Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Amíg nem kel el a bor, nem eladó a pince

Csongrád-Bokros - Amíg nem kel el a Bokrosi Borászati Kft. palackozott és folyó bora, addig nem hirdetik meg a fölszámolás alatt álló cég pincéjét és eszközeit. Az épületet várhatóan 32 millióra tartja majd a felszámoló.
A tavaly március óta fölszámolás alatt álló Bokrosi Borászati Kft.-ről megírtuk, hogy november 29-én és január 24-én is meghirdették a vagyonát a Cégközlönyben. Az irányár 10 millió 547 ezer forint volt, ebből a cég szántója 600 ezret, a forgalmi nélküli Ford Transit 450 ezret, az IFA 280 ezret tesz ki. A 2640 palack bor – többek között kékfrankos, cabernet sauvignon, zweigelt fajtájú – 1 millió 385 ezer forintba kerül. A 31 ezer 628 liternyi „lédig" bort viszont 7 millió 204 ezer forintért kínálják.

A Bokrosi Borászati Kft. sokáig a környék egyik legnagyobb szőlőfelvásárlója volt, külföldi piacra is szállított, 2011-ben viszont már nem nyitott ki szüretre. Bár a helybeliek nem tudnak komoly érdeklődőről, az mégis sok embert foglalkoztat, mi lesz a valaha szebb napokat látott cég vagyonával. Nyilatkozni nem akartak, egy sor kérdést viszont föltettek a felszámolással kapcsolatban. Ezeket megkérdeztük a Cash & Limes Vagyonkezelő és Felszámoló Zrt.-től.

Ziaja Anna, a budapesti cég munkatársa azt mondta, az épület és a készletek értékesítésével kapcsolatos költség a felszámolót terheli – vagyis annak a két embernek a bére is, aki őrzi és kezeli a cég vagyonát. Az épületet akkor tudják eladni, ha elkel a benne tárolt bor. Az ingatlan piaci értéke a cég szerint 32 millió 300 ezer forint, várhatóan ennyiért is hirdetik meg. A pince fölszerelése, tartályai sem szerepeltek eddig a hirdetésekben, ezeket is csak a bor értékesítése után fogják eladni.

Olvasóink írták

  • 2. pirosmanci 2013. február 07. 21:40
    „Mérget vehetek arra, hogy "az a két ember, aki őrzi és kezeli a cég vagyonát, egy fillért nem fog látni a béréből?”
  • 1. pirosmanci 2013. február 07. 21:37
    „Gyurka! még mindig nem elég olcsó? Meddig vársz? Mikor veszed meg?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesre és Csongrádra látogat Böjte Csaba

Valentin Topsi Benjamin plébános és Laczkó István plébános meghívására szentmisét celebrál a két… Tovább olvasom