Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

23 millió forintból újul meg a felgyői templom

Felgyő - Teljesen megújítja a faluközpontot a felgyői önkormányzat, amely 43 millió forintot nyert erre a célra egy pályázaton.
A munkálatok során akadálymentesítik a községházát, újjáépítik a település mindkét buszmegállóját, több helyen parkosítanak és közösségi játszóteret építenek az óvoda mögötti füves területre. Az elnyert támogatás több mint felét a 15 éve felszentelt helyi katolikus templom külső felújítására fordítják.

Állványerdőben a templom. Fotó: Korom András
Állványerdőben a templom.
Fotó: Korom András

– A jó idő miatt a templomfelújításra írtuk ki előbb a közbeszerzési eljárást, amelyet egy makói cég nyert meg. A munkálatokat már el is kezdték – tudtuk meg Ábel István polgármestertől. Felgyő első embere hozzátette: a templom teljesen meg újul kívül, a kivitelezők eltüntetik a vakolat repedéseit, és újrafestik az épületet. A tönkrement cserepeket is újakra cserélik. A templom felújításához 4,6 millió forinttal járult hozzá a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A rekonstrukció befejezési határideje 2011. június 30. A faluközpont további megújítására az újabb közbeszerzési eljárásokat csak jövőre írják ki.

Olvasóink írták

  • 2. lapszemle 2010. december 03. 04:43
    „Igaz akkor nem hungarocellt és papundeklit használtak épitőanyagnak.”
  • 1. lapszemle 2010. december 03. 04:41
    „Elég szomorú,hogy a mai világban a technológiák fejlődése ellenére egy templom 15 évre épül. Amikor még mindent kétkezi munkával végeztek a mester emberek egy ilyen célra szánt épület több száz évet is kibirt és még ma is gyönyörködünk benne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befektetőbarát önkormányzat

Csanytelek - A Befektetőbarát önkormányzat bronz fokozatát vehette át Kató Pálné jegyző a napokban… Tovább olvasom