelent, rá vonatkozó "rágalmazó kijelentés" valótlan; és bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé tiszta lelkiismerettel áll. Több szakszervezeti vezető is cáfolta, hogy pénzvisszaosztásról egyeztettek volna.

A Magyar Nemzet szombati számában Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója a többi között arról számolt be, hogy nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz rajta keresztül, és hogy azóta tudja: 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes az MTI-nek szombaton azt mondta, hogy Balogh Zsolttal, és mindenkivel szemben, akik "a hamis állításokat megismétlik", jogai megóvásáért megteszi a szükséges törvényes lépéseket. A szocialista politikus hozzátette: tiszta lelkiismerettel áll bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé; "munkáját mindig a képviselői esküjéhez híven végezte".

Több szakszervezeti vezető is cáfolta az MTI-nek nyilatkozva, hogy részt vettek volna a szóban forgó, 2008-as sztrájk utáni beszélgetésen. Az MTI BKV-s forrásból úgy értesült, hogy a közlekedési vállalat buszos és metrós (gumikerekes) szakszervezetei vettek részt ezen a megbeszélésen. Az MTI által megkérdezett buszos szakszervezetek azonban cáfolták, hogy ott lettek volna a beszélgetésen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem kommentálta az interjúban elhangzottakat. A rendőrség honlapjára szombaton felkerült közlemény szerint a BRFK eddig is és ezután is a hatályos büntető eljárásjog szabályai szerint folytatja a nyomozást a Budapesti Közlekedési Vállalattal (BKV) összefüggésben.

Olvasóink írták

 • 5. Power 2010. március 07. 19:51
  „Hány korrupciós ügyet tárt fel eddig a Jobbik?”
 • 4. Power 2010. március 07. 19:51
  „Hagyó Miklós, Gombos Tibor, Rihó Krisztián, Sneider Tamás, stb.
  Nem bízom sem az MSZP-ben, sem a Jobbikban.”
 • 3. szilléri 2010. március 07. 15:09
  „Hagyó Miklós szocialista országgyűlési képviselő felfüggesztette párttagságát és lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról - mondta az MSZP szóvivője sajtótájékoztatón Budapesten vasárnap.”
 • 2. dodó 2010. március 07. 11:15
  „Aljas rágalom. amit ezzel a derék hagyómikivel művelnek!
  Egy elvhű, elkötelezett MSZP-s ilyet nem tehet, pláne, hogy az üvegzseb programot lelkesen támogató képviselő, a Keresztény Tagozat tagja, évente zarándoklaton vesz részt, ájtatos keresztény dalokat kántálva és szent zászlókat cipelve! Ha mégis, csakis azért, hogy később a rászorulók között mint egy új magyar szocionista Robin Hood, szétoszthassa!”
 • 1. kertészke 2010. március 07. 09:29
  „Ez a hír miért nincs a címlapon kedves délmagor??? Szégyen ami itt megy! Kit érdekelnek a félegyházi kocsmák, a lottószámok, meg a buzzancs cseh vasutasok????? Pártatlan tájékoztatást, elég már a komcsi talpnyalásból!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötös lottó: ezekkel a számokkal nyerhet akár 1 milliárdot

Kihúzták az ötös lottó 9. heti nyerőszámait. Kíváncsi, hányat talált el? Elő a szelvénnyel, és nézze… Tovább olvasom