Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A boldogság neve: Virág

Tömörkény - Évekkel ezelőtt megírtuk, hogy a tömörkényi Szabóné Losonczi Marianna anya akar lenni, de ehhez számos feltételnek kell teljesülnie. Segítőkre várt, és ezt az interneten közzé is tette. Mintegy százan álltak mellé, összegyűlt annyi adomány, ami a lombikbébiprogramhoz kellett. És megszületett Virág, a család szeme fénye.
A tömörkényi Szabóné Losonczi Marianna legszívesebben arról beszélne, mennyire boldog, másfél éves kislánya, Virág egészséges és a család szeme fénye. Látni kellett volna – mondta –, ahogy a csillagszórók fényében ragyogott a szeme.

Marianna legszomorúbb karácsonya az volt, amikor megtudta, hogy a fiú, akibe szerelmes, halálos beteg, rákos daganata van, és az orvosok semmi jóval nem biztatták. Elmesélte, ott ült az ágya szélén, fogta a kezét, biztatta, legyen erős, mert szereti. A halál karmaiból kiszedte ugyan, de nagy ára volt ennek: természetes úton nem lehetett gyermekük.

Igazi mélypontra akkor zuhant, amikor a második lombikbébi-kísérlettel is kudarcot vallottak. Tudta, hogy sok vizsgálattal, tortúrával jár ez, amíg sikerül. Czeizel Endre azt mondta, hogy egyikőjüknél sincs genetikai probléma, végül ez adott reményt nekik. Marianna sokat imádkozott, és lassan megerősödött a hite abban, hogy nem adhatja fel a küzdelmet, hiszen családja, a falubeliek és az újság, valamint az internet közreműködésével verbuválódott segítők továbbra is mellette állnak.

A boldog tömörkényi család: Marianna, Virág és Antal. A szerző felvétele
A boldog tömörkényi család: Marianna, Virág és Antal.
A szerző felvétele

Minden fizikai és lelki erejét összeszedte, amikor nekivágott a harmadik kísérletnek. Össze sem tudja számolni, hány injekciót kapott, hányszor vizsgálták napokon át, amíg közölték vele: gyermeke lesz.

Szabóné Losonczi Marianna nem bánta meg, hogy végigszenvedte, -küzdötte az anyasághoz vezető utat. Megfizette az árát, egészsége, idegrendszere nem a régi. Hányszor kellett hajnalban kelni, fölutazni Budapestre a Szent János Kórházba, csalódni és bizakodni. Az apa, Szabó Antal akkoriban éjjel dolgozott, fuvarozott, s ha kellett, nappal vitte a feleségét az orvosokhoz. Virág végül Hódmezővásárhelyen jött a világra. Édesanyja úgy babusgatja, mint eleven csodát. Azt mondja: Virág nem csupán neki és férjének köszönheti az életét, hanem a rokonoknak, az orvosoknak és a segítőknek is.

Olvasóink írták

  • 1. LocalPt 2009. január 07. 14:34
    „Szívből Gratulálok, nagyon szép kislány. Isten segítse meg őt is, és kedves családját!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csongrádi Kókai István Tamás az új év első megyei babája

Szeged - Éjfél után 40 perccel született meg a 2009-es esztendő első szentesi, egyúttal Csongrád… Tovább olvasom