Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Ujhelyi szerint Orbán rendszere evolúciós zsákutca

Ujhelyi István szerint kimondható, hogy az Orbán-rendszer evolúciós zsákutca, nem vezet sehová.
A kormány és politikája bukásra van ítélve, gazdasági kudarcaival, igazságtalanságaival, hazugságaival és despotizmusával együtt - mondta az Országgyűlés MSZP-s alelnöke szombaton Tatabányán, ahol az MSZP Komárom-Esztergom megyei küldöttgyűlése után tartott sajtótájékoztatót Lukács Zoltánnal, a párt megyei elnökével közösen.

"Az új MSZP-nek a Fidesz utáni negyedik köztársaság megteremtése a feladata, nyitottsággal az erősödő civil mozgalmak és az izmosodó szakszervezetek irányába. A jövő szocialista pártjának újra kell fogalmaznia magát nemzetpolitikai kérdésekben és változtatnia kell több, korábbi szakpolitikai álláspontján" - jelentette ki a politikus.

Ujhelyi István hozzátette, Gyurcsány Ferenc távozásával régen megélt egység van a pártban, esély teremtődött a váltópárti szerep megszerzésére.

Lukács Zoltán, megyei elnök az MTI kérdésére elmondta, hogy Komárom-Esztergom megyében a pártot nem érintette Gyurcsány Ferencék mozgalma, a közel 1000 fős tagságból eddig 20 embernél kevesebb jelezte távozási szándékát.

Az elnök tájékoztatása szerint a küldöttgyűlés támogatta azt a javaslatát, hogy az MSZP országos és megyei elnökeit közvetlenül válasszák meg. A javaslatot módosító indítványként nyújtják majd be a párt kongresszusán tárgyalandó új alapszabályhoz.

A megyei elnök ismertette, a Komárom-Esztergom megyei küldöttgyűlés egy nyolc oldalas politikai vitairatot fogadott el, melyet szeretnének a kongresszus hivatalos dokumentumai közé emeltetni.

A vitairatban leszögezték, hogy Orbán Viktor kihívóját nyílt előválasztási rendszerben válassza meg az MSZP, szükséges az EU-hoz való viszony új alapokra helyezése, sürgették a közös baloldali kultúra, mint összekötő kapocs megteremtését és az utcák és terek visszafoglalását, azaz a tömegrendezvények szerepének erősítését - tette hozzá Lukács Zoltán.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. skynet 2011. november 07. 18:33
  „Bubuk,legalább az államadósság jó része ki lenne fizetve!!!Ja és a döntéshozók vagyonukkal feleljenek az esetleges nemzetgazdasági kár okozásáért!!Akár önhibájukon kívül,vagy akár MÁS... miatt követték el(AKKOR FŐLEG!!!)!!!!!!Mert amíg nincs felelősségre vonás,addig a helyzetünk csak még jobban rosszabbodni fog!A közelgő társadalmi robbanásról már nem is beszélve!!Amit,ha így haladunk tovább,akkor kb 2012.03.15.-i nemzeti ünnepünknél be is következhet!!(a jó nép akkor már jó két hónapja pancsikol az új adókban(pl:ingatlanadó(?),3%(?)),kevesebb fizuban és az új "népszerű"(pl:munka törvénykönyve) hatályos törvényekben!!)És rájön hogy megint elmaradt a kompenzáció,azaz nem hogy nőtt volna a jövedelme,hanem ismét csökkent...(240000 alatt megint csak vesztesek vannak!!!)!!!KÖSZÖNJÜK HOGY ISMÉT EZZEL A RÉTEGGEL FIZETTETIK KI AZ ELMÚLT IDŐSZAKOK LENYÚLÁSAIT ÉS BAKLÖVÉSEIT!!!!Vajon Viktor tud róla,hogy mennyire népszerűek az intézkedései?Mert hogy nehezen hiszem el a mostani közvélemény kutatók(Tárki,Századvég...stb)eredményeit!!Vagy lehet,hogy úgy tálalják Viktornak a helyzetet,mint a 2.világháború vége elött Adolf Hitlernek Berlinben!!Azaz nem merik megmondani neki,hogy többnyire már csak fantom(nemlétező)hadseregeket irányít...!!!Lehetne még írni nagyon sok mindent...,de ennyi elég a "jóból"...!!!
  Szebb jövőt mindenkinek!!!(És nem vagyok jobbikos SEM!!!)”
 • 41. LukSzusz 2011. november 07. 15:33
  „43.
  Tán még mindíg a Badacsonytomaji vityilló árával lóg az igazlátó Pisti???”
 • 40. DobóI 2011. november 07. 14:39
  „Most, hogy már egy ideje Zuschlag a börtönben hűsöl, megjött Ujhelyi hangja is, pedig mellette kellene hűsölnie..”
 • 39. saspataki 2011. november 07. 13:32
  „A nagyformátumú ház alelnök úr is először talán kifizetné a tartozásait ( amit egyébként esze ágában sincs ) és azután osztaná azt észt. Illetve utána sem.....”
 • 38. jozko 2011. november 07. 13:20
  „A sekély, jelentéktelenebb patakok, folyócskák hangja mindig nagyobb, mint a mély folyóké.”
 • 37. theseus 2011. november 07. 10:54
  „Érdemben még nem sokan szóltak hozzá a cikkhez, még a címéhez sem.
  Nos, érdekes, hogy U. és a pártja rendszert akar dönteni.
  1) A múlt rendszerben, 1989 előtt valahogy nem akarták annyira megdönteni a rendszert Lendvaiék és Kovácsék, jól elvoltak a vasfüggöny mögött, a szovjet tankok támogatásával.
  2) Most nyugodtan beszélhet össze-vissza ilyesmiről, még Darwint is belekeverve, de jó két évtizede az ilyenért még börtön járt, éppen az elvtársai jóvoltából.
  3) Ha már Darwinnál tartunk, az ő szocializmusuk bizonyult zsákutcának, ami a berlini fal leomlásával megbukott. Az örökségét, a nyugattól való lemaradást viszont még sokáig nyögni fogjuk.

  4) Végül Orbán "rendszeréről". Az új alkotmány még életbe sem lépett, egyelőre csak megszavazták.
  Ahhoz viszont, hogy "megdöntsék", a szociknak is minimum 2/3-dal kellene nyerniük.
  Egyelőre talán reálisabb cél lenne, hogy a Jobbikot próbálják meg befogni, mert a legutóbbi időközin jócskán lemaradtak tőlük is. Pedig akkor még nem szakadt ketté a pártjuk.”
 • 36. dodoni 2011. november 07. 09:19
  „1947-2011-ig eltelt ugye 64 év. Ebből, tíz év kivételével, különböző elnevezéssel, de a magukat szocialistáknak, baloldaliaknak vallók voltak a kormányrúdnál. De a megmaradt tízben sem tudott azonban a másik fél a saját elképzelései, meglátásai szerint kormányozni, mert az évtizedek alatt kialakított érdekkapcsolatok, szálak erősen megkötötték a kezét és a tíz évből négyben épphogy meg volt a parlamenti többsége is.

  Tehát az MSZP-nek, még sokáig - PSSSZT!”
 • 35. bubuk 2011. november 07. 09:10
  „Skynet, mit oldanál meg <moderálva> ezzel? Tanácsot könnyű ám adni, de kalácsot annál nehezebb!”
 • 34. Lac81 2011. november 06. 20:59
  „Az elmúlt 40 év a totális csőd volt!Szépen csöndben kellene lennie minden okostojásnak és tenni valamit ezért az országért...mert ez 4 évtizede nem sikerült senkinek!Csak elloptak és eladtak mindent fillérekért...a népet elárulták és egy mély szakadékba lökték!Persze az 50-60-as éveket sem minősíteném...”
 • 33. Lac81 2011. november 06. 20:59
  „Az elmúlt 40 év a totális csőd volt!Szépen csöndben kellene lennie minden okostojásnak és tenni valamit ezért az országért...mert ez 4 évtizede nem sikerült senkinek!Csak elloptak és eladtak mindent fillérekért...a népet elárulták és egy mély szakadékba lökték!Persze az 50-60-as éveket sem minősíteném...”
 • 32. skynet 2011. november 06. 20:36
  „Egyik kutya,másik eb...!!A régi komcsi vezéreket és az elmúlt 22 év országgyűlési képviselőit,akik elkú..ák a rendszerváltást(?),mind közmunkára(max.bruttó 92000 ft) ítélni ás bódévárosokban elszállásolni.Persze a leggazdagabb 500 magyar sem maradna ki.Ja és persze mindenkitől (családtag,sógor,koma ,jó barát ) TELJES vagyonelkobzás!”
 • 31. nemecsekerno_007 2011. november 06. 20:28
  „Na még egy megélhetési politikus : (”
 • 30. lukrecia 2011. november 06. 19:58
  „Nyugi mar. Ezt a cikket a DM a vasarnapi duhongonek tette be. Megis mirol tudnanak irni mely erdeklodest szulne.
  Egy egy politikai cikk Pistiketol feriketol, es lehet duhongeni. Gazdasagi helyzetrol nem irhatnak erdekfeszito cikket :))”
 • 29. cyt 2011. november 06. 19:09
  „En tenyleg nem ertem, hogy nem sul le az ARCUKROL a bor ezeknek az MSZ(M)P-seknek. Ugy kiabalnak kigyot-bekat, mintha nem miattuk ment volna tonkre ez az orszag.”
 • 28. csergemerge 2011. november 06. 19:01
  „"A kormány és politikája bukásra van ítélve, gazdasági kudarcaival, igazságtalanságaival, hazugságaival és despotizmusával együtt"
  ....és ezért bukott meg az mszmp!
  Újhelyi elvtársnak sokkal visszafogottabb hangnemre, több alázatra és szerénységre volna szüksége! Hiszen nem az mszmp bizonyíthatott nyolc teljes esztendőn keresztül? Még kimondani is sok: nyolc évük volt a bizonyításra! És mit értek el? A csődöt és a totális bukást.
  Megérdemelték.
  Hátrább az agarakkal mszmpl!
  Várjuk ki a következő nyolc évet!”
 • 27. Beroesz 2011. november 06. 18:41
  „Pontosan melyek azok azok a kérdések, amelyekben az MSZP változtatni akar? Milyen negyedik köztársaságot akar az MSZP? Csak mert Újhelyi úr most éppen olyan gazdaság és társadalompolitikai lépések ellen tiltakozik, amelyeknek gyurcsányista formájához lelkesen asszisztált néhány éve OGY-képviselői szavazataival. Az Újhelyi István által támogatott szocialista politika ugyan kevésbé volt despotikus és arrogáns, mint az orbáni rendszer, de a jelenlegihez mérhető gazdasági melléfogások, társadalmi igazságtalanságok és hazudozások mellett még extra adag korrupcióval is operált.

  Számíthatunk-e kórházprivatizációra, tandíjra, iskola-, posta- és vasútbezárásokra az negyedik köztársaságban? Lesznek-e PPP-k, Sukorók és egyebek?”
 • 26. vassmazsola 2011. november 06. 17:25
  „spilernek igaza van,mi csak és kizárólag addig vagyunk fontosak amíg az x-et oda tesszük,aztán a bukott párt 4 évig szidja az ellenzéket,roadshow keretében járja az országot és bizonygatja,hogy ő a legjobb...habár most a vezér küldi minisztereit országjáró túrára,ahol átment az ellenzék hangja,ott kell bebizonyítani,hogy mégis a töketlen narancsforradalom az igazi,közben 60 milliárdból stadiont épít,20 millióból festményt készít,600 millióból luxus autót vásárol,1 milliárdból magánhadsereget tart fenn,havi 1 millióért fényképezik stb.stb.”
 • 25. jozko 2011. november 06. 16:25
  „Gyurcsány Ferenc távozásával rég ´megélt´ egység van a pártban - mondja Újhelyi.
  Ja, mint a baromfiudvarban: ha az erős /legerősebb---/ kakas távozik, a gyengébbek póbálnak /fel/hágni a ...dombra és kukorékolni!

  Ezzel nem Gyurcsány érdemeit akarom fényesíteni, pusztán a Maradék Szocialista Pártban egyre inkább eluralkodó
  hurrá-optimizmust próbálom "megérteni".
  Nem tapsolok a Fidesz-kormány baklövéseinek /nekik kell helyrehozniuk.../- de régen rossz, ha a kiutat a
  levitézlett szocialisták akarják megmutatni!”
 • 24. imre57 2011. november 06. 15:41
  „Ilyen hitelét vesztett embernek el kellene sunnyogni a hűvös oldalon nem az észt osztani a nagy szemétdomb tetején amit ők hoztak össze az elvbarátaival.”
 • 23. v.imre 2011. november 06. 14:34
  „23. Larsson 2011.11.06. 13:46

  Csak szerényen megkérdezem. Az MSZP nem ugyanezért bukott a 2010-es választáson, mint ahogy találva érzed Ujhelyi megjegyzését? És akkor most mi van? Se balra? Se jobbra? Jöhet a Nihil? A nihilizmus? Az a tanítás, amely minden erkölcsi törvény és hagyomány értékét tagadja? Ujhelyi csak azért nem csatlakozott Gyurcsányékhoz, mert ugrott volna a parlamenti elnökhelyettesi szék és fizetés. Mint Vadainak ugrott a nemzetbiztonsági bizottság elnöke széke és fizetése. Ujhelyi most tartja az MSZP-s pozícióját, de ha indul az új választási ciklus, átnyergel.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek az ötös lottó nyerőszámai!

Kihúzták az ötös lottó 44. heti nyerőszámait. Elő a szelvénnyel, lehet, hogy nyert egy rakás pénzt! Tovább olvasom