Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A bankokhoz küldik az új fürdő tervét

Készítik a megvalósíthatósági tanulmányt a fürdőberuházásról, amelyet milliárdos tervként emlegetnek Csongrádon. Az intézmény elsősorban rehabilitációs központként működne, szállodát és gyógyrészleget foglalna magába. A finanszírozás hátteréről még idén döntenek.
A csongrádi termálvíz gyógyító hatása jelentené a legfőbb vonzerőt – a tervek szerint Fotó: Tésik Attila
Körös-torok Projektház Beruházó-, Ingatlanfejlesztő- és Szolgáltató Kft. néven alapítottak céget nemrégiben a rehabilitációs központ megépítésében érdekeltek, az önkormányzattal közösen. A törzstőke ötvenegy százalékát, mintegy másfél millió forintot, a város biztosította. A társaság létrehozásáról még májusban, a kezdeményező Első Magyar Projektház Kft.-vel kötött szindikátusi szerződés jóváhagyásakor döntött a helyi képviselő-testület.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy német befektető csoporttal folytatott sikertelen tárgyalássorozat után egy magyar vállalkozás, nevezetesen az Első Magyar Projektház Kft. jelezte a csongrádi városvezetőknek, hogy lát fantáziát a helyi gyógyvízre épülő tervekben. A megálmodott létesítmény a védett belváros szomszédságában, zöldmezős beruházásként valósulna meg. Az új ajánlkozó banki tőkére alapozva egy szállodából és egy – a gyógyítást szolgáló medencékkel ellátott – rehabilitációs egységet építene. A budapesti társaság – hasonlóan a német csoporthoz – önkormányzati területek felhasználásával vonná bele a várost az üzletbe.

Információink szerint talajmechanikai vizsgálatokat végeznek a jövő héten a városszéli területen, és szóba került az is, hogy alapanyagként számításba vegyék a világhírűvé vált találmányt, az üvegbetont is. A kezdeményezők továbbra is abban érdekeltek, hogy a Körös-toroki üdülőterület bejáratánál található betonelemgyár mihamarabb máshová költözzön, de az erről folyó tárgyalásoknak még nincs eredménye.

Bedő Tamás polgármester azt mondta, Csongrád a lehető legkisebb ráfordítással szeretné megoldani a telephelycserét. A polgármester hozzátette, a beruházás helyszíne jelenleg mezőgazdasági művelés alatt áll, a gazdálkodókkal hat hónapos bérleti szerződést kötöttek. Az előkészítő munkáktól függ, hogy a tavaszi vetés előtt meghosszabbítják-e az egyezségeket.

– Napokon belül elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, amely tartalmazza, hogy mit és mennyiből szeretnénk felépíteni, illetve működtetni – nyilatkozta lapunknak Fazekas Ottó, az Első Magyar Projektház Kft ügyvezetője. Ezután a pénzintézetekhez küldik el a dokumentációt és a komplexum látványtervét. Az üzletember szerint még idén döntés születhet arról, hogy melyik bank, milyen konstrukcióban finanszírozza a csongrádi projektet, amelynek megvalósulását 2009-re tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi munkásőrből kitüntetett polgárőr

Kálmán Józsefet közszolgálati díjjal tüntetette ki a csongrádi önkormányzat. Az egykori katonatiszt,… Tovább olvasom