Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Vádemelési javaslat a Kaposváron meggyilkolt fiú ügyében

Lezárult a nyomozás, vádemelési javaslatot tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Kaposváron meggyilkolt fiú ügyében. A vád előre kitervelten különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette.
Az ügyet a Baranya megyei nyomozó ügyészség veszi át - mondta el a szerdán tartott sajtótájékoztatón a nyomozás vezetője Fellegi Norbert. A Kaposváron tanuló 17 éves gimnazistát május közepén gyilkolta meg két osztálytársa. A történelemért rajongó fiút kicsalták a Kapos melletti tóhoz azzal az ürüggyel, hogy megmutatják az ott talált II. világháborús fegyvert. A tóparton azonban botokkal és kövekkel 14-szer fejbe verték, miután pedig áldozatuk elájult, a vízbe dobták.

A bűnügyi osztály vezetője elmondta: a nyomozás során elsősorban az indítékot keresték. A két fiú azonban továbbra is azt állítja, hogy azért ölték meg társukat mert megromlott közöttük a kapcsolat. Heteken keresztül tervelték a gyilkosságot, egymás között e-mailban egyeztettek a részletekről. Megbeszélték, hogy egy vésőt, köveket és botokat használnak majd. A nyomozás során kiderült, hogy egy sírt is ástak, amibe bele akarták tenni a holttestet, de túl kicsi lett, ezért elvetették az ötletet. Ezért dobták a 17 éves fiút a vízbe. Akinek a halálát nem is a bántalmazás, hanem a fulladás okozta.

A gyanúsítottak két osztálytársuknak elmondták, hogy mit terveznek. Ők azonban ezt nem vették komolyan. A rendőrség szerint nincs büntetőjogi felelősségük, de ezt hivatalosan majd az ügyészség dönti el.

A gyanúsítottak teljes beismerő vallomást tettek, nagyon rossz állapotban vannak, most érezték át a tettük súlyát - hangzott el a sajtótájékoztatón. Őket idegorvos is vizsgálta, ő azt állapította meg, hogy beszámíthatóak.

A nyomozás során az egyik fiú megpróbálta a másikra fogni a bűncselekményt, de ezt később visszavonta. A két fiú továbbra is előzetes letartóztatásban van, az ügyben várhatóan még idén születhet elsőfokú ítélet. Mivel fiatalkorúak ezért legfeljebb 15 év börtönt kaphatnak.

A Kaposváron tanuló 17 éves gimnazistát május közepén gyilkolta meg két osztálytársa. A rendőröknek azzal indokolták tettüket, hogy korábban jó barátok voltak, de idén tavasszal megromlott köztük a viszony, áldozatuk nagyképűen viselkedett velük. Vallomásukban részletesen elmesélték, hogy a történelemért rajongó fiút kicsalták a Kapos melletti tóhoz azzal az ürüggyel, hogy megmutatják az ott talált II. világháborús fegyvert. A tóparton azonban botokkal és kövekkel 14-szer fejbe verték, miután pedig áldozatuk elájult, a vízbe dobták. Ha bebizonyosodik tettük, akár 15 évet is kaphatnak.

A két fiatalt korábban a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították, majd onnan nemrég visszakerültek a kaposvári börtönbe.

Az ügyben egyébként a Somogy megyei rendőrök kezdtek nyomozni, mivel azonban az egyik gyanúsított édesapja a rendőrségen dolgozik, így elfogultság miatt Baranyába került az ügy.

Olvasóink írták

 • 3. Gyerekvédelem 2008. augusztus 15. 19:40
  „Nagyon örülök neked Che !, mert azt írtad le, amit mindenki tud, de kimondásához túllaposagyú-sunyi.. meg izé... Valamikor a nagymamám (nem vidéken, az akkori háborús, zűrös Budapesten) egyedülálló özvegyasszonyként nevelte, tanítta a lányát úgy, hogy egyszerre három munkahelye volt napi 19 órában , mégis volt ideje a kamaszodó gyermeke gondjaira, vágyaira- legalább olyan szinten, hogy komolyan megbeszélték, hogy mit tudnak együtt elérni egyelőre és mit nem... talán nem véletlen, nálunk minden újdonsült szülőnek elmondják, hogy ne felejtsd el, hogy mindig így örülj, mindig a barátja legyél, mert majd a kamasz kor neki is agyanolyan nehéz lesz, mint neked volt: Legyél nagy! Te még gyerek vagy! Csinálj már valamit! Mit csináltál ?!
  Aki a gyereke bizalmát elszúrja az elk..ja az egész életét is.
  Aki nem tudja feltétlen bizalommal épeszűembernek nézni a gyerekét azét majd mások nézik "nagynak", és bármivé át tudják nevelni.
  Nekem is fiatal felnőtt gyerekem van, de tudtam, hogy " Az első 10 év azért van, hogy megszeresd annyira, hogy a következő 10 évet együtt eltudjátok viselni".
  Nem vagyok féltékeny a párjára- mert a barátságunk révén így még egy felnőtt gyerekem lett.”
 • 2. che 2008. augusztus 13. 14:14
  „Nem könnyü gyereket nevelni manapság (sokan nem is teszik, majd az iskola címszóval) azonban egy egy ilyen borzasztó eset rá kellene hogy világítson bennünket (szükőket) arra hogy nem ismerjük gyerekeinket, csak ezt hisszük. Bele kell néha nézni a lelkükbe, meg halgatni őket, el nyerni a bizalmukat mert nem mindent mondanak el sajnos, a világunk arra neveli őket hogy önálloan oldják meg a problémáikat ,nem beszélve a tv-ben látottak ösztönző erejéről. Ez az eset három családot tett tönkre- egy életre !!! Ezt sem psichologusok, sem psichiáterek sem papok nem tudják helyre hozni. Nem kellet volna megtörténnie !!”
 • 1. Gyerekvédelem 2008. augusztus 13. 11:35
  „Már fiatal koromban sem értettem meg, hogy miért van az, hogy : az állítólag iskolázott szülők gyerekeivel is ugyanolyan gyakran kell találkozni GYIVIs dolgozóként, mint a nyomorban élő analfabéta (esetleg börtönviselt) szülők gyerekeivel. Talán a szülői felelősségvállalással van a gond ? Miért nem ér rá a kedves a gyermekével foglalkozni ?
  Már nagyon régen javasoltuk, hogy a szülőt felelősségre lehessen vonni a gyermeke által elkövetett dolgokért:
  - a szabálysértési szintű cselekmény károkozását az eljárás költségeit is beleértve fizesse ki,
  - a csavargó gyermeke neveléséről a helyi gyámügynek havonta számoljon be gyermekével együtt,
  - a büntettet elkövető gyereke utógondozását szigorú gyámügyi elszámoltatással rábíznám kötelező jelleggel.
  Én nevelőtanárként foglalkoztam jó magaviseletért börtönből, javítóintézetből nevelőotthonba áthelyezett gyerekekkel, de ez sem annak idején, sem most nem megoldás. Egy nevelő nem lehet követendő példa, hisz ő nem a JÓ SZÜLŐ.- mert úgy-e a JÓSZÜLŐ oda figyel a csemetéjére is és védi óvja az apró, vagy nagyobb .... elkövetésétől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú idő után 2007-ben először csökkent a borvásárlás

Növekvő átlagárak, ritkább és egyre kisebb mennyiségű borvásárlás - ezekkel jellemezhető a tavalyi… Tovább olvasom