Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Visszaesést jósolnak 2009-re a számítógép-eladásokban

Lanyhulni fog jövőre a személyi számítógépek iránti kereslet a gazdasági lassulás miatt, jósolja az IDC amerikai piackutatócég.
Darabra csak 3,8 százalékkal fognak többet eladni, de értékben ez 5,3 százalékos csökkenést fog jelenteni az IDC szerint. A piackutató korábban még arra számított, hogy 2009-ben 13,7 százalékkal nő majd a számítógép-eladások volumene, míg az értéke 4,5 százalékkal fog emelkedni.

A cég 2010-re és 2011-re is lefelé módosította a prognózisokat. A világtendencián belül az Egyesült Államokban csaknem 3 százalékkal fog csökkenni a PC-eladások mennyisége. Ez lesz az első hanyatló év 2001 óta. A 3 százalékos amerikai csökkenés úgy oszlik meg, hogy az asztali gépek eladása több mint 12 százalékkal esik vissza, de a notebookokból csaknem 7 százalékkal több fogy majd. Az olcsó mininotebookok darabszámban javítani fogják az eladási statisztikát, de a nyereség szerényebb lesz. Nyugat-Európa lassabban fogja megérezni a hitelválságot, és 6 százalékkal fog emelkedni a személyiszámítógép-eladás. De 2008-ban még 20 százalékos volt a növekedés. Közép-Európát, Latin-Amerikát, a Közel-Keletet és Afrikát rövid távon sokkal jobban fogja érinteni a visszaesés a számítógépek értékesítésében - jósolja az amerika piackutató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a beteg a válság miatt

Orvoshoz menekülnek a dolgozók a leéépítések elől. Van olyan magyarországi körzet, ahol 10-20… Tovább olvasom