Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Uzsorás ügy - szociális támogatásokat vett el

Szociális támogatások megszerzésére vett rá másokat egy nagyecsedi férfi, aki azután a pénz 90 százalékát maga tette zsebre.
A férfi azért kényszerítette a csalásra áldozatait, mert azok százezer forintos nagyságrendű uzsorakölcsönökkel tartoztak neki. Mivel az uzsorás a jogtalanul felvett támogatások egytizedét visszaadta a támogatások eredeti igénylőinek, most ők is gyanúsítottjai az ügynek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kedden őrizetbe vett 35 éves nagyecsedi férfi arra vette rá adósait, hogy fiktív lakásvásárlási szerződéseket kössenek, és felvegyék a gyermekek után járó támogatást. A jogellenesen igénybe vett támogatás legnagyobb része azután - a többiek tartozása fejében - hozzá vándorolt. A férfi esetenként 10 százalékot visszaadott áldozatainak, akik szintén gyanúsítottak.

A gyanú szerint a csalók nyolcmillió forinttal károsították meg az államot. Az őrizetbe vett uzsoráson kívül kilenc gyanúsítottja van az ügynek, akik öt ház fiktív adás-vétele után jutottak a támogatásokhoz. A rendőrség szerint lehetséges, hogy az ügynek még több gyanúsítottja lesz.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2008. december 04. 21:44
  „ŐŐŐŐŐŐ, jut eszembe. A szoc. segély kinek a pénzéből is van? A nyugdíjast, tanárt, óvónőt, védőnőt, azt lehet szívatni, mert "jajj, a gazdasági helyzet", de ezeknek öntik az adóforintokat. Mint látszik, nagyon jó helyre.”
 • 4. KolompárRómeó 2008. december 04. 21:42
  „Vagyonosodási vizsgálat-e volt? Vagy csak azt kell basztatni, akit tuti le lehet nyúlni? Esetleg félünk, hogy jön a Kolompár Viktória és megint verni fogja a nyálát, hogy márpedig mocskosszemétrasszista magyarok?”
 • 3. Conquer 2008. december 03. 16:56
  „dodó
  Mán hogy lenne cigány az ártatlanom. Nagyecsed színtiszta grönladiak lakta falu...

  Egyébként a cigányszínesekhez tartozik a Hírtv cikke is, amit a baloldali média elfelejtett leközölni. Miszerint három cigányt gyanúsítottak meg a kiskunlacházi esettel...

  Itt a cikk:http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=247732

  Megkérdem tehát: KEDVES DM! MIÉRT KUSSOLTOK, AMIKOR CIGÁNY BŰNÖZŐKRŐL VAN SZÓ? MIÉRT VÉDITEK ŐKET ENNYIRE? MIÉRT NEM HOZTÁTOK LE CÍMLAPON?”
 • 2. dodó 2008. december 03. 16:21
  „Mali Zoltán: "az uzsorások 100 %-a cigány!"”
 • 1. Ferrari 2008. december 03. 16:03
  „Szigorúbban kellene ellenőrizni a szoc.támogatások felhasználását!
  Jogosulatlan ill. nem rendeltetésnek megfelelő felhasználás esetén azonnal megvonnám!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: a főváros nem képes betartani a szmogriadó rendeletet

környezetszennyezés, Független Hírügynökség
A KDNP szerint Budapest vezetése nem tudja és nem is… Tovább olvasom