Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Zuschlag-per: nem idézik be tanúként a pártelnököket

Kecskemét - Elképzelhető, hogy szerdán semmi olyan nem hangzik el Zuschlag Jánostól a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, ami eddig nem volt ismert a büntetőügyben.
Legalább is erre utaltak az egykori szocialista politikus szavai. Azt mondta ugyanis a bírónak, hogy például a lehallgatott telefonbeszélgetések egy részéről - amikor rendőri kapcsolataira, belügyi kapcsolataira utal - semmit nem fog mondani, mert államtitkot sértene. Valamint azt is kilátásba helyezte, hogy az ügyészségi vallomásának keretein belül marad.

Az utolsó hírek szerint a vádlott társakhoz fűződő kapcsolataitól, megismerkedésük körülményeiről beszél a bíróságon Zuschlag János. Három vádlottról eleve kijelentette, hogy nem ismeri őket.

A szerdai tárgyalás kezdetén a bíró bejelentette, hogy nem idézi be tanúként a perben Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktort, Dávid Ibolyát, Fodor Gábort, valamint Deutsch Tamást, Jánosi Györgyöt, Göncz Kingát és Demszky Gábort. A politikusok kihallgatását még decemberben javasolta az egyik vádlott ügyvédje, arra hivatkozva: a pártok vezetői nyilatkozhatnának arról, hogy a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei milyen forrásokból gazdálkodtak. A volt és jelenlegi miniszterek pedig az általuk vezetett tárcák pályáztatási gyakorlatáról beszélhetnének. A bíró szerint ez szükségtelen, mert az eddigi adatok szerint a vádbeli bűncselekményekről nem tudtak a megnevezettek.

Olvasóink írták

 • 2. radenko 2009. február 11. 14:30
  „Lump elem lett a bíróság mert nem meri feltárni az igazságot. Szégyen és gyalázat, hogy ilyen igazságszolgáltatásunk van ezért a politika a felelős.”
 • 1. achilleus 2009. február 11. 11:49
  „Csak azért is beírom ide is: 3. hozzászólás achilleus 2009.02.11. 11:29
  A többi pártvezér sem kerül sorra, de Gyurcsány kizárásának indoklása különösen figyelemre méltó:
  "A bíró kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenctől nem várható olyan tanúskodás, amely előrevinné az ügyet."
  Más sem - teszem hozzá. ;-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljárás indult a gázpisztolyos részeg férfi ellen

Gyorsított eljárásban vizsgálja a rendőrség, ezért napokon belül bíróság elé állhat az a férfi, aki… Tovább olvasom