Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Vádat emeltek a tanárverő fiatalok ellen

Vádat emelt a Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség az ellen a három fiatalkorú ellen, akik még februárban a tanteremben megvertek és megfenyegettek egy fizikatanárt.
A fiatalok ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak a vád. A tanulók szabadlábon védekezhetnek - olvasható a Fővárosi Főügyészség hétfői közleményében.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlottak egy VIII. kerületi általános iskola és gimnázium 9. osztályos tanulói voltak. Ebben az osztályban tanított fizikát az a tanár, akit február 28-án támadott meg egyikük. Az osztály és az oktató kapcsolata kezdettől fogva feszült volt, a tanulók semmilyen tanári figyelmeztetésnek, felszólításnak nem tettek eleget.

Február 28-án az óra elején az egyik diák a katedra előtt tanárával kötözködni kezdett, kigúnyolta őt, kezével a tanár felé hadonászott, ütéseket imitált, majd amikor az megpróbálta őt letolni a katedráról, feléje rúgdosott, melynek során egy alkalommal eltalálta a férfi bal lábát. A diák ezután felemelte a tanteremben található ruhafogast, és úgy tett, mintha azt a tanárra akarná ejteni. Ezt követően jobb kezével, gyengén tarkón ütötte, majd a katedra előtt hahotázva futkározni kezdett, nevetségessé téve ezzel a tanárt. A gúnyolódásba több diák is bekapcsolódott.

A fizikatanár ekkor megpróbálta elkezdeni a tanítást, a tábla felé fordulva arra feladatokat írt, miközben néhány tanuló krétákkal megdobálta őt. A férfi ekkor úgy határozott, hogy a tanulók órai munkájára elégtelen osztályzatot fog beírni naplóba, erre azonban nem kerülhetett sor, mert a vádlottak kimentek a katedrához, egymás után rátenyereltek a naplóra, és megfenyegették a tanárt azzal, hogy "kiszúrják a szemét", illetve "elintézik, hogy kirúgják az állásából". A tanár a fenyegetéstől megrémülve elhagyta az osztálytermet, és tanártársaitól kért segítséget. A verekedést egyébként az egyik diák mobiltelefonnal felvette és felrakta az internetre is, ez alapján indították meg az eljárást.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Beth_ 2008. október 21. 19:36
  „Ha bemennétek egy óvodába, szerintem sírva menekülnétek a világűrbe, annyi sok "tehetetlen szülő gyereke" van ott.”
 • 21. flexsnake 2008. október 20. 21:18
  „20. hozzászólás KukoricaJancsi 2008.10.20. 21:10

  Túzzel meg lehet változtatni :) Máglyára velük :D”
 • 20. KukoricaJancsi 2008. október 20. 21:10
  „Azon kellene már gondolkodni hozzáértő szakembereknek, hogyan lehetne az ilyen személyiséget még kialakulása előtt megváltoztatni, hogy ki se alakuljon, hogy mássá legyen mint aki lett.”
 • 19. hekaté 2008. október 20. 20:49
  „NET-nek: -Nem kívánom neked, nekünk, hogy egyszer valóban jöjjön az az általad említett síró /vagy netán nevető/ oroszlán!”
 • 18. flexsnake 2008. október 20. 20:40
  „Star Treck szerint határ a csillagos ég :D Kitaláltam egy jó büntetést ezeknek!Bekötött szemmel be az osztályterembe és ott minden tanuló ütheti 45percig :D”
 • 17. olvasó1 2008. október 20. 20:22
  „Egyszer szeretnék már olvasni az olyan tanárokról, akik rászállnak egy-két gyerekre és egész évben egrecéroztatják. A gyerek semmit nem tett, csak nem tetszik a neve, vagy a frizurája, és ezek magyar gyerekek. Tudnék iskolát írni, de akkor én lennék........??? Erről miért nem írnak, csakha a tanárt verik? Magyar ember nem megy egyből a tanárnak, pedig némelyikre ráférne a szemétkedései miatt a verés.”
 • 16. hekaté 2008. október 20. 20:20
  „NET! Igaz, valóban nem lenne szabad ironizálni ezekkel a dolgokkal, de annyira agyrém az egész, hogy tanárok és diákok tettlegességig fajult konfliktusába ügyészi beavatkozás szükségeltetik...Felmerül a kérdés ilyenkor, hogy hol a határ?”
 • 15. NET 2008. október 20. 19:53
  „A tsztes vélemény írókat még az oroszlán is sírva enné meg, NO KOMMENT!”
 • 14. flexsnake 2008. október 20. 19:38
  „Nincs semmi kettős mérce az meg ironia volt csak ugye nem ártana nem csak olvasni hanem gondolkodni.
  Kettős mérce akkor lenne ha mondjuk fehér gyerek elkalapálná a tanárt ugyanugy ahogyan a cigány és azt mondanám a fehér gyereket tüntessük ki a cigányt lőjük le.Én ilyet például nem mondtam nem is írtam meg gondolni azért már hadj gondolkjak amit akarok :D”
 • 13. hekaté 2008. október 20. 19:20
  „balint gazda,nem helyes,amit írsz,mert ha a tanár elégtelent ad,az a megkülönböztetés egyik formája! Tessék jelest adni az aranyláncos krétadobálónak is! Dícséretet meg a szekrényajtó gordiuszi csomó módjára történő "kinyitásáért",mert ennek a nebuló,ha felnő, még sok gyakorlati hasznát veheti. Ajánlom neked,hogy jobban tanulmányozd Aáryt!”
 • 12. sujok, balint gazda 2008. október 20. 17:48
  „Az ilyen alkalmatlan tanárokat nem lenne szabad a pálya közelébe sem engedni. Mi az hogy elégtelent akart beírni a naplóba? Csak azért mert megdobálták krétával és leszarták, amit mond.

  Gyerünk delmagyar, kérünk egy cikket erről az alkalmatlan tanárról, meg arról, hogy a szegény cigánynebulóknak is a remek mentorprogramban kellene részt venniük, mert a VIII. kerületi Mórában nem voltak képesek megtanítani a fizikát a tudományra szomjazó, hátrányos helyzetű, videós mobillal és aranyláncokkal mászkáló kisebbségi ifjúságnak.”
 • 11. vau 2008. október 20. 17:07
  „Talán azért, mert semmi irónia nincs abban, amiről írtok. Az irónia ugyanis humor egy fajtája. Ez, amit itt nyomtok meg egyfajta humor akar lenni.
  Kettős mérce. Ez nálatok a demokrácia. Egyeseket kizárni belőle, másoknak több jogot adni. És ezért sírtok. nekem te ne magyarázd, hogy ez irónia. Hallottam már elég ironikus mondatot, és köszönő viszonyban nincsenek a ti alacsonyan szálló hozzászólásaitokkal.”
 • 10. 751510 2008. október 20. 16:56
  „vau
  Ne légy már ennyire vonalas! Nem érted az iróniát.”
 • 9. vau 2008. október 20. 16:51
  „Nem tudom mit vagytok úgy oda? Mindenki kapja meg, ami jár azért amit tett. Éppen erről van szó. Ebben az esetben a tanárt inzultálták, miért ítélnék el őt? Igenis vádemelés, és kapja meg a kis tanárverő a büntetést, ami a törvény szerint kiszabható.

  Aki tanárt ver az is, és, aki gyereket "orkozik", és nevet ki, holott tanítania kellene, az is viselje a következményeket.

  Vagy a sokat siratott demokrácia nálatok a kettős mérce szinonimája? A jog hála istennek nálatok sokkal racionálisabb. Persze nektek a jog és törvények sem felelnek meg. Folyton csak azt osztjátok, hogy itt veszélyben a törvény, a demokrácia, meg az egyenlőség, miközben ti magatok vennétek semmibe azt, ha lenne rá lehetőségetek. Szánalom. Fogalmatok sincs arról, hogy mi a dolgok menete, csak ismétlitek, amit a hasonlóan okos előadóitoktól hallotok.

  Nagyon helyes, hogy vádat emelnek a kis erőspista ellen. Majd legközelebb meggondolja mielőtt tanárra támad. És nagyon helyes, hogy nem tanít már az általatok nagyon védett tanerő, akire kár gyereket bízni.”
 • 8. Szutykos vagyok meg retkes! 2008. október 20. 16:43
  „Én az ügyészség helyébe meghúznám magam , mert ne nagyon emeljenek vádat mert áztán jön májd kólómpár órbán és szétrúgjá a herezacskóját egy két bibsi ügyésznek D:D:D: .....az elsikátttt kolompár millákbóóóó jut fenyegetésre lassan építnek Ruma-Guard-ot és mennek gyertyát gyútanyi az ügyészség elé :):)”
 • 7. Kolompár Rómeó 2008. október 20. 16:10
  „Remelem, hogy el fogjak itelni a szemet gyerekgyulolo tanart, aki mellesleg tuti rasszista is. Ha tudott volna, akkor o is orkozott volna a tobbi szemet gyerekgyulolo tanarral egyutt. Az is lehet, hogy orkozott is.

  Igy minden a helyere kerul kis hazankban.”
 • 6. Mike3 2008. október 20. 16:05
  „vádemelés????? felháborító!! NÁCIK! NÁCIK!”
 • 5. hekaté 2008. október 20. 15:48
  „Egyébként meglátszik rajtatok, hogy nem tanulmányozzátok Aáry mester útmutatásait!”
 • 4. hekaté 2008. október 20. 15:38
  „Horton! Ne bántsd őket, nem ők a hibásak, hanem a tanárok! Ki kell rúgni őket!”
 • 3. Horton 2008. október 20. 15:27
  „Ez már tényleg mindennek a teteje.
  Egy rezervátum kelllene ezek a c...-nak. Munkatábor a szüleiknek.
  Hova jutunk....

  8.kerület? No komment.”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kapható az influenza elleni oltóanyag

Hétfőtől kapható az idei influenza ellen kialakított vakcina, így már kérhetik azok, akik be… Tovább olvasom