Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Vadászpuskával lőttek házakra Piricsén

Vadászpuskával lőttek két házra péntek hajnalban a Szabolcs megyei Piricsén. A két épületben szegény családok laknak, azt mondták: sem ellenségük, sem rosszakarójuk nincs. A rendőrség vizsgálja a hajnali Molotov-koktélos és fegyveres támadás körülményeit.
Több Molotov-koktélt dobtak két piricsei házra péntekre virradó hajnalban. Az ismeretlen támadók lövéseket is leadtak az épületekre. Egy asszony éppen az ajtón lépett ki, amikor eltalálták a lábát, súlyosan megsérült, kórházba vitték. A rendőrség egyelőre őrzi a területet, tanúkat hallgatnak meg, illetve keresik azokat, akik még látták esetleg a támadást.

Getyina Tibor, az egyik megtámadott ház lakója elmondta, hogy hajnali 1-2 óra körül 3-4 lövést hallott. A házban 4 kisgyermek is volt vele, a támadástól tartva az utcára próbálta menekíteni őket. Amikor kiértek, akkor látta meg a szomszéd házban lakó édesanyját, akit az egyik lövés eltalált. A férfi szerint sörétnyomok voltak anyja lábán, úgy véli, vadászpuskával lőtt valaki.

A férfi azt is elmondta, hogy tudomása szerint nincs ellensége vagy rosszakarója. A területre dobált Molotov-koktélok egyébként nagyobb kárt nem okoztak, az épületekbe nem repültek be, de az egyik ház homlokzata megégett kisebb mértékben.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a támadáshoz vadászpuskát használtak volna.

Olvasóink írták

 • 9. exe 2008. augusztus 11. 08:06
  „Érdekes ahogy beszél Aladár főnökük" mi Magyarok,hova forduljunk minden napi sértettek?!?
  Arról nem szól a fáma!
  Ez a család, is gondolom senkinek sem ártottak,meg az is lehet hogy maguknak csinálnak ilyen dolgokat? ... talán másik ház stb-i érdekében!
  A MAGYARSÁG 99%-A SZERETNÉ ....HA MEGVÉDENÉK A ROMÁKTÓL MÁR VÉGRE.”
 • 8. Cc 2008. augusztus 09. 08:27
  „Ahogy az előttem író írja így történt, kiderült, hogy néminemű kölcsöntartozás van a dologban. A fenyegetőző áládár és a mohácsivész, valahogy nem őrjöngött a helyi kocsmáros kinyírása miatt, ja azt a védenceik csinálták és már a rendőrség vendégszeretetét élvezik.”
 • 7. dodó 2008. augusztus 08. 20:30
  „Emlékezzünk a nemrég Galgagyörkön történt és óriási visszhangot kiváltó hasonló molotovos-lövöldözős balhéra! Több emberen elkövetett emberölési és rasszista támadásnak indult, három napig a vízcsapból is ez folyt. Aztán kiderült, hogy megélhetési bűnözők/gyermekgyártók közti leszámolásról van szó, és azóta mély csönd! Nincs hír a nácirasszista magyar támadók elfogásáról, rasszista indokról! Már el is felejthetjük!
  A 17.30-as krónikában a piricsei cigány (milyen meglepő) önkormányzat elnöke kérdés nélkül nyilatkozott, hogy nincs uzsorakölcsön a faluban! Azt hiszem, ismerve híres igazmondásukat, hitelt kell adnunk neki. Valószínű, véletlen baleset történt két vagy több tiszteletre és szeretetre méltó család részvételével!”
 • 6. Emberke 2008. augusztus 08. 13:42
  „Senkinek sem ártottak, nincs haragosuk, de ha meghall egy-két pukpukot, nem tűzijátékra gondol, hanem támadásra, ami elől az utcára menekül, pont az utcára! Butaságokat fütyül ez a feketerigó....”
 • 5. kekecke 2008. augusztus 08. 11:48
  „nem vadászati tilalom van mostanában ?”
 • 4. apuka1 2008. augusztus 08. 11:32
  „Nemtán cigányok voltak a "szegény családok"? Az pedig szinte biztos, hogy semmi okot nem adtak erre az atrocitásra. Nagyon meglennék lepve, ha ezek a "szegény családok" ártottak a környezetüknek. Magyarországon az ilyen "szegény családok" ilyet soha nem tennének.”
 • 3. web 2008. augusztus 08. 11:09
  „Igencsak szomoru ez a helyzet,hogy ilyet megengednek maguknak néhányan.Maholnap ott tartunk,hogy önbiráskodnak az emberek.”
 • 2. honda 2008. augusztus 08. 10:55
  „Szegény kissebbséget a magyarok mindig bántják....”
 • 1. hu 2008. augusztus 08. 09:14
  „Már előre látom,hogy a Magyar Gárda lesz a hunyó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétezer pedagógust bocsátottak el

Több mint kétezer pedagógust, háromszáz pedagógiai előadót, szakértőt bocsátottak el idén július… Tovább olvasom